• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Tiszaújvárosi hőség: megégtünk

A vége nagyon csúnya lett

A múlt héten már érezhető volt, hogy az ellenfelek "készülnek belőlünk", ezért a szakmai stáb váltott: ötvédős rendszerben álltunk fel a tiszaújvárosi hőségben.

A punnyadást Halasi hesegette el mindenkitől, amikor a 30. másodpercben az ötösön belül csinált egy lővőcselt a rárontó csatárral szemben...

Aztán ez a hesegetés ki is tartott félidőig: a hazaiak nem nagyon tudtak helyzetet kialakítani a többszörösen bebiztosított védelmünkkel szemben, mi viszont így nagyon vékonyak voltunk elöl, nemhogy helyzetbe nem kerültünk, a felezőt is alig léptük át.

A félidő utolsó perceiben egy szöglet utáni kavarodásban egy közeli lövés elvitte kapusunk hüvelykujját, ami - az első diagnózis szerint nem tört el - de Daróczi elment melegíteni... Aztán az öltözőben megszületett a döntés: Halasi nem tudta vállalni tovább, cserélni kellett.

Egy álmoskás, túl sok izgalmat nem hozó első játékrészen voltunk túl, meg egy-két "érdekes" "szurkolói" megnyilvánuláson... Az, hogy a tiltás ellenére simán dohányoznak a lelátón, talán már fel sem tűnt volna, ha nem jöttek volna a 'cigányozások', és az ordenáré bekiabálások... Mint írtam, mi jóformán a felezőt sem léptük át, így az 'innenső' partjelzőnek köze sem volt a meccshez, mégis sikerült két percen keresztül folyamatosan szapulni: mivel magas volt. Persze a 'legszebb' bekiabálás már a harmadik percben elhangzott, amikoris az egyik hazai(!), HAZAI(!!!) játékos felszabadításként oldalra kirúgta a labdát, és jött a kérdés ordítva: HOVA RÚGOD TE F@$Z???!!! Saját játékosnak... A harmadik percben... Persze ha jó meccset láttunk volna, talán ezek fel sem tűntek volna.

A tiszaújvárosi játékosok hamarabb érkeztek a folytatásra, de sajnos nem csak fizikailag, hanem lélekben is... Két perc sem telt el, amikor egy labdakihozatal közben kétszer is megpróbáltuk eladni a labdát, és másodjára sikerült is. Azonnal visszarúgták a kifelé mozgó védőink mögé, és a bal oldalukról jött a centerezés: Csornij belepiszkált, így Rédei nem érte el, Petrezselyem verve volt, Daróczi esélytelen volt az ötméteres lövéssel szemben. 1-0.

Szünetben kapust cseréltünk, átálltunk a négyvédős szisztémára, még mindig meleg volt, egy hatalmas galamb szállt el a pálya felett... Csak találgatni lehet, hogy mitől estünk szét rögtön a második félidő elején.

Ezután hasonló mederben folytatódott a játék, mi egy kicsit talán feljebb jöttünk, így nagyobb területe volt a hazaiaknak. Igazán egyik csapat játékában sem volt benne a következő gól.

Aztán mintha azt érezték volna a fiúk, hogy a jegyet váltó nézőknek mégis csak látnia kellene valamit: 10 percre összesűrítettek mindent, ami akár 90 percre is elég lett volna...

A 83. percben a tizenhatosunk sarkánál adtuk el a labdát, onnan már nem kellett sokat futni a gólig, be is vágták. 2-0.

Egy igazán jól sikerült beívelés után Rédei fejelte a hazai kapuba a labdát úgy, ahogy az tanítják: a kapus mozgásával ellentétesen. 2-1.

Ekkor már nagyon kinyíltunk, a térfelünk közepén húztuk meg a vonalat, azonban ott egy felívelésbe rosszul értünk bele, ketten szépen lejátszották, a végén egy bődületes lövéssel a rövid felsőbe. Daróczi már a harmadik gólját kapta úgy, hogy gyakorlatilag köze nem volt semmihez... 3-1.

Ezután három kontra jött sorban egymás után: először Fehér mentett, mint később kiderült, akkor már törött orral(!), majd Rédei szerelt bravúrosan, végül 'a kapussal szemben' szituációban cserekapusunk bravúrosan lábbal védett.

Azonban a 92. percben egy újabb kontrát már a végletekig kijátszottak, és bevágták a negyedik ziccer-góljukat is. 4-1.

Ejtsünk néhány szót a játékvezetésről is: rengeteg, de tényleg rengeteg hivábal vezetett. Ide-oda... Kétszer akasztott meg hazai támadást úgy, hogy simán lehetett volna előnyszabály. Sima ütközésnél sárgát adott, de amikor - valószínűleg nem szándékosan - Fehér Imrét úgy orrba vágták, hogy nagy valószínűség szerint az el is tört, nem fújt semmit. Csapatkapitányunk többször ostorozta csapattársait a hibák miatt, ezért figyelmeztette őt, majd - csapatkapitányként - számon kért egy-két kétes ítéletet, és sárgát adott...

Aztán ott volt szegény Márkus Marcell kálváriája: az alig 17 éves Botos Szabolcs a 60. perc után jelezte, hogy cserét kér. A stáb szólt is a 17. életévét két nap múlva betöltő Marcinak, hogy jöjjön, beáll. Majd a partjelző nem engedte be a pályára. Odament a bíró, ő sem engedte be. Visszaküldték az öltözőbe, alsógatyát cserélni, merthogy fehér volt. A szabály szerint a nadrág alól kilógó 'alánadrág' vagy 'biciklis naci', szóval ami a nadrág alatt van, annak a színe nem térhet el szereléstől, jelen esetben a zöldtől. Marci tehát visszament az öltözőbe, hogy a fehér alsónadrágját lecserélje zöldre  feketére, ami már megfelelt... Így kb. 10 perccel később be is tudott állni... (Érdekesség: hogy tavaly ugyanígy Tiszaújvárosban Ivony Attila keveredett "gatya-balhéba", akkor is az alsónemű színével volt gond. Attila rutinosabb volt, gatyátlanul állt be...)

Aztán a becserélése után Márkus Marci kapott egy akkorát, hogy szinte még most is visszhangzik, de az nem ért sárgát... A lényeg a lényeg: a bíró még nálunk is gyengébb volt ma...

És mivel a mi fiaink nem szállították a ponto(ka)t a biztos bentmaradáshoz, így nézzük meg a többieket, nézzük a többi eredményt.

Kezdjük a táblázat elejével: jászberényi vereségével az ESMTK kiszállt a bajnoki címért folyó versengésből, öt pont a hátránya az utolsó forduló előtt. Sőt, a bronzérem bebiztosításához a ma Putnokon hetet vágó Füzesgyarmat ellenében otthon nem ártana győznie a Cigánd ellen...

A bajnoki címről így a jövő héten döntenek a csapatok. Egy pont a Szolnok előnye, tehát világos a recept: legalább olyan eredményt kell elérnie, mint a Jászberénynek. A jászoknak viszont jobb eredményt kell elérni megyei riválisuknál. Ha a Szolnok kikap, a Berénynek a döntetlen is elég. A mérkőzések: Szolnok - Sajóbábony, Sényő - Jászberény.

Nézzük a kiesőket: hétközben a pontlevonással eldőlt, hogy a Sajóbábony kiesett. A Cigánd mai hazai vereségével az utolsó szalmaszálat is kénytelen volt elengedni, ők is kiestek.

Ma az is eldőlt, hogy a Keleti csoport lesz az, ahonnan a 13. helyezett is kiesik, mivel nyugaton is, és a Közép csoportban is 31-31 pontja van a tizenharmadikoknak, nálunk pedig maximum 29 pontot fog szerezni a 13.

És ezek még mi is lehetünk matematikailag.

Nézzük meg, hogyan előzhet meg minket a Tállya: mi kikapunk, ők győznek. Mindezt úgy, hogy közben a mi gólkülönbségünk, és az ő gólkülönbségük aránya az ő szempontjukból 10-zel javul. Pl. mi kikapunk 5-0-ra, ők győznek 5-0-ra. Vagy: mi kikapunk 2-0-ra, ők győznek 8-0-ra. És így tovább...

Nézzük meg, hogyan előzhet meg minket a SBTC: mi kikapunk, ők győznek. Mindezt úgy, hogy közben a mi gólkülönbségünk, és az ő gólkülönbségük aránya az ő szempontjukból 17-tel javul. Pl. mi kikapunk 8-0-ra, ők győznek 9-0-ra. Vagy mi kikapunk 2-0-ra, ők győznek 15-0-ra. És így tovább...

A mérkőzések: DVTK II - Tállya, DEAC - SBTC, GYAK - Nyírbátor.

Ha mi akár csak egy pontot szerzünk itthon, akkor a másik két mérkőzés lehet akár 0-15, és 0-32 is, nem tudnak minket megelőzni.

Azért persze jó lenne itthon győzelemmel zárni ezt a korántsem esemény-, és gondmentes szezont!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: Gerliczki Máté, Török János, Gergely Péter.