• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Szűk vereség Berényben

Bíztató játékot is láthattunk

A dobogó harmadik fokán telelő Jászberényhez látogattunk: nem mi voltunk az esélyesek.

Ennek megfelelően a hazaiak nekünk estek, az első perctől kezdve mindent megtettek az első gól megszerzéséért.

Ez a 8. percben sikerült is nekik, de nem egy szép támadásá befejezéseként, - bár abból is volt jónéhány... - hanem egy szöglet utáni kavarodásból. A belőtt labdába kb. 10 méteren Albert kotort bele, a menteni igyekvő Pilinyin irányt változtatott, Halasi még belekapott, és mintha a kapufát is érintette volna, végül a hálóban kötött ki a labda. 1-0.

Szerencsétlen gól volt, ezért egyben fájó is, azzal együtt, hogy szinte felborult a pálya. A hazaiak egyértelművé tették, hogy ők a jobb csapat. Halasi két nagy bravúrja, illetve a Fehér-Rédei páros kiváló játéka is kellett ahhoz, hogy csak minusz eggyel menjünk a szünetre.

A szünet után feladtuk defenzív játékunkat, amit a Pilinyi - Tarnai csere is jól jelzett. Illetve az is, hogy ekkor már többször eljutottunk legalább az ellenfél 16-osáig. Sőt, ahogy teltek a percek, már gólhelyzeteink is akadtak. De ami a legfontosabb, hogy játékban is felnőttünk vendéglátóinkhoz. Tóth lőtt kapura, Gergely is próbálkozott, Laurinyecz is okozott zavart, szóval éledeztünk. A legszebb támádásunknál egy jobbról a hosszúra ívelt labdát Gergely fejelt középre. Ott Laurinyecz levette, de háttal állt a kapunak, így inkább felnézett, és laposan visszagurította az érkező Monárnank. A csereként beállt középpályásunk nem bikázott bele, hanem okosan a kapufa mellé próbált helyezni, de a kapus kifegyelte szándékát, bravúrral védett.

Épp amikor már kezdtek éledni az egyenlítési reményeink 20 perccel a vége előtt, egy berényi kontra bontakozott ki. A visszazáró Forgács remek ütemben csúszott be a tizenhatoson belül, és kotorta szögletre a labdát, az egyedül kiugró támadó elől. Írom ezt én, de a bíró nem így látta... A 11-es pontra mutatott. A büntetőt elszenvedő csapat játékosai minden esetben reklamálnak a bírónál. De nem ilyen sokan, és nem ilyen hevesen! Egy elég neves bíró egyszer azt mondta, hogy sokszor a játékosok első reakciójából lehet látni, hogy mi lenne a helyes ítélet... A becsúszás után a mieink megtapsolták társukat, a berényiek pedig leszúrták az övékét... Persze a bíró hajthatatlan volt. Asszisztensei sem segítettek neki, pedig tisztán látható volt, hogy a támadó biztosan nem irányította abba az irányba a labdát, amerre az elhagyta a játékteret: majdnem bedobás lett...Mindenesetre Hevesi-Tóth Tamás letette a jelre a labdát, és a kapusnak esélyt sem hagyva nagy erővel a jobb oldalra vágta a felső léc alá. 2-0.

Érthető módon paprikás lett a hangulat, de az jót tett a játékunknak. Továbbra is támadásban maradtunk, a kontrákat pedig a már említett belső védőpárosunk - kisebb-nagyobb segítségekkel - megoldották.

Sajnos gólt nem sikerült szereznünk, így kettővel kikaptunk az egyik bajnokesélyes otthonában. Nem is olyan sovány vigasz, hogy a második félidei játékunk alapján egy kívülálló nem biztos, hogy megmondta volna, hogy melyik csapat küzd a kiesés ellen, és melyik a feljutásért. Az osztály egyik legjobbjának tartott játékvezetője sajnos, nagyon érvényesítette a hazai pályát... Pedig erre nem nagyon lett volna szükség: a helyzetek alapján lehetett volna az eredmény mondjuk 8-2. Pontozás alapján meg 55-45 oda. De 1-0-nál egy feljövőben lévő csapat ellen egy ilyen 11-essel... Megpecsételte a sorsunkat.

Gyorsan el kell felejteni ezt a szituációt, és a második félidőben mutatott játékunkat átmenteni a jövő hétre, hiszen nem lesz sokkal könnyebb feladat az sem... Mindenesetre nem egy kiesésre ítélt csapat képét mutatuk be, és talán majd a szerencse is mellénk áll egyszer...

Hajrá GYAK!

 

Huszák Géza (Jászberény) nyilatkozata itt, Török Jánosé pedig itt tekinthető meg.

Halasi Ádám is nyilatkozott.