• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Idegenben jó az iksz!

Pláne emberhátrányban...

A mérkőzés krónikája "percről-percre" itt olvasható.

Kétfelé kell szednünk a mérkőzés értékelését: 0-55. percig, és 55-90. percig.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első öt percben több veszélyes helyzetet alakítottunk ki, de később is veszélyesek voltunk. Ahogy telt az idő, a hazaiak is éledeztek, egyre többször jutottak el a kapunkig, de a helyzetkihasználásuk - nekik is - eléggé gyenge volt. Az első fél órában mi domináltunk, utána viszont egyértelműen felénk kerekedtek.

Elsősorban a támadásainkon látszódott a tudatosság, az edzéseken begyakorolt elemek többször visszaköszöntek. A védekezésünk is többé-kevésbé összeszedett volt, ha valaki hibázott, akkor a többiek kisegítették. Összességében egy támadófocit bemutató, masszív csapat benyomását keltettük 55 percen keresztül.

Akkor jött a kiállítás... És akkor "bírózzunk" egy kicsit: Forgács első sárgája erősen megkérdőjelezhető volt. Egy gyors adogatás közbe akart belecsúszni, egyértelműen a passzsávba, a guruló labdára ment. Azonban továbbcsúszott, a labdát nem érte el, és így a labdanélkül álló játékos felé irányult a mozdulata. Nem kaszálta el, nem rúgott bele, egyszerűen csak veszélyesnek ítélte meg a játékvezető. Ez egy nagyon szigorú ítélet volt. A második sárga viszont - ismrjük el - balszélsőnk butasága volt. A vonal mellett harcolt egy labdáért, kissé megtaszították, de még rápöckölte ellenfelére a labdát, ami kigurult az oldalvonal mellett. A bíró fütyült, és újvárosi bedobást mutatott. Forgács mindenképp magáénak érezte a szituációt: vagy szabadrúgás, vagy bedobás nekünk. Aztán egyik sem. Mérgében földhöz vágta a labdát. Erről viszont egyértelműen rendelkezik a szabálykönyv: sárga. Neki a második, tehát piros. A fotelből persze mindneki tudja, még ha igazad van is, akkor sem szabad ilyet tenni... Ilyen helyzetekben mindig az jut eszembe, hogy valakit térdmagasságban hátulról elkaszálni pont ugyanannyit ér, mint ha egy játékos mérgesen földhöz vágja a labdát. Kicsit irónikus....

Innentől kezdve egy másik mérkőzés következett. A Tiszaújváros próbált nyomást helyezni ránk, mi pedig hősies védekezésből próbáltunk kontrázni. A balszélső posztjára érkezett Czéh Márton Nagy helyett, később pedig Csoszánszki váltotta Laurinyeczet az immár egycsatáros taktikánkban.

A saját kapunk előtt most a szerencse is mellénk állt, többször hibáztak a csatárok. Kapusunk, védőink, szűröink többször tisztáztak. Az előre játékunk gyors kontrákra épültek, sajnos többször is túl gyors kontrákra... Kicsit nyugodtabb, higgadtabb befejezéssel akár a három pontot is megszerezhettük volna...

De ne legyünk telhetetlenek, első meccsen idegenben egy erős csapat ellen 35 percet emberhátrányban játszva megsüvegelendő eredmény a döntetlen! Nem kell hozzá jóstehetség, hogy tudjuk, hogy ezen a pályán sokan csapat meg fog szenvedni a jó eredményért!

Egy ponttal kezdtük a bajnokságot, ami nem rossz.

Jövő héten hazai pályán fogadjuk a tavalyi ezüstérmest, az sem lesz egyszerű...

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: Gerliczki Máté, Varga Attila, Fehér Imre.

 

Lábjegyzet 1.: a tiszaújvárosi pályamunkásokat nagy dicséret illeti, mert ahogy a múlt héten kinézett a pálya, abban semmi bíztató nem volt... Ehhez képest a mérkőzésre kiváló gyepszőnyeg állt rendelkezésre!

Lábjegyzet 2.: jónéhány mérkőzésen jártam már megyekettőtől európaligáig, világszínvonalú stadiontól a vaskorláton támaszkodósig... De ennyi, és ennyire - bocsánat a kifejezésért - bunkó emberrel szerintem még nem találkoztam a hazai lelátón ülve. Persze a nagy többség itt is tipikusan elfogult szurkoló, néző volt, de itt feltűnően sok "hangadó" volt, akik szinte az első perctől kezdve minősíthetetlen stílusban acsarkodták végig a meccset. Ha egy vendégjátékost szidnak, mert szerintük színészkedik: belefér. Ha egy vendégjátékos szabálytalankodik, és piros lapot követelnek neki: belefér. Ha a bíró a vendégeknek fúj be egy szabadrúgást, és kérdőre vonják, hogy melyik meccset nézi: belefér. De hogy valakit folyamatosan cigányoznak, másvalakit folyamatosan lebuziznak, leköcsögöznek, a bírót-edzőt-játékost folyamatosan kurv@@nyázzanak, majd ezeket jónéhányan cinkos nevetéssel díjazzanak, hát az azért... De talán én vagyok túl finnyás. Bár ezeket az MLSZ szabályzata is tiltja, mint ahogy egyébként a lelátón való dohányzást is, amiből szintén nem volt hiány az egész mérkőzés alatt.