• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Megint csak a bizakodás marad

Itthon is vereséggel kezdtünk

A füzesgyarmati csapattal eddig háromszor találkoztunk, itthon ez volt a második alkalom. Egyik meccsen sem mi voltunk az esélyesek: ehhez képest 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség volt a mérlegünk. Sajnos a mai nap végére ez a kiegyensúlyozott mérleg a békésiek felé billent...

Pedig az első félidő minden téren kiegyenlített volt: eleinte a mi akaratunk érvényesült, aztán a félidő második felére a vendégek átvették az irányítást. Helyzetekben is ez volt az eloszlás: 3-3 lehetőség mindkét oldalon.

A 7. percben Gergely kanyrította középre a labdát, Forgács feje előtt centikkel ment el.

Két perccel később egy szép támadás végén Forgács tört be a büntető területre a bal oldalról, és éles szögböl leadott lövését a kapufa védte. Onnan a kapusra pattant, de nem volt olyan szerencsénk, hogy bepattanjon: szöglettel jöhettünk.

A 25. percben ismét csak Forgács veszélyeztetett: talán maga is meglepődött, hogy lövőhelyzetbe került, mert a lövés közben megcsúszott. De a kapus is meglepődött, mert el sem vetődött, csak szemmel kísérte ki a kapufa mellett elhaladó labdát.

Két perc sem telt el, amikor köszönetnyilvánítással tartoztunk vendégeinknek: 15 méterről fájdalmasan tisztán lőhetett támadójuk, de fölé vágta a labdát.

A 37. percben 20 méteres próbálkozás, de Halasi magabiztosan ölelte magához a labdát.

Az utolsó percben vendégszöglet jött: a hosszú oldalról jött a fejes, de kapusunk átért, és kisebb bravúrral, de menteni tudott.

Az első félidőről általánosságban elmondható, hogy magasabban jegyezett gárda ellen nem játszottunk alárendelt szerepet, ami nem csak játékban, de helyzetekben is megmutatkozott.

A második félidő is hasonló mederben kezdődöt, azonban 10 perc múlva jött az első hiba: egy felívelt labdát röviden tisztáztunk. A térfelünk közepén a vonal mellett két játékosunk közül léphetett ki Székely Dávid. Gyönyörűen tette maga elé a labdát egykézzel, megiramodott, a 16-os sarkánál megcsinált egy befelécselt, és ballal ellőtte a hosszú felső sarkot. Egy kéz nem kéz, a lövés pedig szép volt. 0-1.

Nem csüggedtünk, sőt, rá is kapcsoltunk! A jobb oldalon Laurinyecz és Gergely támadta le a labdát kihozni igyekvő vendégeket, és erőfeszítésük nem volt hiábavaló! Ketten szépen "lejátszották", és Gergely beívelésére középen már Gábriel is érkezett, de ő a felsőkapufát találta el fejjel. Viszont az onnan lepattanó labda Laurinyeczet választotta, ő pedig - jó szokása szerint - a góllövést választotta: 5 méterről bekotorta. 1-1.

Két perc múlva ismét jöhetett a 'köszönjük!', ugyanis egy kapu előtti kavarodásban Halasi már verve volt, a vendégek viszont Gábriel fejesét próbálták lemásolni, tehát - üres kapura... - a felső lécet találták el, onnan viszont fölé pattant a labda.

Néhány perc múlva ismét jött a szinte már szokásos egyéni hiba: kivágott labda helyett egy vendgéjátékost találtunk meg, Gergelyékhez hasonlóan ketten 'lejátszották', és a végén 10 méterről tiszta helyzetben megint csak Székely Dávid lőhetett; nem hibázott. 1-2.

Ismét volt lehetőségünk a gyors egyenlítésre. Egy formás támadás után Laurinyecz lőhetett éles szögből, azonban a kapus résen volt, szögletre mentett.

A futball törvénye megint lesujtott: a 72. percben egy kapu előtti kavarodás után 15 méteren már megint Székely Dávidot találta meg a labda. Ráadásul ez a fránya játékszer még jól is pattant a támadó előtt, aki ráfordult, félig megdőlve teli rüszttel suhintotta kapufára a labdát. Sem a labda, sem a kapufa nem volt ma velünk, de a mozdulni sem tudó Halasi tekintete sem segített, bevőgódott a hálóba. 1-3.

Sajnos gyakorlatilag itt véget is ért a mérkőzés érdemi része. Próbálkoztunk még ugyan, és a csereként beálló Niedermüller még egy látványos sarkazással is színesítette a Gergellyel való összjátékát a baloldalon, de csapatkapitányuk lövése már nem volt ilyen látványos: a kapus könnyedén védte.

Már tavaly nyáron is tudtuk, hogy a szezon elején sorra jönnek a nehezebbnél nehezebb mérkőzések, és a sorsolás természeténél fogva ez bizony tavasszal is így van. 

Három nagyon erős gárdával találkoztunk eddig, - ebből a Sényő-meccset már ősszel lejátszottuk - de elmondhatjuk, hogy nem vallottunk szégyent. Ugyan az utolső két mérkőzés mérlege 0 pont, 1-5-ös gólkülönbség, mégis bizakodásra adhat okot, hogy játékban, eredményben egyik sem volt megalázó vereség.

Jövő héten megyei rangadó!

Az Eger ma éppen a Sényőt verte meg idegenben 2-1-re. Megyeszékhelyünk csapata a héten edzőváltáson esett át, és a szerencsével sem álltak hadilábon, hiszen a 36. perctől emberelőnyben játszhattak, és az ellenünk is eredményes Antal Zsolt a 84. percben egyenlített, és a 94. percben sikerült dupláznia. A hangulatukkal tehát biztosan nem lesz gondjuk!

Remélhetőleg jövő héten sikerül őket lelomboznunk!

Hajrá GYAK!

 

A vendégek részéről Boros Tibor nyilatkozott, Török János vezetőedző nyilatkozata pedig itt tekinthető meg.

A 18 éves Papp Máté először lépett pályára kezdőként a felnőtt csapatban, ő is nyilatkozott.