• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Igazságos eredmény

Egy ponttal gazdagodtunk

A teljes mérkőzés itt megtekinthető.

A Cegléd vezető góljáig teljesen kiegyenlített mérkőzést lehetett látni, azonban utána mintha egy kicsit magunkba zuhantunk volna... A vendégek persze érthetően megnyugodtak, magabiztosabbá váltak, irányították a mérkőzést.

A félidő végéig kellett várnunk, hogy újra életjelet mutassunk: pontrúgásokkal szorítottuk be a kék-sárgákat kapujuk elé, és a szerencsével sem álltak hadilábon...

Aztán a szünet után jó szellemben jöttünk ki! A Cegléd érezte, hogy nem tudják dominálni a mérkőzést, így inkább biztos védekezésre, és kontrákra koncentráltak, mi pedig ugyanígy stabil védekezésből próbáltunk egyre feljebb-feljebb jutni.

Igazi nagy helyzetet nem tudtunk ugyan kialakítani, de aztán egy szép akció után kicsit furcsa góllal egyenlítettünk. Egy felívelt labdát szereztünk meg, Márkus kapta meg tisztán a bal oldalon. Teljesen üre területre passzolta be a labdát, ahová Földi futott be jó ütemben. Felnézett, és az alapvonalról a hosszú oldalra ívelte át a labdát. Ott Eichenvalder érkezett, aki - szokásához híven - már dőlt is rá a lövésre. Lehetett tudni, hogy három dolog következhet: vagy a Sár-hegy lábától hozzuk vissza a labdát, vagy a blokkolni igyekvő védőnek fog felhurkásodni a találat helyén, vagy Robinak a salgótarjáninál is nagyobb gólt sikerül majd szereznie. Mert az biztos volt, hogy ezzel a kapus semmit nem fog tudni kezdeni... Ez utóbbi végül bejött, de azért, mert az egyébként kiváló rúgótechnikával megáldott játékosunk "eltörte" a labdát. Így a védő mellett a földre pattanva a labda simán áthullott a kapus felett, és a hálóban kötött ki. Mondjuk azt: így akarta.

Ami talán még a gólnál, az egyenlítésnél is örömtelibb volt, hogy a rövid örömködés után olyan csatakiáltások jöttek a fiúktól, hogy "ez az, most nyomjuk meg! gyerünk tovább! legyen meg! most kell megtolni!". Vagyis hogy egyértelműen győzni akartak! 

És bizony erre meg is volt a lehetőségünk! Sőt, lehetőségeink! Tajti lába alá ragadt be egy jó lövőhelyzetben a labda, Bartha tekert egy jót, amit a kapus bravúrral védett, majd Földi rúgott lyukat kecsegtető helyzetben... De legyünk igazságosak, az első félidőben a Cegléd is mehetett volna akár kettővel, és úgy meredekebb lett volna a pite...

Szóval igazságos döntetlen született, amiben a két edző is egyetértett. Illetve valószínűleg abban is egyetértettek, - persze ők ilyen nem mondhatnak, és nem is mondtak... - hogy borzasztó gyenge játékvezetés borzolta a kedélyeket nagyon sokszor itt is, ott is. Sok téves ítélet, sok következetlen ítélet, aminek persze egyenes következménye volt a rengeteg reklamálás... Azt azért mondjuk el, hogy a 90. percben - sípszó után - a ceglédiek védője hátulról szándékosan belerúgott Bartuszba, de ami ennél is durvább: az 58. percben egy kontránk kezdeténél a vendégek 15-öse hátulról buktatta Márkust. Az előbbi egyből piros, ez utóbbi pedig sárga, ami a második lett volna. Az egyből piros már csak a Cegléd következő ellenfelének jött volna jól, a két sárgás piros azonban bő fél óra emberelőnyt jelentett volna számunkra, ami azért nem mindegy...

A lényeg: zsebben egy pont! Jövő héten minden féle teher nélkül lehet pályára lépni, meglátjuk, mit érünk el egy vélhetően felszabadult játékkal a listavezető otthonában!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Makrai László (Ceglédi VSE)

Labancz Róbert