• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Két félidő, négy csapat

Négy gól, egy-egy góllövő

Lejátszotta felnőtt csapatunk az első felkészülési mérkőzését, méghozzá a MOL Fehérvár FC második csapata ellen.

Mindkét gárda egy-egy külön csapattal állt fel a két félidőre. Tőlünk Fodor Balázs, Halasi Ádám és Tarnai Dániel hiányzott különböző okok miatt. A szabadságáról kicsit később visszatérő Fehér Imre kapott nagyobb meccsterhelést, őt 75 perc után váltotta Bódi Milán.

A két csapatunk:

1. félidő: Ladányi - Molnár, Fehér, Markovics, Forgács - Botos, Márkus, Csornij, Sári - Csoszánszki, Nagy.

2. félidő: Ladányi - Tóth, Fehér (Bódi), Rédei, Petrezselyem - Ondrejó, Simó - Nádudvari - Bartha, Laurinyecz, Czéh.

Ahogy azt Varga Attila, szakmai igazgató elmondta, mivel az eddig eltelt másfél hetes felkészülés során gyakorlatilag taktikai edzést még nem tartottak, így egyáltalán nem várt, nem kért semmilyen eredményt a társaságtól, az volt a fontos, hogy lehetőleg mindenki kapjon meccsterhelést. Egy fiatal, gyors, jó erőkból álló ellenféllel szemben ez meg is történt. "Az első félidőben komoly hibákat vétettünk, sok volt a labdaeladás saját térfélen, ami talán annak is köszönhető, hogy a társaság nagy része nincs hozzászokva ahhoz a komoly fizikai terheléshez, amit a felkészülés kezdete óta kapnak, így kicsit biztosan kevesebb volt az oxigén az agyban... A második félidőben már megmutattuk, hogy azért van bennünk valami. Elmondható, hogy az első félidővel nem, de a másodikkal már elégedett voltam."

Az egész meccsen feltűnően sok helyzetet alakítottunk ki, amiket aztán rendre ki is hagytunk. A szakmai stáb is megerősítette, hogy ez tipikusan egy olyan mérkőzés volt, ami a felkészülés elején szokott lenni. Ráadásul sok az új játékos, még össze kell csiszolódniuk, de van még négy hét, és mind a csapat, mind a szakmai stáb azon lesz, hogy ez megtörténjen, illetve most már hamarosan jönnek az edzésen a taktikai elemek is.

Feltűnő volt a futball mellett, hogy edzőmérkőzéshez képest nagyon sokan kilátogattak a Kömlei Sporttelepre. Nagyjából 200-250-en tekintették meg az első meccsünket, ami az utóbbi időben a bajnoki meccsek átlagának is megfelelne, erről is elmondta a véleményét szakmai igazgatónk: "Óriási örömmel töltött el, amikor láttam, hogy mennyien érkeznek ki ebben a hőségben! Nagyon jó visszajelzés ez nekünk! Pályafutásom során megtanultam, hogy ha a szurkolók látják a pozitív változást, akkor az mindig kicsalogatja őket. Az utóbbi időben az elnökséggel karöltve rengeteget tettünk azért, hogy ez a klub a múltjának megfelelő helyre kerüljön, és nagyon örülök, hogy ennek van látszata, hiszen már az első meccsen ennyi ember megtisztelt minket a bizalmával! Most nekünk mindannyiunknak - vezetőségnek, stábnak, játékosoknak - az a dolga, hogy ezt a bizalmat ne játsszuk el! És megígérhetem, hogy minden tőlünk telhetőt meg is fogunk ezért tenni! Jó futballt, eredményes futballt szeretnénk játszani, és biztos vagyok benne, hogy akkor a lelátók is megtelnek!"

A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy időnként tényleg láthattunk jó futballt, szép szerelések, látványos támadások, lövések, ziccerek, védések.

Horváth (jobb oldalon) itt még csak nézi a keresi a labdát (Fotó: Czímer Tamás, helol.hu) 

Horváth (jobb oldalon) itt még csak nézi a keresi a labdát (Fotó: Czímer Tamás, heol.hu)

Az első félidőben volt két eladott labdánk, ezt az ellenfél ki is használta. A második félidőben egy kicsit érettebb társaság lépett nálunk pályára, az ellenfélnél viszont pont fordítva. Ahogy azt Tímár Krisztián, a vendégek edzője elmondta: először az NBIII-as rutinnal rendelkező gárda lépett pályára, őket a fiatalabbak követték. 

Ez kívülről is látszott: az első 45 percben kiegyenlített mezőnyjáték volt, mi alakítottunk ki helyzeteket. Sajnos egy-egy eladott labdából a saját kapunk előtt is, a vendégeknek már "csak" be kellett azt rúgni.

Fordulás után egyértelműen átvettük az irányítást, mezőnyfölényben játszottunk, sorra jöttek a helyzeteink.

Készülődés a második félidőre (Fotó: Czímer Tamás, heol.hu) 

Készülődés a második félidőre (Fotó: Czímer Tamás, heol.hu)

A vendégek edzőjének is feltűnt ez a különbség, de mint mondta, pont így tervezték. "Akik most kerültek fel hozzánk, azoknak nagyon jól jött, hogy itt a második félidőben megtapasztalhatták, hogy mennyivel másabb a felnőtt futball, hiszen sokuknak még ez volt az első felnőtt mérkőzése. Láthatták, hogy ez mennyivel gyorsabb, mennyivel keményebb, szóval jó kis mérkőzés volt számunkra."

Mondhatnánk, hogy a sok kidolgozott helyzetünk meghozta a várt eredményt, bár egyik gólunk sem kidolgozott helyzetből született, bár abból aztán most tényleg volt rengeteg...

Egy hátsó passzolgatás közben Laurinyecz talált meg egy gyenge pontot: a kapusnak visszatett labda kissé pontatlan volt, centerünk odacsúszott, és egy blokkolással meg is szerezte első gólunkat. Amolyan laurinyeczes-gól volt ez.

Egy kicsit a második is... Egy kapu előtti kavarodás közben 10-esünk már háttal a kapunak kereste a lehetőséget, hogy lövésre kínálja a labdát, amikor hátulról összekoccintották a bokáját. Az egyértelmű büntetőhöz a sértett állt oda, és magabiztosan a hálóba helyezett.

Jó hangulatban, békésen, de nagy iramban zajlott le a mérkőzés, mindkét csapat játékosai örültek, hogy végre labdát is látnak a sok erőnléti edzés után... Ahogy a régi öregek mondják: a foglalkozás elérte célját.

A tények: Gyöngyösi AK - MOL Fehérvár FC II. 2-2 (0-2) Gól: Laurinyecz Ákos /2/ ill. Horváth Bálint /2/

Szerdán máris jöhet a következő 'felmérő': a Balassagyarmati VSE csapatát fogadjuk 17:30-tól.

A további edzőmérkőzések sorában történt egy kis változás, a teljes program itt található!

Hajrá GYAK!