• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Hatpontos meccset hoztunk

Már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést

Már hetekkel ezelőtt tudtuk: nagyon fontos mérkőzés lesz ez a mai. A fontossága pedig abban rejlett, hogy mindenki úgy gondolkozott, hogy ezt meg kell nyernünk. Aztán a múlt hétvégén kicsit ránk ijesztett a Stécé: döntetlent játszottak az akkor listavezető Sényővel, akiktől mi itthon simán kikaptunk az első fordulóban...

Nagy volt tehát a várakozás, mindenki a "kötelező győzelemről" beszélt. Pedig a mi helyzetünkben minden meccs nehéz, minden pontot, vagy akárcsak lőtt gólt meg kell becsülnünk.

A vendégek is tudták, hogy ez hatpontos meccs, és a legfontosabb: csak nem kikapni! Ennek megfelelően behúzódtak a saját térfelükre, biztonságos védekezésre törekedtek, és kontrákra rendezkedtek be. 

Nagy szerencsénk volt, hogy ezen gyorsan változtatniuk kellett! Még csak hat perc telt el, amikor Gergely ugrott ki a balösszekötő helyén. Középen Laurinyecz lekötötte a védők figyelmét, így a váratlanul feltűnő Tarnaira senki nem jutott, tisztán érkezett a kitűnő ütemű centerezésre, és amolyan "a nagyanyám is belőtte volna" mozdulattal öt méterről a kapuba belsőzőtt. Na, ja, a nagyanyám is belőtte volna, ha tudna a kezdőkörből az ötösig végig sprintelni... 1-0.

Néhány perccel később a jobb oldalon tűnt fel Gergely, ahol Lizákkal és Laurinyeccel kijátszották a védőket, most jött a centerezés, de a bal oldalról érkező Niedermüller előtt néhány centivel száguldott el a labda.

A 21. percben még a saját térfelünkön végeztünk el egy bedobást, amit Laurinyecz vett le a felezővonalnál, és szinte fel sem nézve a saját helyére indított. Persze úgy könnyű, úgy fel sem kell nézni, ha tudja, hogy a helyén Gergely helyezkedik... A hetek óta jó formában játszó centerünk így most egy kiváló indítással rukkolt elő, Gergely a leshatárról ugrott ki, látható volt, hogy nem fogják utolérni. Nagyon higgadtan a kimozduló kapus lába mellett ballal belsőzőtt a hálóba. 2-0.

A 35. percben megint a jobb oldalon veszélyeztettünk, de most beadás helyett amolyan bekotort labda érkezett középre. Laurinyeczet megtalálta ugyan, de a felpattanó labdába jóformán csak belekapni tudott: pont a kapus kezébe.

Öt perccel később sokadik szögletünket végeztük el, ezúttal a kicsit választottuk. Forgács tekerte be, de a védők kifejelték. Nem szabadultak azonban fel, mert a visszalőtt labdába Gergyely csúsztatott bele. Laurinyecz az ötös vonalán mellel vette át a labdát, persze - szokás szerint - kb. 80 kilós hátizsákkal a nyakában... Laurinyecz parádésan forgatta be a védőjét, közben egy esernyőt is kiosztva neki, a lehulló labdát pedig már kisebb feladat volt két méterről bepiszkálni... Nem is okozott gondot, gólpassz után gól a 10-es szám mellett. 3-0.

Az egész első félidőt uraltuk, helyzeteket dolgoztunk ki, Darócziig labda sem nagyon jutott el, mert belül Tarnai és Gábriel ismét felszántották a pályát, mögöttük pedig az esetleges lecsorgókat Csornij és Fehér sallangmentesen elsöprögették.

A második félidőben eléggé el nem ítélhető módon erősen visszavettünk. A meccs eldőlt, jobbak voltunk, és ma a Salgótarján játékából valahogy hiányzott az átütő erő. Ráadásul jövő héten két meccs is vár ránk...

Ennek ellenére sorra jöttek a helyzetek: Gergely előtt tiszta helyzetben felpattant a labda, Lizák cibálta a Stécé baloldalát, Molnár is felért egy lövésig, Dávid kiugrása után Tarnai kotorta mellé, Forgács és Niedermüller passzolta ki a baloldalt, de balhátvédünk lövése keresztbe elszállt a kapu előtt, Gergely-Niedrermüller-Botos sarkazással fűszerezett akcióval vitte fel a labdát, de már nem voltunk elég élesek a biztos vezetés tudatában.

Azért, hogy Daróczi se unatkozzon, kétszer neki is közbe kellett avatkoznia. Először a 75.(!) percben hárított, majd ugyan beleért egy lövésbe, de az túljutott rajta, azonban Forgács a gólvonal előtt mentett.

Kézben tartottuk a mérkőzést, még úgy is, hogy a második félidőben kicsit kiengedtünk. A győzelemnek és a többi eredménynek köszönhetően a 13. helyet foglaljuk el a táblázaton, ami a lelkeknek is jót tesz.

Jövő héten megint egy nehéz feladat vár ránk: nem csak azért, mert a Putnok jobb csapat, és nem csak azért, mert a Putnok a 6. helyen áll, nem csak azért, mert 150 km-t kell utazni, hanem azért is, mert délelőtt 10 órakor kell játszanunk...

Nem mondhatnánk, hogy kötelező győzelem, de azért: hajrá GYAK!

 

Török János nyilatkozata itt, Balga Józsefé itt tekinthető meg. Gyergely Péter is nyilatkozott.