• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Lassan, de biztosan

Újabb idegenbeli győzelem csodagóllal

A mérkőzés közvetítése a FB oldalunkon olvasható.


Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés

Maklár SE - Gyöngyösi AK 0-2 Gólok: Vernyik ('38), Márkus ('69)


Kezdőcsapatunk: CSÁK - CZINKÓCZI, FORGÓ, VERNYIK, BALOGH - TÓTH L., SÁNDOR - BÉLA, MÁRKUS, SÁRÁNDI - LADÁNYI

Cserék: Tóth B., Oravecz, Ludányi G., Kotaul, Nagy-Gyögy, Tarnai.

Vezetőedző: MAJZIK ZOLTÁN, Asszisztensedző: NAGY-GYÖRGY TAMÁS, Masszőr: TÁBIT ADÉL, Technikai vezető: TÓTH ZSOLT.


A mérzőkés első percétől látszott, hogy a vendégek borzasztó masszív védekezéssel készültek ellenünk, és gyors kontráikban bíznak.

Az is látszott, hogy erre fel voltunk készülve, de az is, hogy ez a maklári csapat annál azért jobb, hogy a mezeket felküldve egyszercsak majd két vállra fektetjük őket... Egységes csapat benyomását keltették, nem lógott ki a sorból senki se fölfelé, se lefelé.

Sokszor türelmetlenül játszottunk, talán egy kicsit abban bízva, hogy az ellenfél majd a gyors játékunkat nem tudja lekövetni. Azonban egy kicsit "túlgyorsultuk" magunkat, és időnként kapkodó volt a játékunk, azzal együtt, hogy jó vendégként a mi térfelünkön nagyon kíméltük a füvet, inkább a hazaiak térfelét tapostuk...

Több begyakorolt figura következett a pontrúgásaink után. Az egyikből Ladányi lövését még éppen kapufára tudta tolni a kapus, azonban egy Sárándi-szögletnél már tehetetlen volt. Szélsőnk tökéletesen rajzolta Vernyik Dávid fejére a labdát, aki az ötös magasságába robbant be jó ütemben. Ez a szituáció eddig volt nehéz, csapatkapitányunk bólintott, és már mehettünk is a középkezdéshez. 0-1.

Egy óra elteltével a hazaiak kicsit kilátogattak a szorításunkból, azonban ezt a vitézkedéstől egy gyönyörű góllal vettük el a kedvüket. Márkus passzolt a kapunak háttal álló Ladányinak a felezővonalnál, és nyomban indult is meg a vonal mellet. Csatárunk a labdaátvétel után már indította is "jobbszélt", ahol középpályásunk az ellenfél térfelének közepén, a vonal mellett érte utól a kiugratást. Rutinos támadónk sem tétlenkedett, azonnal beindult középen, és védőit lefutva tisztán várta vissza a labdát centerezésre. Ám a maklári kapus is figyelt, és már settenkedett kifelé lefülelni ezt a magától értetődő bepasszt. De nála is okosabb volt Márkus, aki egy jó 30 méteres tekerést engedett el futtából, de nem ám az érkező csatár felé, hanem az üresen hagyott kapu rövid oldalába... A kapus próbálta menteni a menthetőt, de ez...? Hát ez gyönyörű volt!!! 0-2.

Itt el is dőlt a mérkőzés, mi még belecseréltünk, bejött egy-két fiatal, megy egy-két "nagyöreg", de mindenki fejében már a meleg zuhany, és hazaút járt...

Egy nálunk gyengébb csapatot győztünk le, amiért persze meg kellett dolgozni, de ezt meg is tették a fiúk.

Említésre méltó még a 17. életévét be sem töltő Czinkóczi Bence játéka, aki először kapott lehetőséget kezdőként. Végig magabiztaosan játszott a védelem jobb oldalán, időnként még a támadásokhoz is felért, indított, szerelt, egyszóval egy nagyon érett, komplett játékot mutatott be!!

Szerdán a megyei kupa keretében Apcra látogatunk, vasárnap pedig újabb erőpróba: a 4/3-as győzelmi aránnyal rendelkező Egerszalókot fogadjuk.

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Szabó András

 

Majzik Zoltán

 

Czinkóczi Bence