• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Nagyon fontos három pont!

A többi most nem számít...

A teljes mérkőzés itt megtekinthető.

Gyászszünet előzte meg a kezdő sípszót: egykori labdarúgónk, Bársony Tibor múlt hét vasárnap életét vesztette. Nyugodj békében Tibi!

Elmondható, hogy az egész mérkőzésre rányomta bélyegét a tét: mindkét csapat tudta, hogy az egymás ellen szerzett pontoknak most óriási jelentősége van, hiszen a kiesés ellen küzd a Hatvan is, mi is. Ez a rengeteg eladott labdában, ívelgetésben, kapkodásban mutatkozott meg leginkább, nem volt túl magas színvonalú a mérkőzés, viszont annál küzdelmesebb! Itt elveszett labda nem volt, de szerencsére a sportszerűség sem hiányzott.

A vendégek idegenben egy biztos védekezésből kiinduló játékot választottak, legalábbis az 5-4-1-es felállásuk erre utalt. Azonban ezt a bunker focit hamar kénytelenek voltak feladni, hiszen Bartusz révén már az 5. percben vezetést szereztünk. Pölöskei passzolta fel a labdát a visszalépő Némethnek, aki megfordulás után az ő helyére befutó Bartuszt ugratta ki. A sokáig sérüléssel bajlódó csatárunk ballal megtolta a labdát, majd jobb külsővel az ötös sarkáról a kirobbanó kapus mellett a hosszú sarokba pöckölte azt. Szép, és láthatóan tudatos megmozdulás volt mindhárom játékosunk mozzanata. 1-0.

Ezután mi talán túlságosan is megnyugodtunk, a Hatvan pedig magához ragadta az irányítást. Ez persze annak is köszönhető volt, hogy a vendégek mestere már a 22. percben cserére, és ezzel szerkezetváltásra szánta el magát. Egy kapufára hulló labda után alakult ki komoly veszély a mi kapunk előtt, de a hazai talaj is kisegített minket: a ziccerbe kerülő játékos előtt kicsit felpattant a labda, így három méterrről nem tudott gólt szerezni.

Egyéb próbálkozásai a vendégcsapatnak a távoli lövések voltak, ám ezeket - ne szépítsük - nagyon messziről kellett visszahozni... Mi sem villogtunk azonban a helyzetkialakításban, csapkodó játék alakult ki.

Szünet után kicsit nyugodtabban folytattuk a mérkőzést, a vendégek pedig - érthetően... - az idő haladtával egyre idegesebbek lettek.

Egy óra elteltével nagy idegességükben jókora tüzijátékot rendeztek a kapunk előtt, sokadjára sem sikerült felszabadítanunk, nagyjából 10 percre teljesen beszorítottak minket. Aztán Pölöskei lépett közbe nagyon jó ütemben, és egy passzt lefülelve a térfelünk közepén helyezkedő Eichenvalderhez juttatta a labdát. Középpályásunk meglátva a hatalmas területet, megindult labdástól, és csak az ellenfél kapujától 20 méterre szánta el magát passzra. Mivel létszámban megvoltak a védők, és a passzsávokat fedezték, így Németh hirtelen megindulása, és hangos "most!" kiáltása nyomán jött a kiugratás középpályásunktól. A télen igazolt csatár bele sem kezelt a labdába, hanem a lemaradó védő és a kirobbanó kapus között a hosszú sarokba lőtt ballal. 2-0.

A 79. percben ezzel eldőltnek nyilváníthattuk a mérkőzést. Azért 5 perccel később Pölöskei újra labdát szerzett a saját térfelünkön, ezúttal Márkushoz juttatva a játékszert. Fiatal irányítónk egy esernyő kiosztásával a tisztán lévő Eichenvalderhez emelt, aki levette a lehulló labdát a vonal mellett, és a centerben kiugrani készülő Bartuszt vette célba. Csatárunk nagyon okosan(!) elengedte az egyébként pontosnak tűnő indítást, mivel érzékelte, hogy lesre futott. Jobb oldalán viszont érkezett az imént még saját térfelén labdát szerző Pölöskei a jobb összekötő helyén teljesen tisztán. Levette felnézett, és forintos labdát adott az immár nem lesről érkező Bartusznak, aki hálószaggató lövéssel a labdát kicsit eltörve a hálóba juttatta a labdát. 3-0.

Az utolsó utáni pillanatban még Pölöskei akart egy szituációt elegánsan megoldani, ami nem jött össze. Egy bepassz után Katona szerezte meg a szépségtapaszt a vendégeknek. 3-1.

Feleannyira sem játszottunk jól, mint a Tállya ellen az első félidőben, negyed annyira sem, mint Sényőn a bekapott gólig, azonban azt a két mérkőzést elvesztettük, ma pedig nyertünk. Szerintem mindenki kiegyezne még vagy három csúnya mérkőzésen kiharcolt győzelemmel...

De ki volt ma a meccs embere? Németh? Gól, gólpassz... Vagy Bartusz? Két gól... Netán Pölöskei? Két fontos labdaszerzés, és egy gólpassz... Esetleg Eichenvalder? Egy gólpassz és egy kulcspassz... Talán Labancz Róbertnek van igaza, aki szerint "az egész csapat"!

Vasárnap Füzesgyarmatra utazunk... Igazi kétarcú csabat: biztos győzelmek mellett meglepő vereségeket tudnak szenvedni. Azt persze ne felejtsük el, hogy ez jelenleg a 4. helyhez elég nekik...

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Gabala Krisztián

 

Labancz Róbert

 

A mérkőzésről Czímer Tamás készített fotókat, amelyet a heol.hu oldalán lehet megtekinteni.