• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Nem sikerült a rajt

Vereség itthon

A mérkőzés közvetítése itt olvasható.


Megyei bajnokság - 1. forduló

Gyöngyösi AK - Marshall ASE 1-3 Gólok: Palaticzky(öngól) ill. Danó, Esztergomi (2)

Kezdőcsapatunk: Csák - Balogh, Forgó, Vernyik, Bódi - Sándor, Márkus - Sárándi, Ladányi, Babarcsik - Ludányi.

Cserék: Tóth B., Czinkóczi, Nagy-György, Béla, Tóth L., Vas, Kotaul.

Vezetőedző: Majzik Zoltán. Asszisztensedző: Nagy-György Tamás. Masszőr: Tábit Adél. Technikai vezető: Tóth Zsolt.


Hasonlóan kezdődött a mérkőzés az elmúlt hétvégi kupamecchez: ellenfelünk beállt védekezni, és várt a kontralehetőségre. Rosszindulatúan úgy szokták hívni ezt a fajta játékot, hogy "betolták a buszt a kapu elé...". Volt olyan szituáció, amikor a két csatár a saját térfelének közepén védekezett...

Az viszont látszott, hogy támadásépítésre nem sok energiát fordítanak: amint labdához jutottak, vagy egy gyors indítás, vagy egy szélre kijátszott labda után, azonnal egy felívelés következett. És bizony ezek a gyors "akciók" nem voltak veszélytelenek.

Sok rutinos, nagycsapatnak is meggyűlik a baja az ilyen betonvédekezéssel, a mi újjá alakuló, alapvetően fiatalokból álló csapatunk sem tudott ezzel sokat kezdeni.

A második félidő első perceiben aztán egy nagyon jó támadást vittünk véghez, ám csak oldalhálóig jutottunk. Az ellentámadásból viszont gólt kaptunk. Ettől kapkodóvá vált a játékunk, a vendégek pedig önbizalomtól duzzadva kezdtek el játszani.

Annyira, hogy nagyon könnyelműen vettek egy saját kapujuk előtti szituációt, így öngóllal segítettek minket. Ettől akár vissza is szerezhettük volna az irányítást, azonban megint csak egy jó kontra után újabb gólt kaptunk.

Innentől persze kitámadtunk, a vendégeknek még nagyobb területe lett, és egy labdakihozatalunkba jól nyúltak bele. Szép befejezés után már 3-1-re vezettek, és ezzel érezhetően el is döntötték a mérkőzést.

Amit ebből a mérkőzésből meg kell tanulni... Azt meg kell tanulni!

Majzik Zoltánnak és segítőjének, Nagy-György Tamásnak - no meg a keretben szereplő egy-két rutinos játékosnak - nem csak futballszakmailag kell irányítani ezt a csapatot, de pedagógusként is nagy megmérettetés vár rájuk. Még 29 forduló van hátra a bajnokságból, az első vereség már megvan, de menni kell tovább!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok

Szabó László


Majzik Zoltán: