• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Megvolt a főpróba

Győztes meccsel zártuk a felkészülést

A Pest megyei első osztályban vitézkedő Nagykátán vengégeskedtünk, és az első félidőt már a Simon Antal által elképzelthez nagyon hasonló csapat játszotta.

Ami jó hír: ekkor látszott is a két csapat közti osztálykülönbség.

Már a 3. percben megszereztük a vezetést. Eichenvalder vette át egy szép testcsellel a labdát, amivel így tisztára is játszotta magát. Ballal indította a vonal mellett kiugró Gazdagot, aki majdnem az alapvonalig vitte le, felnézett, majd középre játszott, és az ott nagy lendülettel érkező Bartusz juttatta a hálóba a labdát a kapus mozgásával ellentétesen. 0-1. Amolyan "mágnestáblás" gól volt ez...

Fél óra elteltével megpróbáltuk tükrözni ezt a támadást. Ezúttal Rédei indította a jobb oldalon Gaalt, aki szintén jól centerezett, és szintén Bartusz érkezett jól, de egy védő megelőzte őt a gólszerzésben: öngól. 0-2.

Néhány perccel a vége előtt megint csak Gaal ugorhatott ki, de ezúttal középre húzott, és lövőhelyzetig jutott. A kapus ugyan védte a lövést, de középre ütötte, ahol az újonnan igazolt Májer érkezett, és 16-ról nem hibázott. 0-3.

A hazaiak alig jutottak el a kapunkig, nem igazán hagytuk őket "élni". Sőt, a gólokon kívűl többször nagyon jól ugrottak ki szélsőink és belső támadóink is, de a partjelző - a hazi nézőket is megmosolyogtatva... - biztos, ami biztos alapon szinte mindent "behúzott". Bosszantó volt így játszani.

A második félidőben aztán sort cseréltünk. A pályára került négy ifistánk, öt próbajátékos, illetve a strandfocival "terhelt" Bartha és Tarnai.

Ez a játékrész már nem hozta a mezőnyfölényünket, inkább kiegyenlítettnek volt mondható. Helyzeteink nekünk is akadtak, de két buta hibából kaptunk két gólt. 2-3.

Mindenesetre jó volt látni, hogy fiataljaink egyértelműen felvették a versenyt a felnőtt játékosokkal, és reményt adhat arra, hogy a bajnokságban is hasznára lesznek majd a csapatnak 17-18 évesen is!

Edzőmérkőzéseink:

GYAK-Eger SE  2-2
GYAK-Vác FC  1-0
FK LAFC Lucenec-GYAK 1-3
FTC II.-GYAK 10-0
Gödöllői SK-GYAK 2-2
GYAK-Tiszafüredi VSE 3-0
GYAK-Gödöllői SK 6-1
Nagykáta SE-GYAK 2-3

Vasárnap már bajnoki mérkőzés idegenben! Előtte még bemutatkoznak új játékosaink, és a vezetőedző is elmondja tapasztalatait a felkészüléssel kapcsolatban.

Hajrá GYAK!