• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Kiesési rangadó pontosztozkodással

A teljes(!) mérkőzés itt megtekinthető: https://youtu.be/SkImu-4cleg

Egyik csapat sem úgy lépett pályára, hogy "csak-nem-kikapni", hanem a "győzni-kell!" mentalitás jelent meg a pályán mindkét fél részéről. Ezek alapján, no, meg az összesen 9 sárga lap alapján azt hihetnénk, hogy egy rugdosós, durva mérkőzést vívtak a játákosok. Nem, nem így volt. Küzdelem, kevés játék, de a téthez képest sportszrű mérkőzés, normális viszony volt a labdarúgók között. Sajnos a játékvezetői hármassal kapcsolatban ez nem mondható el... Mi például hat sárgát kaptunk, és egyiket sem(!!!) szabálytalanságért, hanem szövegért. Még csak azt sem lehet mondani, hogy csúnyán beszéltünk a bíróval, hiszen pl. Pölöskei azért kapott lapot, mert egy összecsapás után megkérdezte ellenfelétől(!), hogy "mért rúgsz utánam?". Sárga. Igen... Ehhez képest a sporik minősíthetetlen stílusban beszéltek a játékosokkal... A "kussoljatok!" talán az egyetlen idézhető megszólalásuk...

Ami persze ennél fájdalmasabb, hogy bizony nagyon fontos két pontot veszítettünk. Pedig jól kezdtünk, Márkus már a 2. percben megszerezte a vezetést! Aztán egy labdavesztés után gólt kaptunk, de Németh egy jó kiugrás után büntetőt harcolt ki, amit Pölöskei magabiztosan értékesített.

Magas színvonal ugyan nem volt, amit talán a szitáló eső, csúszós talaj is megakadályozott, de mindkét csapatot dicséret illeti az akarásért, küzdeni tudásért és az iramért is.

Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Putnok egyáltalán nem úgy játszott, mint egy kiesés ellen harcoló csapat, de mi is nagyon igyekeztünk, és igazán nem tudtak fölénk kerekedni.

Azt sajnos el kell mondani, hogy a kontráink óriási veszélyt jelentettek 2-1-es állásnál, bár igazi gólveszély nem igazán alakult, amiatt a bizonyos "utolsó passzok" hiánya miatt. 

És ami érezhető volt, hogy 2 rúgott góllal itt nem lehet nyerni, bejött. A 84. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban - két játékos felment fejelni, de egyik sem tudta megszerezni a labdát - a bíró fújt. Ellenünk. Felívelés, rövid felszabadítás, és a pechünkre a rutinos, magasabb osztályt is megjárt Zimányi elé pattant a labda, aki higgadtan kilőtte a hosszú sarkot.

Ez után már az egyetlen érdemi szituáció Rédei sérülése volt. Egyelőre nincs róla információ, hogy tudja-e vállalni a következő mérkőzést, pedig az is hasonló téttel bír, ezúttal idegenben, Tállyán.

És megint csak: győzni kell!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Zimányi Ádám

Labancz Róbert