• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Próbaedzés gumikötelekkel

Ismerkedés egy új technikával

A tegnapi napon újfajta edzésmódszerekkel ismerkedhettek meg a GYAK U19-es futballistái kiegészülve néhány labdarúgóval az U17-es és a felnőtt keretből.

Tóth Ágnes és Hajdú Erika mutatta be a fiúknak ezt a Magyarországon még teljesen új, de világhódító útjára is csak most induló eszközt, és a hozzá kapcsolódó technikát, amelyet norvég szakemberek fejlesztettek ki, és aminek a neve: Bungee-Training.

A bungee jumpingból - amikor egy gumikötélhez erősítve leugrunk valahonnan jó magasról... - átemelt kötelet használva lehet fejleszteni a mobilitást, stabilitást, gyorsaságot, robbanékonyságot, állóképességet. Ebből is látszik, hogy a focisták igen sokat profitálhatnak az edzésmódszer elsajátításával.

Amint az a lenti fotókon látható, a foglalkozást megtekintették a az utánpótlásban dolgozó edzőink, illetve a felnőtt csapat mellett asszisztens edzőként dolgozó Molnár Zoltán is. Egyöntetű véleménye volt a szakembereknek, hogy a továbbiakban mindenképp szeretnék alkalmazni ezt a technikát, mivel elsőre is látszik, hogy rengeteg izomcsoportot mozgat meg, segíti a fizikális fejlődést, és nem utolsó sorban színesítheti a labdanélküli, erősítő edzéseket.

A két hölgy utasításait vidáman fogadták a fiúk, de ahogy teltek a percek, kezdtek kiegyenesedni a mosolyok, torzultak az arcok, fogytak a frissítő folyadékok...

A gyöngyösi Tóth Ágnes, fitnessedző a technikáról a következőket mondta el:

- A Bungee-Training© sok különböző edzési alapelv, sajátosság kombinációja, egy egészen új felfogásban. Különböző gyakorlatokat végzel a saját edzési szinteden egy partnerrel a magas és alacsony intenzitást folyamatosan változtatva. A partnerednek is aktívan kell dolgoznia, hogy megtartson téged. Az edzések során váltakozva történik a munkavégzési szakasz. A pár mindkét tagja ugyanannyi időt tölt a kötél egyik és másik végén. A gumikötél ellenállása mindkét irányba kifejti hatását, ezáltal az izomzat váltva dolgozik.

Kozma Zsolt,  a GYAK elnöke elmondta, hogy rá is jó benyomást tett az edzésmódszer, és mivel a szakemberek is hasznosnak látják, így a továbbiakban is keresni fogjuk az együttműködés lehetőségét.