• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Öt résztvevős tornát rendeztünk

Itthon tartottuk a kupát!

A Gyöngyösi Atlétikai Klub Női labdarúgó szakosztályának felnőtt női csapata szombaton hazai környezetben, a jól előkészített Sport úti sportpályán Belkovics Béla  szervezésében 5 csapat részvételével zárta felkészülését a Pest Megyei Bajnokság egy hét múlva kezdődő küzdelmeire.
 
A tornán következő csapatok vettek részt: Eger SE, Jászberény FC, Gödöllő SK, Tiszaföldvár VSE és a házigazda GYAK.
 
Az ünnepélyes megnyitón Molnár Ferenc az egyesület alelnöke köszöntötte a megjelent csapatok vezetőit, és a labdarúgó hölgyeket, szurkolókat. A torna kezdete előtt emlékplakettet adott át Silyéné Bartha Orsolyának, megköszönve azon munkáját, hogy 2009-2010-ben elkezdte szervezni a női labdarúgást Gyöngyösön. Orsi már gyerekkorában is a fiúk között rúgta a labdát, majd letette az edzői vizsgát, és 2017-ig edzőként, játékosként is a gyöngyösi csapat erőssége volt. Munkahelyi gondok miatt egyesületett váltott, de szíve mai napig a GYAK -ért dobog, és neki nagyban köszönhető,hogy mai napig is van Gyöngyösön női labdarúgás.
 
Bartháné Silye Orsolya az alábbi szavakkal köszönte meg a díjat: "szeretném megköszönni Belkovics Béla bácsinak, hogy segített megvalósítani egy gyermekkori álmot, és lehetőséget adott nekünk lányoknak, hogy focizhassunk kedvünkre. Szeretném megköszönni  a lányoknak, hogy egy csapatot alkotva elindítotttuk a gyöngyösi női labdarúgást, teret nyitva ezzel a mai fiataloknak. És szeretném megköszönni Benus Feri bácsinak, D Tóth Gyuri bácsinak (az akkori GYAK vezetésnek), hogy felkaroltak és a Gyöngyösi Atlétikai klub kötelékében szervezett keretek között edzhettünk és versenyezhettünk."
 
 
 
A 3/4 pályás torna színvonalas és küzdelmes mérkőzéseket hozott, melynek a végeredménye körmérkőzések után alakult ki:
1. Gyöngyösi AK       11 - 1        12 pont  
2. Jászberény  FC     8 - 3          9 pont
3. Gödöllő SK            0 - 4          2 pont 
4. Eger  SE                0 - 4          2 pont
5.Tiszaföldvár  VSE  1 - 8           2 pont
 
Különdíjasok:
Gólkirálynő: Tóth  Adrienn (Jászberény FC) 3 gól
Legjobb játékos: Seres  Petra (GYAK)     
Legjobb Kapus: Donkó  Mária (Tiszaföldvár VSE)
 
Különdíjat kapott a tornák örökös írnoka, Bodnár  István, és a játékvezetők, Palásti  Krisztián, Nagy Gy. Bálint, Tóth  Norbert.
 
A csapatok és különdíjasok részére a serleg,érem ,oklevél díjakat a klub elnöke, Kozma  Zsolt és az alelnök, Molnár Ferenc adták át.
 
A torna színvonalát emelte a csapatok részére zárásként megtartott tombola sorsolása.
 
Végezetül Belkovics Béla megköszönte a csapatok részvételét a tornán, és örömmel nyugtázta, hogy a csapatvezetők köszönetüket fejezték ki a megrendezésért, mely jól szolgálta a csapatok felkészülését az egy hét múlva kezdődő Pest Megyei Bajnokságra.
 
Köszönjük a csapatoknak a részvételt! Sérülésmentes szezont mindenkinek!
 
Hajrá GYAK!