• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Ismét 3 gól itthon...

...ismét 3 pont itthon!

Tavaly ősszel 5-3-ra kaptunk ki itthon a Tiszaújvárostól, akik az utolsó fordulókig versenyben voltak a dobogóért, végül a 4. helyen zártak. Idén szerényebb teljesítményükkel a találkozó előtt a 10. helyet foglalták el, 8 ponttal megelőzve minket.

Már az első perctől kezdve látszott, hogy 'jót tett' nekünk a múlt heti vereség: sokkal koncentráltabbak, sokkal akaratosabbak voltunk önmagunkhoz képest is, és mai ellenfelünkhöz képest is.

Az első 15. percben keresték a fogást egymáson a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben. Ezután két helyzetecskét hoztunk össze: egy hosszú labdát a vendégek kapusa éppenhogy fel tudott szedni Lizák elől, majd egy szögletből Gergely veszélyeztetett fejjel, de fölé ment.

Szinte az ellentámadásból megszerezhették volna az újvárosiak a vezetést: egy jó centerezés után öt méteres fejest fogott óriási bravúrral Daróczi.

Ezután viszont odaszegeztük ellenfelünket a kapujukhoz! A jobb oldalon Gergely futott el, középre tette, ahol Laurinyecz próbálta magát tisztára játszani két védője szorításában, de amikor már a kapus is csatlakozott, a 'spori' kifelé fújt.

Két perccel később Forgács befelé cselezett, és mivel jobb lábán volt a labda, így kénytelen volt 20 méterről a gyengébbikkel lőni. A lefelé csapódó labdát a kapus óriási bravúrral a felső lécre tolta, ahonnan szögletre pattant. A gyengébbik, na ja...

Szöglet után szöglet: a 32. percben a jól tekeredő labdába nagyjából a felhők között Gergely fejelt bele, ám életerős próbálkozása a kapufáról kifelé pattant. Onnan viszont a még odafélé tartó labdára rácsúszó vendégjátékosra, Pap Zsoltra pattant ki, akiről ismét odafelé indult a labda, most viszont már a hálóba. 1-0!

A régi receptet próbáltuk követni: gólra gólt! Már a következő percben ismét Forgács került a kapu közelébe, belőtt labdájába egy védő beleért, a kapusra pattant, de aztán tisztáztak a védők. Ez inkább veszélyes volt, mint helyzet...

Az első félidő alapján jobb csapat benyomását keltettük, megérdemelten vezettünk. 

Fordulás után 5 perccel Lizák futott le mindenkit a jobb oldalon, és a rövid oldalon érkező Laurinyecz elé tálalt. Az ötös sarkánál alakult ki hármas karamból: tízesünk, egy védő, és a kapus találkozójából a labda jött ki legjobban, hiszen a gólvonaltól két méterre, azzal párhuzamosan gurult tovább. A támadást a hosszú oldalon végig kisérő Forgács robbant rá, és az üresen tátongó kapuba vágta! 2-0!

Az átigazolási szezon utolsó utáni pillanatában hozzánk érkező besenyőtelki illetőségű baloldali mindenes megszerrezte első gólját GYAK-mezben!

Négy perccel később ismét főszerepet kapott. Egy alapvonalig vitt támadás után nagyjából 25 méteren Fekete Bencéhez került a labda a balösszekötő helyén. Átnézett a hosszú oldalra, hogy kit indíthatna, ám a 16-os vonalán kifelé mozgó Forgács kapta a kiugratást. A partjelző azonnal emelte a zászlaját, a vendégek meg is álltak, és a vonalban helyet foglaló nézők is helyeselve bólogattak. Balszélsőnk azonban nem törődött semmivel: betette a labdát centerbe. Ott pedig - amúgy Laurinyeczesen - centerünk védőjét beforgatva öt méterről a kapuba lőtt. 3-0!

A vendégek egy része azonnal rárontott a partjelzőre, aki  miután lecsapta zászlaját, futott a felező felé, jelezve a gól érvényességét. A többiek pedig a játékvezető sporttárnőt támadták le, hogy hát les volt, és ők ezért megálltak. Halkan jegyzem meg az örök szabályt: amíg nincs sípszó, nem állunk meg. Forgács és Laurinyecz így tettek, és ellentmondást nem tűrően örültek a gólnak, tehát már ezért is meg kellett adni!

Később persze tisztázódott a helyzet: Forgács valóban leshelyzetben ugrott ki, tehát a partjelző jogosan emelte a zászlaját. Azonban a játékvezető egy méterre állt Feketétől, így jól láthatta, hogy miközben balhátvédünk kereste a legjobb megoldást, egy vendégjátékos a háta mögül belepöckölt a labdába, ezzel tökéletes passzt adva Forgácsnak! Az addig is, utána is sokat bizonytalankodó játékvezető kitűnő döntést hozott, amikor jelezte, hogy látja a zászlót a magasban, de 'tovább'-ot intett.

Ezután is akadtak még helyzeteink, de érezhető volt, hogy mindenki eldőltnek tekinti a mérkőzést.

A vendégek is jöttek, jövögettek előre, de valahogy nem volt bennük átütő erő. A félidő felénél még egy nagyon veszélyes helyzetet is elég gyengén oldottak meg... Egy kiugratásnál a vendég centert Horváth és Csornij szorongatta, és utóbbi estében Daróczi felé kanalazta, gyötörte, sodorta a labdát. Mivel a támadó tovább robogott, így kapusunk az ötösön belül magához ölelte a labdát. Itt mutatkozott meg leginkább a játékvezető bizonytalasága. A játék tovább ment, de közben kétszer is kinézett parjelzőjére, hogy szerinte hazaadás volt-e. Az asszisztens kétszer is bólintott, hogy igen. Befújta. Majd letette a labdát a 11-es pont magasságába. A vendégek érthető módon hevesen reklamáltak: már csak azért is, mert elég sokára fújta be a bíró a szerintük egyértelmű helyzetet, majd 5 helyett 11 méterről végezhették el a közvetett szabadrúgást. A jogos reklamáció közben a vendégek tízese még egy sárgát is kénytelen volt elviselni.

A legurítás utáni lövést simán blokkoltuk. Egy perccel később már a kapufa is velünk volt: egy jó lövést mentett kirúgásra. Ezután még Fekete blokkolása után sóhajthattunk fel: egy lövésbe tette bele a lábát, és a már elmozduló Daróczi visszanézve imádkozta szögletre a labdát, majd egy szabadrúgást is jól ütött ki.

A 77. percben azonban se a kapufa, se az ima nem segített... Egy jobb oldali beadást Csornij csúsztatott a hosszú oldalra, védőtársai kicsit belefeledkeztek a mérkőzésbe, és a nézőkkel együtt talán ők is elismerően csettintettek a lehulló labdát kapásból a hosszúba bombázó Pap Zsolt teljesítménye láttán. Vétlen öngól után óriási, szépségdíjas gól. 3-1.

Ezzel gyakorlitalag véget is ért a mérkőzés, ezt az egy megingást leszámítva jól zárt a védelmünk, a kontráink már elakadtak.

Egy győztes meccs után könnyű lenne kiemelni valakit a csapatból, most mégsem az. Daróczi 0-0-nál  ziccert fogott, utána hozta a kötelezőt, a gólról nem tehetett. Tarnai jól zárta a jobb oldalt, és időként a támadásokhoz is felért. Fehér Imre a betegségéből visszatérve nagyon stabil volt, többször bravúrosan szerelt. Csornij bravúrosan irányította védőtársait, és maga is kiváló megoldásokat választott. Ha kellett, kemény volt, ha kellett, elegáns. Horváth találkozott legtöbbet a vendégek centerével, akinek gyakorlatilag így momentuma sem akadt. Fekete Bence nagyjából 60 percre volt jó az edzéshiánya miatt, de ebben az egy órában is uralta a bal oldalt. Gábriel Adrián újra felszántotta a pályát, hihetetlenül hasznos volt a játéka már nem először. Lizák ismét jól futott el többször is, gólhelyzeteket teremtett magának is, társainak is. Forgács a bal oldalon piszkálta a védőket, gólja mellett beadásai is értékesek voltak. Laurinyecz jelenléte állandó problémát okozott a kapu előtt, és a gólján kívül is többször veszélyeztetett. A csereként beszálló Niedermüllernek a szépíteni igyekvő ellenféllel szemben inkább a védőmunkájára volt szükség, bár egy pazar indítását épp az utolsó pillanatban csíptek el a védők. A múlt heti baki után Molnár Erik kiválóan segítette középen a védekezést, sőt, egy támadás végén még lövőhelyzetbe is került, ám a kapus bravúrosan védett. Dávid csak pár percet kapott, ha eljut hozzá Niedermüller labdája, a kapuig vágtathatott volna.

Jól összeállt a csapat! 

Jövő héten Nyírbátorba utazunk. Ellenfelünk bravúrosabbnál bravúrossabb eredményeket ért el az utóbbi hetekben, úgyhogy lassan már nem is lehet ezeket bravúrnak nevezni... Nyolcadik helyezésük, és házigólkirályuk 10 találata tekintélyt parancsoló, de a ma legyőzött Tiszaújvárostól elszenvedett hazai vereségük bizakodásra adhat okot.

Nem lesz egyszerű, hajrá GYAK!

 

A Tiszaújváros vezetőedzője, Gerliczki Máté nyilatkozata itt, Török Jánosé pedig itt tekinthető meg.

A végig jól játszó, gólt is szerző Forgács Péter is nyilatkozott.