• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Stécé: oda-vissza győzelem!

Fontos három pont

A teljes mérkőzés itt nézhető meg. Kommentátorok: Juhász Péter (GYTV), Kozma Zsolt (GYAK-elnök).

Úgy kezdtünk, ahogy egy olyan csapatnak kell kezdenie egy közvetlen rivális ellen, amelyik mindenképpen szeretne bentmaradni a bajnokság végén. Azonnal nekiestünk a vendégeknek, nyomtunk, szögletekkel veszélyeztettünk, és egy-két büntető-gyanús szituáció is kialakult a salgótarjániak kapuja előtt.

Aztán a 15. percben már nem csak gyanús volt, hanem be is fújta a játékvezető a büntetőt, miután védőkezet ért a labda a 16-oson belül. Pölöskei távollétében a rangidős Gohér állt oda, és hát a lónak is négy lába van... A kiváló rúgótechnival rendlekező játékos ezúttal mellé helyezett.

Gyorsan túlléptünk ezen, és mentünk tovább, folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfél védőit, és egy-egy helyzet is kialakult.

A 41. percben hosszú indításunk után jöhetett volna a Stécé, de nem hagytuk őket, letámadás-labdaszerzés, Bartusz játszotta magát tisztára oldalt, és középre játszott. Németh lábáról egy kicsit magasra pattant a labda, de úgy keringőzött a védőjével, hogy mégiscsak ő tudott belepiszkálni az ötösön, és a kimozduló kapus mellett elgurulva a hálóban kötött ki a játékszer. 1-0!

Megnyugodhattunk, de mentünk tovább, folyamatos nyomás, újabb helyzetek, majd szünet.

Arra lehetett számítani, hogy fordulás után nekünk rontanak majd a feketék, de elmondható, hogy csak annyira jöttek ránk, amennyire mi egy kicsit visszább vettünk a vezetésünk tudatában. Ám arra is jó sokáig kellett várni, hogy Halasinak érdemben játékba kelljen avatkoznia. Ehhez az is kellett, hogy egy egyébként nem rossznak tűnő lövésbe Gohér beleblokkoljon, így felpörgetve magasra a labdát. Kapusunk egy kis bosszankodással kisérve tolta kapufára a labdát.

Aztán a 64. percben a finom, művészi ecsetvonás találkozott a teddy-hengerrel: Márkus harcolt ki egy szabadrúgást, miután könnyed csele után Sárközi tarolta őt le. Gohér középre ívelt, egy csúsztatás után Tajtohoz került a labda, aki a kapunak háttal, három védő által "támogatva" kereste a lehetőséget a lekészítéshez. Végülis oldalra játszott a még elöl lévő Rédeihez, aki éles szögből - a 11-es pont magasságában, de a 16-os vonaláról - kapura zúdította a labdát. Régi játszótársát, Petrezselyem Tamást találta hátba, akiről az elmozduló kapus mellett a hálóba vágódott a labda. 2-0!

Ugyan még egy szűk fél óra hátra volt a meccsből, de lehetett érezni, hogy ezzel itt vége. A Stécében nem volt benne a gól, mi pedig nagyon éretten játszottunk.

Aki csak azt látja, hogy egy kibrusztolt, bekotort gól, és egy megpattanó lövés utáni gól, az azt mondhatná: mázlista GYAK. De ha visszanézi a mérkőzést, akkor láthatja, hogy ma nem volt egy súlycsoportban a két csapat. És ha az edzői nyilatkozatokat is megnézi, akkor azt is hallhatja, hogy ez bizony nem nagyképűség, mert Lakatos Béla is reflektált erre. 

Ahogy Labancz Róbert el szokta mondani, nekünk csapatként kell jól működnünk, mert nincsenek olyan egyéni képességekkel rendelkező játékosaink, akik egyszemélyben el tudnak dönteni mérkőzéseket. És ez ma bejött. Azok is, akiknek láthatóan nem volt annyira jó napjuk, azok is mentek, küzdöttek, hajtottak, és ha nem is sikerült minden úgy, ahogy szerették volna, de lelkesedésükkel feledtették a bakikat.

Jövő héten Mezőkövesdre látogatunk, és senki ne gondolja, hogy ott elég lesz a mezeket felküldeni a pályára...

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Lakatos Béla

 

Labancz Róbert