• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Ki-ki meccsen döntetlen

Ahogy mondani szokták: lehetett volna fodítva is...

Ezúttal is a múlt héten bevált taktikát alkalmazta Török János vezetőedző, vagyis három belső védővel álltunk fel. Teljesen átadtuk a területet, de a Cigánd nem tudott helyzetet kialakítani, teljesen kiöltük a veszélyt a játékukból. A mérkőzés első helyzete is előttünk adódott negyedóra elteltével: Dávid Róbert lőhetett kapura, de a kapus a helyén volt.

A 16. percben gyorsan elvégeztünk egy bedobást. Forgács kapta a labdát az oldalvonal mellett a 16-ossal egymagasságban. Felnézett, majd pontosan gurított középre, ahol olyasvalaki érkezett, akire a hazaiak egyáltalán nem számítottak: Tarnai kezelt bele a labdába az ötösön, majd jobbal a kapus mellett a helyezett a bal alsó sarokba. 0-1!

Érthető módon tovább támadott a Cigánd, de inkább a mi kontráinkban volt benne a veszély. A 24. percben megduplázhattuk volna az előnyünket, amikor úgy tűnt egy indításról, hogy Dávidnak és Laurinyecznek is jó. Kis habozás után a középcsatárunk vezethette kapura a labdát, de védők szorításában már nem sikerült a góllövés.

A 34. percben aztán a jobb oldalunkon fogadtunk egy támadást. A lövésre visszatett labdát a jó helyzetből még jobb helyzetbe passzolta tovább a támadó, így Engel Alex tiszta helyzetben a hosszú sarkot vette célba. Daróczi nyújtózott, de nem érte el a labdát, ami így a kapufa mellett a sarokba gurult. Nem volt erős lövés, de 14 méterről nagyon pontos találat volt. 1-1.

Felbátorodtak a "darazsak", időnként kézilabdára emlékeztetett a játék képe: a 'hatosfalunk' előtt járatták a labdát. Egy ilyen passzolgatás után most balról tettek vissza középmagasan egy labdát, ahol Sánta Kázmér érkezett, és a hosszú felsőbe pörgetett, Daróczinak esélye sem volt. 2-1.

A játék képére jellemző, hogy az addig sokat és jól küzdő Laurinyecz még a 41. percben lesántikált a pályáról, a helyére beállni készülő Lizák azonban a félidő végéig toporgott az oldalvonal mellett: nem volt játékmegszakítás, az ellenfél passzolgatott...

Aztán csak bejött Lizák a második félidőre, és milyen jól tette! Az első percekben ugyan úgy folytatódott a játék, ahogy az abbamaradt a félidőben, de 10 perc után egyértelműen veszélyesebbek voltunk. A második félidő első komoly helyzetét megintcsak Dávid hozta össze: jól ment el a baloldalon, megcsinált egy visszacselt, ám ballábas lövését védte a kapus.

Fél órával a mérkőzés vége előtt újra cseréltünk, Molnár Erik helyett Fekete jött be, és ez nem csak csere volt, hanem váltás is: védő helyett Bence a középpályára érkezett a támadásokat segíteni.

A 64. percben Lizák futott le mindenkit a jobb oldalon, centerezését Dávid fejelte kapura, a kapus kiütötte, a kipattanót Gábriel sajnos mellé lőtte.

Ekkor egyértelműen megélénkült a játék, helyzet itt, helyzett ott... 

Egy perc múlva Dávid cselezte magát lövőhelyzetbe, de 18-ról fölé szállt a labda.

A Cigánd is kontrázott egyett, de a veszélyes helyzetet Csornij Áron mentette meg - nem először... - egy nagyszerű, tiszta szereléssel, amiből vissza is támadtunk, Forgács lövése mellé szállt.

A 73. percben Lizák most a baloldalon viharzott el, középre tett labdájára Dávid robbant rá, de a védő jobb helyzetből indulva a kapu torkából menteni tudott.

Újabb veszélyes támadás végén Pilinyi és Csornij együttes erővel védekezte le a gólhelyzetben kiugró támadót.

Negyedórával a vége előtt Forgács próbálkozott meg egy hosszú keresztlabdával, ám az egyik hazai védőnek volt pontos az indítása, de az ő lábfején megcsúszó labdára Dávid csapott le nagyon szemfülesen. A kilépő kapus mellett lendületből elvitte a labdát keresztbe, és a gólvonalon menteni igyekvő védők mellett higgadtan a hálóba emelte a labdát. 2-2.

A továbbiakban is támadásban maradtunk, de a cigándiak is veszélyesen kontráztak. Jellemző hangulatjelentés a nézők közül: "10 perce még aszittem, hogy simán nyerünk, aztán most még ki is kaphatunk..."

Az első félidőt uralták a hazaiak, de az utolsó félórát "pontozással" mi nyertük.

Az ötvédős rendszer hátránya, hogy támadásba lassan tudunk felfejlődni, illetve, hogy a védekezésnél a két belső középpályásnak rengeteget kell küzdenie. Ezen a mérkőzésen (is) Tarnai és Gábriel felszántotta a pályát, rengeteget ütköztek, szereltek, és még a támadáshoz is hozzátettek lövéssel illetve góllal. A szerkezetváltás után egyértelműen kijöttünk a szorításból, támadásban is sokkal többet mutattunk.

Két hasonló képességű csapat találkozott, úgy tűnt, hogy csak kétgólos vezetéssel lehet lezárni a találkozót, de ez 0-1-nél nekünk, 2-1-nél pedig nekik nem sikerült. Igazságos eredmény született, bár mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a mérkőzés folyamán, hogy a maga javára döntsön.

Jővő héten itthon fogadjuk a Tállyát, ami egyértelműen erősebbnek tűnik tavalyi önmaganál... 

Haza pályán a bravúros 1 pont helyett, rámegyünk a 3-ra! Hajrá GYAK!

 

Prisztács Tamás (Cigánd SE) így értékelt, Török János pedig így.

Első gólunk szerzője, Tarnai Dániel is nyilatkozott.