• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Szimpatikus vesztes

Ennyi jutott megint...

A mérkőzés szöveges közvetítése itt olvasható.

Megint hasonló mérkőzést játszottunk, mint Sényőn. Az első félidőben irányítottuk a játékot, szinte csak az volt a kérdés, hogy mikor szerezzük meg a vezetést. Nagyon tudatosan vittük fel a labdát, és kerültünk a kapu elé, míg a Tállya csak hosszú indításokból volt sikeres, illetve egy-egy lövést eresztettek meg, több-kevesebb sikerrel. Nálunk viszont Németh emelésénél már csak fohászkodott a kapus, - felső léc lett... - illetve Gaal is az üres kapura célozhatott a térfél közepéről. Sőt, egy Németh kiugrást, amikor egyedül vezette volna kapura a labdát, a játékvezető visszafújt mezhúzás miatt... Hát, mondjuk rángatták egymást az igaz, de mezőnyben percenként van ilyen...

Aztán a második félidőben kicsit megijedtünk a saját árnyékunktól, és érthetetlen módon több játéklehetőséget hagytunk a hazaiaknak, de ekkor is inkább kiegyenlített volt a játék, mint hogy fölénk nőttek volna. 

Az 53. percben is mi indíthattunk támadást, azonban a félpályánál eladtuk a labdát, és a Tállya két húzásból a mi kapunk előtt volt, ziccerig játszottak, és megszerezték a vezetést.

Nem adtuk ugyan ezután sem fel, de valahogy hiányzott belőlünk az átütő erő, és persze sokszor kapkodásba is átcsaptt a játékunk. No, meg persze ebbe az ütembe szaladt bele egy-két "érdekes" lengetés az első számú asszisztenstől, amitől csak még feszültebbek lettünk. Gyorsan be is szedtünk két sárgát szövegért...

Továbbra is mentünk előre leszegett fejjel, de sehogysem akart összejönni az egyenlítés. Nagy edzők szokták mondani, hogy 1-0-ra nem szeretnek kikapni. Menni kell előre, és vagy összejön az egyenlítés, vagy a kinyílásunk után kapunk még egyet... Hát, most itt is ez lett. Kinyíltunk, lekontráztak, üres kapuig húzták, 2-0. 

Sovány vigasz, hogy elég ritkán kapunk gólt, pláne kettőt, olyan játékostól, akinek 116 mérkőzése van a szlovák első osztályban, van egy örmény szuperkupa győzelme, de még Európa Liga selejtezőn is pályára lépett az AS Roma ellen... 

Ma szlovákul tanulhattunk a pályán, jövő vasárnap majd román szót hallhatunk, igaz, közte még egy szerdai megyei rangadó is lesz... Ott legalább magyarok ellen játszhatunk... Ez is sovány vigasz.

Mint ahogy a sovány vigaszok sorába kerülhet a hazai edző nyilatkzota is...

Az igazi vigaszt az jelentené, ha a hátralévő 7 mérkőzésünkön szereznénk 12 pontot... Akkor senkit sem kellene vigasztalni.

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Lasztóczi Péter

Labancz Róbert