• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Hölgyeink nyertek a Jászberény ellen: ezüst érem a jutalmuk!

Mindhárom női csapatunk érmes

Délelőtt 10 órakor a Kömlei Károly Városi Sporttelep műfüves pályáján fogadta felnőtt női csapatunk a Jászberényi FC női csapatát. Számunkra a tét az ezüstérem volt: győzelmi kényszerrel léptünk pályára.

Ez a kényszer meg is látszott a lányainkon, nagyon görcsösen kezdtünk az egyébként kiváló berényiek ellen. Nem szabad elfelejteni, hogy a pontlevonással sujtott vendégek teljesítményük alapján a csoport egyik legjobb csapatának számítanak.

Sok hibával játszottunk ugyan, de uraltuk a mérkőzést. A 13. percben a bal összekötő helyén Bozsik Emese kapott jó ütemű kiugratást. Egy lövőcsellel védőjét "elküldte gyufáért", majd a kínálkozó "jobbos kifli" helyett a rövid felsőbe húzta fel a labdát, ezzel együtt a vendég kapust is... 1-0 ide!

Kicsit megnyugodtunk, ám a 28. percben nagyjából a felezővonalnál a két éve még nálunk játszó, ma már a jászságiakat erősítő Tóth Adrienn harcolt egy labdáért. Úgy tűnt, vesztésre áll, ám minden-mindegy alapon belerúgott a felpattanó labdába, ami meglepte kapusunkat is, így a keze fölött a hálóba pottyant. 1-1.

Pontozás alapján egyértelműen miénk volt a félidő, még üreskapus helyzetünk is akadt, de a helyzeteink közül csak egyet rúgtunk be, míg a vendégek a semmiből egyenlítettek. Az edző Ecsegi Zoltánnak elsősorban a fejek rendberakása volt a feladata a szünetben, mert játékban jobbak voltunk, legtöbbször a higgadtság hiányzott csak.

A második félidőben mindent megtettünk a győzelem megszerzése érdekében, így viszont a vendégeknek is több területük, így több lehetőségük is adódott. A csapatkapitány Póti Henrietta viszont jól szervezte a védelmet, és egy-egy alkalommal szerencsénk is volt. De hát az csak jó csapatnak van, szokták mondani...

Töretlenül támadtunk, középen többször hozta magát jó helyzetbe Czvetkó Renáta, a jobb szélen nem egyszer sikerült Buda Diánának a védelem mögé kerülni. Elöl Nagy-György Hanna hangyaszorgalommal támadta le a védőket, és lővésekkel bombázta a vendégkaput, Bozsik Emese pedig szinte mindenhol feltünt: középen, jobb- és baloldalon egyaránt feltűnt.

Aztán a második félidő felénél végre megtört a jég! Ezúttal a jobb oldalon cselezte magát tisztára Bozsik Emese, majd élesen középre lőtt. Kapura tartott a lövése, a vendégkapus - Göblyös Imola, aki az egész mezőny egyik legjobbja volt - nem tudta fogni az erős lövést, kiejtette a labdát. A még csak 16 éves Tóbik Melánia érkezett a kipattanóra, és habozás nélkül bevágta: 2-1! Erre a gólra mondják, hogy "ezt még én is belőttem volna..." Na, persze, ha a tikkasztó hőségben 60 perc rohangálás után valami csoda folytán épp ott állnék levegőért kapkodva...

Dicséretes, hogy lányaink kaputól kapuig végigzakatolták a mérkőzés 80 percét az elképesztően párás hőségben!

Ecsegi Zoltán jól forgatta a csapatot, folyamatosan frissítette a lányokat, mert nem csak fizikálisan, de fejben is fárasztó meccs volt ez.

A bekapott gól után a vendégek veszteni való nélkül támadtak, helyzeteket dolgoztak ki, de kivédekeztük őket, és a mi kontráinkban is benne volt a gól. Ennek ellenére maradt a végeredmény, ami számunkra azt jelenti, hogy a 2018/19-es Pest Megyei 3/4 pályás bajnokság Keleti csoportjának Felsőházában a második helyet szereztük meg!

Nagy gratuláció a hölgyeknek egész éves teljesítményükért, akik Ecsegi Zoltán vezetésével nyerték meg az ezüst érmet!

De nem csak rájuk lehet büszke Belkovics Béla szakágvezető: hiszen U-18-as lányaink a Heves megyei bajnokságban aranyérmet szereztek, míg U-16-os csapatunk az Észak-Keleti csoportban bronzérmesek lettek! Gratulálunk a csapatoknak, és edzőiknek Papp Gézának és Varga Csabának!

Köszönet a lányoknak, hölgyeknek: három csapat, három érem! A Gyöngyösi AK büszkeségei!

 

Interjú a felnőtt csapat edzőjével Ecsegi Zoltánnal, és a csapatkapitánnyal Póti Henriettával.

Fotók: Belkovics Krisztián