• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Kiesés a kupából

Tisztes helytállás

A mérkőzés közvetítése a FB-oldalunkon tekinthető meg.


MOL Magyar Kupa, 2. forduló

Gyöngyösi AK - BTE Felsőzsolca 2-3 (Ladányi '19, Márkus '37 - 11-esből ill. Ambruzs '16, '75, Moroncsik '61)

Kezdőcsapatunk: CSÁK - BÉLA, FORGÓ, VERNYIK, BABARCSIK - SÁNDOR, TÓTH L. - BALOGH, MÁRKUS, SÁRÁNDI - LADÁNYI.

Cserék: Tóth B., Nagy-György, Czinkóczi, Ludányi G., Kotaul.

Vezetőedző: MAJZIK ZOLTÁN. Asszisztensedző: Nagy-György Tamás. Masszőr: Tábit Adél. Technikai vezető: Tóth Zsolt.


Az előző fordulóban a BTE Felsőzsolca az NBIII-as Stécét búcsúztatta, így nem számíthattunk sétagaloppra. Nem is lett az. A vendégek gyakorlatila az elsőtől az utolsó percig minden erejüket a támadásokra, helyzetek kialakítására törekedett.

Meg is szerezték a vezetést, amit aztán a lassan klasszikussá alakuló Márkus-Ladányi kettős megfordított. Marci ugratta ki Tibit, aki gólt szerzett, majd egy újabb ilyen leosztás után buktatás, 11-es, amit fiatal középpályásunk értékesített magabiztosan. Fordítottunk, és a játék képe alapján ez kissé hízelgő volt számunkra.

A Zsolca csak támadott-támadott... Volt bennük sebesség, erő, összjáték, összeszokottság. És ez ki is jött, némi szerencsével és a kitartásukkal újra csak a maguk javára fordították a mérkőzést.

Az utolsó negyedórában mindent megtettünk az egyenlítésért, és egy pici sezrencsével akár meg is lehetett volna, de úgy tűnik, a vendégek ma többet tettek Fortuna kegyeiért.

Ahogy a nagymamám mondta mindig: a jobbtól nem szégyen kikapni. És ez a Felsőzsolca - legalábbis ma mindenképp - jobb volt nálunk. Ez egy olyan vereség, ami kevésbé fáj, - minden vereség fáj!!! - de ebből a mérkőzésből lehet tanulni, és a fiataljainknak biztosan hasznára vált ez az erőpróba.

Jövő héten bajnoki, méghozzá villanyfényes meccs Makláron. Az is egy érdekes tapasztalás lesz, remélhetőleg nagyobb sikerrel!

Hajrá GYAK!


Nyilatkozatok:

Matlyák Jószef

 

Majzik Zoltán

 

Forgó Kornél