• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Kiváló játékunk 1 pontra volt elég

A mérkőzés szöveges közvetítése itt olvasható.

Ha ez a mérkőzés mondjuk a bajnokság első negyedében zajlik, akkor a végén azt mondhatnánk kissé csalódottan, hogy bosszantó, hogy a végén elbuktunk két pontot, de semmi gond nincs, egy dobogó-, sőt bajnokesélyes csapatot szinte lefociztunk a pályáról, a helyzetek alapján nyerhettünk volna 8-2-re, hát, meg kell tanunlnunk berúgni a helyzeteket, de az már megy, hogy nem engedjük játszani a jobb csapatot, hanem mi irányítunk, azt történik, amit mi akarunk.

Persze nem akkor játszottuk ezt a meccset, hanem most, és a mi helyzetünkben a három pont helyetti egy pont sajnos több, mint bosszantó...

De nézzük a fontosabb eseményeket...

Talán kicsit meglepetésre az elmúlt hetekben jól teljesítő Németh helyett Molnár került a kezdőcsapatba. A vendégeket legalábbis biztosan meglepte, mert nem nagyon tudtak vele mit kezdeni. 10 perc alatt három megmozdulása volt, egy gól és egy kiállítást termelt belőle a javunkra.

Az ötödik percben - az ezúttal a jobb szélről induló - Bartusz hozta befelé a labdát, lövését védte a kapus, az ismétlést is blokkolták, ekkor azonban az üresen álló Molnár elé került a labda, aki 8 méteren még át is vehette, és a blokkolni igyekvő védő, és a visszvetődő kapus között a hálóba lőtt. 1-0.

A 10 percben egy kissé hosszú indításunkat követően a vendégek csapatkapitánya könnyedén találhatott volna megoldást - haza fejeli, kivágja, átveszi... - azonban nem könnyedén oldotta meg a szituációt, hanem könnyelműen. A magasra pattanó labdánál várt, amíg az majd elé pottyan, azonban Molnár közbeugrott, fejjel megtolta, és már iramodott is vele a kapu felé... Azonban Süttő elkaszálta, a bíró pedig habozás nélkül nyúlt a piros lapért.

Aztán azonban egy kontra után a 16-oson belül Rédei buktatta(?) a jó ütemben kilépő támadót. Sajnos itt sem habozott a játékvezető: 11-es és piroslap, duplabüntetés. Csapatkapitányunk reakciójából lehetett arra következtetni, hogy nem bántotta a vendégjátékost, de persze a bírót ez nem hatotta meg. Szalay nem találta el az irányt, Lőrincz magabiztosan értékesítette a büntetést. 1-1.

Egy óra elteltével Tarnai-Bartusz-Molnár passzolgatt fel magát a 16-osig, a végén aztán Molnár kapott jó kiugratást, és a kapus mozgásával ellentétesen lőtte ki ballal a hosszú sarkot. 2-1.

Tíz perccel a vége előtt egy 20 méteres lövést próbált Gohér blokkolni, egy kicsit megpattant a lábán, így Szalayról - könnyed védés helyett - felpattant a labda, és a hulló felavélre Gémes startolt rá, és fejelt könnyedén gólt. 2-2.

A semleges nézők egy kiváló mérkőzést láthattak: sok helyzet, négy gól, két piros lap, egy 11-es. Jó iram, és persze igazságtalan végeredmény...

Hajrá GYAK!

Gyöngyösi AK - Mátra-Beton ~ Jászberényi FC 2-2

Nyilatkozatok:

Németh Gyula

 

Labancz Róbert