• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Végre!

A 10. fordulóig kellett várni az első győzelemre

Az eddig 4 győzelemmel, és 3 döntetlennel 15 pontot elérő Tállyát fogadtuk. 

Azonnal jeleztük, hogy nem a táblázat alapján tekintünk erre a mérkőzésre, már az első percben komoly gólehelyzetet alakítottunk ki. Gábriel indította Gergelyt, aki Laurinyeczhez passzolt, de ellene győzött a túlerő, elnyomták.

Pár perc múlva szöglethez jutottunk, ahol a lecsorgót Csorníj 18-ról lőhette kapura, de a kapus kezében kötött ki a labda.

6 perc telt csak el, és már a harmadik helyzetünket alakítottuk ki: Csornij ezúttal felívelte a labdát. Gergely a leshatárról lépett ki és próbálta átfejelni a kilépő kapus felett 16 méterről, de nem sikerült, a magas hálóőr lehúzta a labdát.

A 12. percben aztán a semmiből lőttünk gólt. Gergely indult el egy rosszul sikerült indításra, a jobb helyzetben lévő védő pedig csak a sípszóra számított, arra nem, hogy Gergely erőszakos labdaszerzését nem fújja le a bíró. Csapatkapitányunk az alapvonalon indult el befelé a megszerzett labdával, tökéletesen centerezett Laurinyecnek, aki két védővel a nyakán két méterről a hosszúba pörgetett. 1-0!

Hat percig vezettünk csak. A tállyai center 18 méteren szelidített meg egy erős passzt, és rögtön indította a jobb szélünkön Ondó Jánost, aki a kimozduló Daróczi hasa alatt a kapuba gurított. 1-1.

A gólváltás után igazi gólhelyzetek már nem alakultak ki a félidő végéig, jó iramban küzdöttek a csapatok, időnként a színvonal is kimagasló volt.

A második játékrészt ugyanúgy kezdtük: támadólag léptünk fel. Még öt perc sem telt el, amikor egy borzasztóan hosszú indításra Lizák startolt rá. A vendég védők már feltették a kezüket, hogy megnyugodhatnak, ez hosszú lesz. Lizák is megnyugodott, miután egy Usain Boltot megszégyenítő sprint után tökéletesen tekert középre, ahol a gólvonaltól 2 méterre Gergelyt teljesen egyedül találta a labda, - naná, hiszen csak ő hitt a sprint sikerében... - és elismerő bólintásának köszönhetően ismét megszereztük a vezetést. 2-1.

Ismét a mezőnyjáték vált főszereplővé, de mostmár a Tállya is el-eljutott a kapunkig. Az 53. percben Daróczi még "fölé nézett" egy beívelés utáni fejest, a 61-ben viszont már őrá is szükség volt. Szöglet után háromszor is röviden szabadítottunk fel, mindannyiszor azonnal jött a visszaívelés. Egy ötméteres fejes után valahogy még vissza tudott nyúlni a labdáért kapusunk, fölé tolta, ám úgy tűnt, hogy a bravúr közben megsérült. Aggódhattunk nagyon, - egyrészt őérte, hiszen nagyon fájdalmasan fogta a fejét - másrészt keretünk másik két kapusa magán-, illetve munkahelyi elfoglaltsága miatt nem állt rendelkezésre. Szerencsére a fiatal hálóőr összeszedte magát, és kisebb ápolás után folytatni tudta a játékot.

Kicsit megráztuk magunkat: három perc alatt három gólszerzési lehetőséget is kialakítottunk. Először egy pontrúgás után Csornij feje előtt 1 cm-rel ment el a labda, majd a letámadásunknak köszönhetően Laurinyecz egy csínyes passzba becsúszva belekotort, de az üres kapu mellett egy méterrel gurult ki a labda. Majd megint Lizák futott el a jobb oldalon, beadása átszállt a hosszúra, ahol Gergely vette le. Betette középre, ahol Laurinyecz két védővel a nyakán, ám háttal a kapunak szelidítette meg a labdát, és nagyon tudatosan visszatette lövésre a tökéletes ütemben érkező Niedermüllernek. Sajnos az egyik vendég védő is tökéletesen csúszott be, így a lövés elmaradt. Azonban ez egy szemetgyönyörködtető támadás volt, még magasabb osztályban is csettintésre adott volna okot!

A 70. percben aztán a Tállya is bemutatott egy gyorspasszos, jól felépített támadást, aminek a végén a 18 méteres lövést Daróczi magabiztosan védte.

Öt perccel később egy ismét védekeznünk kellett: egy indítást Csornij fülelhett volna le, de megcsúszott a lábán a labda, amit így a vendégek gólját szerző Ondó vehetett át 10 méteren teljesen egyedül. A hosszú sarok felé lőtt, ám Daróczi óriási bravurral leért a 'zoknija' mellett suhanó labdára. Újabb bravúr!

Hiába vezettünk ekkor, a nézőtéren kezdtünk barátkozni a döntetlen gondolatával, mert ekkor nagyon veszélyesek voltak a vendégek.

A kispadon és a pályán is érezhették ezt, mert a csereként beszálló Molnár a saját 16-osunknál szerelt, majd lendületesen megindult, és a bal oldalon helyezkedő Gergelyhez ívelt. Ő egy csellel tisztára játszotta magát, a visszfutó védők mellett a kapu elé lőtte a labdát, és a támadást végig kisérő Molnár az ötösről szerezhetett volna gólt, de néhány centivel lemaradt.

A 89. percben elakadt egy támadásunk, de a szintén csereként beálló Dávid Róbert még az ellenfél térfelén megakasztotta az ellentámadást. A megszerzett labdát Gergely passzolta be középre, ahol Tarnai 25 méterig araszolt előre, gondolt egyet és rálőtte: talán még most is remegne az egész kapu a felsőlécen csattanó labda miatt, de a kipattanót Laurinyecz meg tudta szelidíteni, és hosszú sarokba gurított, így a kapuvas után a háló folytatta a rezgést. 3-1, eldőlt!

Végre megszereztük az első győzelmünket, ami már nagyon járt nekünk. Eddig is rászolgáltunk volna talán többször is, mert nagyon sok mérkőzésen nagyon jól küzdöttünk, időnként jól játszottunk, időnként nagy helyzeteteket alakítottunk ki, időnként csak a szerencsén múlott... De most összeállt a kép! Daróczi jól védett, bravúrokat mutatott be. A védőnégyesünk masszív volt, legalább egy-egy veszélyes helyzetben mindannyian tudtak menteni. Középen Tarnai és Gábriel újra csak felszántotta a pályát, kullancsként tapadtak a játékszervezőkre. Baloldalon Niedermüller jól szervezte a játékot, Lizák elfutásai életveszélyesek voltak. Gergely sokat ment, visszalépett védekezni, és a gólján túl is veszélyes volt a kapu előtt. Laurinyecz ma is rengeteget harcolt, veszélyes volt, és a góljai végre győzelmet jelentettek.

Még mindig nem vagyunk világverő csapat, de összeállt a kép, összeállt a csapat, és végre a győzelem ízét is megérezhettük!

Jövő héten Sajóbábonyba utazunk, és végre nem sereghajtóként! A két csapat 'gólképessége' nagyon hasonló, hiszen ők 13 gólt rúgtak, és 25-öt kaptak. Nálunk ez az arány 12-24, viszont ők ezzel már 3 győzelmet szereztek... 

Reméljük, a második diadalunkra nem kell újabb 10 fordulót várni! Sőt, reméljük, kettőt sem...

 

Török János nyilatkozatta itt, a vendégek mesterének, Uray Attilának a nyilatkozata itt, a ma két gólt szerző Laurinyecz Ákos nyilatkozata pedig itt tekinthető meg.