• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Továbbjutás a Kupában

Megérdemelt győzelem

A mérkőzés közvetítése itt olvasható.


MOL Magyar Kupa 1. forduló, Derecske, 200 néző.

Derecskei LSE - Gyöngyösi AK   1-4  Gólok: Csizmadia ill. Ladányi (2), Márkus, Sárándi

Kezdőcsapatunk: Csák - Béla, Forgó, Vernyik, Balogh - Sándor, Tóth L. - Sárándi, Márkus, Babarcsik - Ladányi.

Cserék: Tóth B., Tóth K., Kotaul, Ludányi G., Vas, Czinkóczi.

Vezetőedző: Majzik Zoltán. Asszisztensedző: Nagy-György Tamás. Masszőr: Tábit Adél. Technikai vezető: Tóth Zsolt.


Derecskére utaztunk a MOL Magyar Kupa 1. fordulójában. A Debrecen melletti nyolcezres kisváros csapata tavaly a 16 csapatos Megyei I. osztály 6. helyén végzett. Vezetőedzőjük immár hatodik éve Szép Sándor, aki elmondta, a csapat jelenleg is meglévő magjával a kezdetek óta együtt dolgozik.

A hazai oldalon tehát az összeszokottságban bízhattak, nálunk pedig leginkább a fiatalos lendületben, és egy-egy öreg róka villanásában. Két egymásnak teljesen "fekete ló" csapat mérkőzött meg egymással, hiszen a távolság miatt egyáltalán nem volt ismeret egyik részről sem a másik félről. 

Az első percekben a hazaiak egyértelműen kivárásra játszottak, fel akartak bennünket térképezni, mi viszont nem vártunk semmire, azonnal kezdeményezőleg léptünk fel. Hamar ki is derült: hiába az összeszokottság, hiába a rutin, hiába a hazai pálya, bizony a nagyobb játéktudás a mi oldalunkon van. Még úgy is, hogy csaptaunkból négy játékosnak - Forgó Kornélnak, Ludányi Gábornak, Vas Tibornak és Czinkóczi Bencének - is ez volt élete első felnőtt tétmeccse! De pl. Béla Sámuelnek is a harmadik, kezdőként az első...

A meccs nagy részében az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, csak néha vettük fel ellenfelünk játékstílutsát, ami egy kicsit a "kick&run" focira emlékeztetett. 

A rúgott gólunk megnyugtatott minket, a kapott góltól kissé idegesek lettünk, a második gólunk viszont nagyon jó pillanatban jött a félidő utolsó mozzanataként... Már a középkezdésre sem juttott idő. A második félidőben aztán erőltettük a kombinatív játékot, amivel az egyre fáradó ellenfél már nem tudott mit kezdeni. Két perc alatt lőttünk két újabb gólt, ami eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét. Nem csak azért, mert gyorsan egymás után esett, hanem azért is, mert két gyönyörűen kijátszott helyzetből szereztük, a derecskeiek mindkét esetben csak nyomozták a labdát, így eléggé demoralizálólag hatott rájuk.

Akárcsak egy edzőmeccsből, ebből a mérkőzésből sem lehet sokra következtetni a játékerőnk mértékére, hiszen egy másik megye csapatával találkoztunk a szezon 0. meccsén...

Ami látszik: a kapuban tekintélyt ad Csák László személye nem csak termetével, de nyugodt, magabiztos kisugárzásával is. A kapusképességeiről sokat nem tudtunk meg, mert egy védhetetlen gólt kapott közelről, azon kívül pedig csak lecsorgókat kellett összeszedni.

A védelemben Vernyik Dávid rutinja biztonságot ad, fejjátéka jól jöhet. Mellette a 18 éves Forgó Kornélban láthatjuk a fiatal Vernyiket is akár: jól fejel, jól érkezik, olyan igazi "belsővédő" kinézete van...

Jobb oldalon Béla Sámuel védekezésben az egyszerű megoldások híve, viszont jól látható, hogy a támadásokhoz szeret és tud is felérni.

A mai kényszerbalhátvédünk Balogh Martin is biztosan állta a lábán, pedig az ellenfél egyik legjobbja az ő oldalán játszott, és legalább 50-50-re hozta a különmeccsüket.

A fal előtt Sándor Bence és Tóth Levente szűrték az ellenfél támadásait, illetve indították el a mi támadásainkat. Egyikük sem testi fölényét fogja kihasználni a párharcokban, de futómennyiségük, helyezkedésük, szerelési készségük, és azok a bizonyos "első passzok" nagyon rendben voltak.

Márkus Marci "maradása" az egyik legjobb igazolásunk lehet! Szervezett középen, kihúzódott szélre, cselezett, indított, indult, gólt lőtt, de még visszajárni védekezni sem derogált neki.

A két szélen Babarcsik Bálint és Sárándi Milán sebessége és cselezőkészsége sokat hozhat a konyhára. Milu "fénykorát" ismerhetjük, ha a komoly sérülése, hosszú kihagyása után azt az állapotot sikerül megközelítenie, akkor nagyon hasznos tagja lesz ennek a csapatnak. A harmadik és negyedik gólunk előtti tiki-takában kiválóan vett részt, a góljánál nagyon higgadt és pontos megoldást választott.

Ladányi Tibor nagyon magasan kilógott ma a mezőnyből. Nem tudták tartani a védők. Cselezett, fedezte a labdát, kapura lőtt, hosszan indított, megoldotta "kicsiben", ja, és szerzett két gólt. Egyet szabadrúgásból, egyet fejesből... Ami külön szimpatikus: 57 NBI-es meccsel a lábában alázattal játszik végig, folyamatosan biztatja társait, és nem egyénieskedik, hanem csapatjátékosként működik.

Mindhárom cserénk magabiztosan szállt be, nem voltak megijedve, megoldották a kapott feladatokat.

Egyelőre ennyi, aztán a bajnoki mékőzések során majd kiderül, hogy ez a teljesen új csapat mire lesz képes. Illetve egy kupamérkőzésünk még biztosan lesz, ott is lehet majd bizonyítani!

A sportszerű mérkőzésen sajnos történt egy nagyon súlyos sérülés is. A hazai kapus, Barna László egy rossz mozdulat következtében - senki nem volt a közelében... - a térdéhez kapva földre esett, és láthatóan nagy fájdalmai voltak. Lecserélése után mentő vitte el. JOBBULÁST KÍVÁNUNK NEKI! 

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Szép Sándor (DLSE)

 

Majzik Zoltán

 

Ladányi Tibor

 

Vernyik Dávid