• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Rutinos játékost igazoltunk

Bemutatkoznak az új szerzemények

Amint az a zuhanyhiradóból már kiszivárgott, új játékos igazolásán dolgoztak vezetőink, és mára pont is került az ügy végére.

Gohér Gergő ma edzésbe állt, innentől a Gyöngyösi Atlétikai Klub csapatát erősíti. Ráadásul két fronton is, mert a 33 éves labdarúgó nem csak játékosként, de utánpótlásunk edzői gárdájában is szerepet kap.

Korai még kijelenteni, hogy végleges a keretünk, de most már itt az ideje kicsit közelebbről is megismerkedni új játékosainkka.

- Gohér Gergő: több poszton is bevethető, rutinos játékosról van szó, aki közel 150 NBII-es mérkőzéssel, és majd' másfélszáz NBI-es pályára lépés is szerepel a neve mellett. Szélső, vagy akár belső védőként, de védekező középpályásként is megállja a helyét. Bal lába pedig a szabadrúgásoknál is jól jöhet majd... Érdekesség, hogy Gergő nálunk kezdte felnőtt pályafutását, hiszen a Fradi U19-es csapatából Gyöngyösre igazolt 2006 februárjában, és fél év alatt bizonyított, hiszen tőlünk az akkor is NBII-es Szolnok vitte el, majd többek között a Diósgyőr, Honvéd, Mezőkövesd csapatában játszott.

Borbély Zsombor: a marosvásárhelyi születésű 20 éves játékos Nagyatádról érkezett hozzánk. A békéscsabai labdarúgó akadémián nevelkedett 15 éves korától, majd az NBIII-as Balatonlellére került. Elsősorban jobb oldali védőként érzi jól magát, de a középpályán is az ellenfelek réme, kemény belépőivel kellő tekintélyt parancsol magának

Csillik Kristóf: a jászberényi származású fiatalember, aki decemberben lesz 19 éves, az Újpest FC második csapatától érkezett hozzánk. Igazi belső középpályás, aki a védelem előtt szűri meg a támadásokat, illetve amolyan mélységi irányítóként indítja meg a támadásokat. Nem most először játszik Gyöngyösön: 13 évesen a téli felkészülési időszakban az Energia U15-ös futsal csapatát erősítette.

Erdei Patrik: Budapest három nagy klubjában is nevelkedett a 21 éves kapus, akit Halasi Ádám meglepetésszerű távozása után igazoltunk, hiszen Szalay mellé mindenképp szükség volt még egy portásra. A Honvéd, a Fradi és az MTK utánpótlás csapataiban tanulta a vetődéseket, majd az előző szezonban a Balassagyarmat kapuját védte 10 mérkőzésen, többek között tavaly novemberben éppen ellenünk a számára győztes mérkőzésen... (1-2) Akkor posztriválisa egy bizonyos Szalay Alex volt, tehát a mostani helyzet nem újdonság neki.

Májer Péter: szintén fővárosi illetőségű, szintén nagyon fiatal 19 éves középpályás, szintén megjárta az MTK és a Honvéd utánpótlás csapatait, most a IV. kerület lila mezét váltotta zöld-fehérre. Elsősorban a támadásszervezés az erőssége, a csatár(ok) mögött érzi jól magát igazán.

Molnár Marcell: a 30 éves borsodi labdarúgó a rutinos csatárok közé tartozik. Az MTK utánpótlás csapataiban lőtte sorra a gólokat, majd az NBIII-as második csapatban is jól termelt, amikor 2008 tavaszán a tehetségek kiszúrásában "viszonylag tehetséges" Garami József leültette őt az NBI-es kispadra, majd becserélte, aztán kezdőként is számított rá. Abban az évben a Hungária körútra került a bajnoki cím, amit így Marci is magáénak tudhat. Megfordult még a Siófokban, illetve Nyíregyházán, legutóbb pedig az NBIII-ba felkerülő Balatonfüredben rúgta a bőrt. A vékony dongájú csatár nem a brusztolásban jeleskedik, hanem inkább az elfutásokban, cselezgetésben, és a fejjátéka sem elhanyagolható...

Telinger István: a Kárpátalján, Beregszászon született 18 éves fiatalember bejárta az országot up-játékosként. Tarpa, Gyula, Szombathely majd az Újpest következett. A ballábas játékos védőként bevethető, és korából fakadóan nem csak a felnőtt csapatnál, hanem az U19-es gárdánál is számításba veszik edzőink.

Utánpótlás korú játékosaink, akik most kerültek a felnőtt csapat szoros kötelékébe: Béla Sámuel (jobboldali védő), Bódi Milán (baloldali ill. középső védő), Fodor Balázs (jobbszélső támadó, középpályás), Gál Kornél (kapus).