• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Gaal-duplával újabb három pont

Négy meccs - 10 pont

A mérkőzés közvetítése itt olvasható.,

Ismét nagy melegben játszottunk egy mérkőzést, két gólt szereztünk és egyet sem kaptunk. Elégedettek lehetünk.

Az első helyzetet Lizák Bence - ki más...? - alakította ki a mérkőzésen. Elfutott a baloldalon, - naná... - de lövését jól kimozdulva és zárva a szögeket védte Szalay. A sényői villámléptű 14-es fél évet töltött nálunk, és nem csak azért kedvelte a gyöngyösi közönség, mert gólokkal, gólpasszokkal vétette magát észre, hanem mert egy mosolygós, csupaszív embert ismertünk meg személyében.

Aztán a 13. percben egy sényői helyzet után a védelemből kirobbanó Bartha próbálta indítani Gaalt, azonban a passz közben gyötörték a vendégek, így inkább csak jobbszélsőnk irányába lőtte laposan a labdát. A jól helyezkedő rutinos csapatkapitány le is fülelte az indítást, azaz csak fülelte volna, mert elcsúszott a talpa alatt a labda. Gaal mozgása így ugyan egy kicsit megtört, de nagyon gyorsan kapcsolt, és lecsapott a végül is jól sikerült indításra. A térfél közepétől egyedül vezethette a labdát, nem kapkodott, megnézte, és a kilépő kapus mellett a hálóba lőtt! Kellett egy kis szerencse, de végső kivitelezés profi munka volt! 1-0!

Néhány perc múlva tanítanivaló helyzetet alakítottunk ki! Egy blokkolt lövés után a jobb szélen kiugró Tarnai kapott indítást, aki azonnal a hosszú oldalra adott egy lőtt passzt, és tökéletesen érkezett Bartusz, azonban két méterről elhibázta, mellé ment a lövése.

Ezután kapcsolt a Sényő, és elkezdték rohamozni a kapunkat, mi pedig kontrákkal, indításokkal próbálkoztunk. Kevés sikerrel... A vendégek jól zártak, nálunk pedig többször remekelt a kapuban Szalay, aki a hétközi mérkőzés után visszakerült a kezdőcsapatba.

A második félidőt mi indítottuk egy életerős Eichenvalder lövéssel, ami fölé zúgott. A vendégek igyekeztek egyenlíteni, és ezért egyre többet tettek, de csak Szalay lőlapját szinezték, és gyűltek a strigulák a védések rubrikában.

Viszont egyre jobban kinyíltak, és egyre több kontrát vezethettünk, de jól védett a hazai kapus is, főleg egy újabb Bartusz-helyzetnél, amikor kirobbanva a kapujából akadt el benne a lövés.

Aztán egy labdakihozatalunknál Bartusz és Pölöskei tartotta meg a labdát jól passzolgatva, és centerünk addig erőszakoskodott, míg elérte, hogy be tudja lőni az üres területre a labdát. Ismét Gaal helyezkedett a leshatáron, le is csaptt a labdára, és gyorsaságát kihasználva megint egyedül törhetett kapura. Megint higgadt maradt, kivárt a végsőkig, amíg a kapus már elmozdul, de a védők még nem érik utol, és a bal felsőbe vágta a másodikat! 2-0!

Ugyan még hátra volt bő negyedóra, de érezhető volt, hogy itt eldőlt a mérkőzés. Leginkább abból, hogy ugyan továbbra is jöttek a sényőiek, de csak az alázat vitte őket előre, nem voltak már élesek...

Érthetetlen volt az is, amikor 10 perccel a meccs vége előtt a 16-os sarkánál Földi kevergetett három védő között, egyébként már nem is a kapu felé, mégis a nyakánál, vállánál fogva rántották le... Az pedig még érthetetlenebb volt, hogy egy ilyen egyértelmű szabálytalanság után az egyébként csereként beállt Molnár Máté olyat mondott a játékvezetőnek, amiért egyből villant a piros lap...

Szalay még védett egy kisebbet és egy nagyobbat, mi elpuskáztunk még egy kontrát, de semmi nem állhatott győzelmünk útjába! 

Négy mérkőzésen szereztünk 10 pontot, ebből négyet idegenben. Játszottunk a 10. és 20. helyezettel, illetve kétszer az aktuális 6. helyezettel, kilenc gól ellenében hármat kaptunk. Az a csapat, amelyik ilyen mutatókkal rendelkezik, az nem egy rossz csapat! Úgyhogy kedves szurkolók! Tessenek kijönni a mérkőzésre, mert jó csapatunk van! Rá is lehet pihenni a dologra, ugyanis jövő héten Mórahalomra utazunk revansot venni kupamérkőzésre, utána már a bajnokságban Putnokon van jelenésünk. Október 4-én fogadjuk itthon a Tállyát.

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: