• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Magyar Kupa - 1. forduló

Derecskei LSE - GYAK

I. félidő

5. perc: a hazaiak narancs színű mezben, fekete nadrágban és sportszárban, mi pedig tiszta fehérben léptünk pályára. Rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a vendégek még az ismerkedési szakaszban vannak. A lelátón nem egyszerű az élet: 6-8 fős ultra csapat rögtön kifüstölt mindenkit, nem épp ékesszólóan bíztatnak mindenkit a szurkolásra...

15. perc: az első "veszélyt" a hazaiak teremtették. Egy 25 méteres szabadrúgás szállt 4-5 méterrel fölé. Mi már kétszer szaladtunk lesre, erre jobban kell figyelni. A Derecske is jobban kijön most már, talán a 31 fokos meleg miatt spóroltak eddig... A 18 méteres szabadrúgásunkat Sárándi harcolta ki, Ladányi végezte el. A rövid felsőt vette a célba, a kapus mozdulni sem tudott rá. 1-0 ide!!!

25. perc: közvetlen az ivószünet előtt, egy szöglet után a hazai 10-es számú játékos, a jónevű Csizmadia Csaba gyönyörűen pörgetett a léc alá, Csák teljesen tehetetlen volt. Bosszantó, hogy egyértelműen látszik melyik csapat képvisel nagyobb játékerőt, az eredmény mégis döntetlen. 1-1.

35. perc: az egyenlítő gól után kicsit felélénkült a játék, kicsit jobban odalépkednek a játékosok. Amennyire nyugtatólag hatott ránk a gólunk, annyira kapkodóssá váltunk az egyenlítés után. De úgy látszik, rendeztük a sorokat, ismét nálunk az irányítás. A hazai kapus egy teljesen ártatlan szituációban - egy hosszú indításra kimozdulva - elesett, talán a térde fordult ki, le kell cserélni.

45. perc: játékban egyértelműen jobbak vagyunk, de sajnos ez helyzetekben nem nagyon mutatkozott meg. A vendéglátók is csak egy-két pontrúgásból tudtak veszélyt teremteni. Nem volt túl nagy iram, de tényleg nagyon meleg van. Szünetben talán arra kell felhívni a figyelmet, hogy ne menjünk bele az ő vagdalkozós játékukba, hanem inkább a mi kombinatív játékunk kerüljön előtérbe. És mire ez a mondat megszületett, egy gyönyörű kombináció után - Sándor játszotta ki a szélre, Sárándi beadta, Ladányi befejelte - máris megvan újra a vezetés! Vége is az első félidőnek. Szünetben: 1-2.

II. félidő

50 perc: a kombinatív játék megjött, de sajnos a vendéglátók oldalára is...  Az első öt perc alapján a második félidő nagyobb iramot, és színvonalasabb játékot fog hozni.

60. perc: bal oldalon küzdöttük előre magunkat Ladányi és Sárándi révén. Utóbbi tálalt a középen érkező Márkus elé, aki megtolta a labdát, és egy védő szorításában - estében - a rövid sarokba lőtt, 1-3! Két percre rá, középen játszottuk át a középpályát. Gyors hármas kombináció végén - Sárándi-Ladányi-Márkus - Sárándi lőtte ki 15-ről a hosszú sarkot. 1-4! Gólja után rögtön el is hagyta a játékteret, Ludányi Gábor érkezett a helyére, és ezzel átálltunk 4-4-2-re.

70. perc: a Derecske már csak kötelességtudatból jön előre... Láthatóan fáradnak, meg is érkezett az első sárga, Ladányit rántották le. Ismét cserélünk: Tóth Levente helyett Vas Tibor érkezik a pályára. Ivószünet.

80. perc: mi lezártuk magunkban ezt a meccset, ennek köszönhetően a Derecske kicsit feltámadt, de a mérkőzés ezen része már nem tartozik szorosan a kupameccshez... Czinkóczi Bence kap még lehetőséget Béla Sámuel helyén.

90. perc: a hazaiak mintha a becsületgólért küzdenének, úgy jönnek előre. Így nekünk is több lehetőségünk akadt, de ezekkel már nem tudtunk élni. Ahogy mondani szokták: a foglalkozás elérte célját. A fiúk jól mozogtak, gólokat rúgtak, 4-1-re megnyerték az első tétmérkőzésüket. Továbbjutottunk a MOL Magyar Kupa 2. fordulójába!

 

MOL Magyar Kupa 1. forduló

Derecskei LSE - Gyöngyösi AK 1-4

Kezdőcsapatunk: Csák - Béla, Forgó, Vernyik, Balogh - Sándor, Tóth L. - Sárándi, Márkus, Babarcsik - Ladányi.

Cserék: Tóth B., Tóth K., Kotaul, Ludányi G., Vas, Czinkóczi.

Vezetőedző: Majzik Zoltán. Asszisztensedző: Nagy-György Tamás. Masszőr: Tábit Adél. Technikai vezető: Tóth Zsolt.