• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Felkészülés: OFF. Bajnokság: ON!

Interjú vezetőedzőnkkel

Tegnap véget ért a felkészülés a 2018/19-es bajnokság tavaszi szezonjára, holnap pedig el is indul a bajnokság: Jászberényben kezdünk! Néhány szó a felkészülésről, a bajnokság lehetséges alakulásáról, a bajnoki rajtról... Válaszol a vezetőedző: Török János (Aga).

- Hogy alakult, és hogy sikerült a felkészülés?

- A klasszikus 6 hetes felkészülést választottuk, de a biztonság kedvéért beiktattunk egy 0. hetet is, nehogy úgy járjunk, mint nyáron, amikor a vártnál egy héttel előbb kezdődött a bajnokság. 

- Miben mutatkozik meg a felkészülés "klasszikussága"?

- 2 hét erőnléti edzés, 2 hét gyorsíttó edzés és 2 két formába hozó edzés.

- Mi a helyzet a távozókkal?

- Lizák Bence húzóember volt, az ő pótlása nem lesz egyszerű, gyors, kreatív játékos, aki biztos vagyok benne, hogy a Sényőnek is húzóembere lesz. Ficzere Bence is hazatért, az ő hiánya kevésbé fog feltűnni, hiszen már ősszel sem tudott a csapat segítségére lenni súlyos sérülése miatt. Amennyire tudom, egy darabig még mindig lábadozni fog, jó egészséget kívánunk neki. Dávid Róbert sajnos nem igazán érezte jól magát nálunk, ő minenképp távozni szeretett volna. Horváth Marcell a tanulmányai miatt szintén.

- És az érkezők?

- Ősszel kicsit kevesen voltunk, úgyhogy mindenképp szükség volt erősítésre: hál'istennek a két gyöngyösi kötődésű játékost, Czéh Marcit és Tatár Rolandot sikerült visszaigazolnunk. Posztra is igazoltunk, hiszen jó ideje sok gondunk volt a jobbhátvét pozíciójában. Salgótarjánból igazoltuk az egyébként Vasas-nevelésű játékost, Tóth Olivért, aki egy jól képzett játékos. És egy öröm is ért bennünket: egy év kihagyás után velünk kezdte meg a téli felkészülést Rédei Milán, és már ő is bevethető, bár - érthető módon - a meccshiány még érződik rajta. Rajtuk kívül fél év után visszatért hozzánk Petrezselyem Tamás, aki - ha a fejben rendben van, akkor - nem hogy NBIII-as szintű játékos, de még magasabb osztályban is megállná a helyét. Összességében úgy érzem, hogy a keretünk nem gyengült, hanem még inkább erősödött is egy kicsit, most már elmondhatjuk, hogy minden posztra van két emberünk, ha máshogy nem akkor egy kis átcsoportosítással mindenkit lehet pótolni egy esetleges sérülés vagy eltiltás miatt.

- Apropó! Mi a helyzet a sérültekkel?

- Pilinyi Pisti és Rédei Milán felgyógyúlása szintén erősítést jelent, de sajnos Csornij Áron jelenleg sérült, neki kell még 2-3 hét. 

- Hogy állnak a fiatalok?

- Ha az NBIII-as tapasztalattal bíró Tóth Olivért nem sikerült volna leigazolnunk, akkor sem lettünk volna olyan nagy bajban, mert azon a poszton egy feltörekvő tehetségünk azért van: Papp Máté már igencsak kopogtat a "kezdő" kapuján. 

- Máté nyár óta készül a felnőtt csapattal, és rajta kívül a még mindig kiskorú Botos Szabolcsot is bevetettük már az ősz folyamán. Télen is 'hoztál fel' fiatalokat?

- Igen, hát szerettük volna megmutatni, hogy van itt a GYAK-nál tehetséges játékos! Kikértem az utánpótlás szakág vezetőjének a véleményét, hogy Mátén és Szabolcson kívül kiket tart még érdemesnak arra, hogy csatlakozzon hozzánk a téli felkészülésre, és ő az alábbi négy játékost emelte ki: Fodor Balázs, Kovács Levente, Márkus Marcell és Nádasdi Bálint.

- Hogy muzsikáltak?

- Azt tudni kell, hogy ők még 16-17 évesek, tehát élesben még azért nem bevethetők, de az edzőmérkőzéseken játszottak NBIII-as ellenfelekkel szemben is, hogy szokják, és hogy tudják, hogy mi vár rájuk, hova lehet eljutni. Egyébként nagyon ügyes gyerekek, meg voltam velük elégedve. Ha így haladnak, nyáron továbbléphetnek, mint ahogy tavaly nyáron Botos és Papp is "itt ragadt". 

- Ha így haladnak... akkor nyáron milyen osztályú együttessel kezdhetik meg a felkészülést..?

- Értem a célzást... Azt gondolom, hogy ha sikerül stabilizálni a védelmünket, akkor nekünk nem lehet kiesési gondunk! A két belső védő posztjára van négy jó játékosunk, és ha mindenki egészséges, akkor egy egészséges versenyszellem alakulhat ki, ami csak jól jöhet. És nem csak ezen a poszton, hanem gyakorlatilag most már minden posztra van alternatíva. Ősszel 12-13-an voltunk, aki egészséges volt, annak jóformán bérelt helye volt a kezdőben... Most azért jóformán mindenkinek meg kell küzdenie a kezdőcsapatba kerülésért, amivel jól jár a csapat is, illetve a játékos is, hiszen nem kényelmesedhet el.

- Csatárposzton is ez a helyzet?

- Ahogy említettem, egy-egy játékos más posztra helyezésével a bővebb keret miatt egy kicsit könnyebb pótolni mindenkit. Ha Laurinyecz vagy Gergely kiesne, akkor a helyükre fel lehet tolni mondjuk Marcit és Nidit, őket pedig tudják más szélsők helyettesíteni.

- Persze a legjobb azért az lenne, ha nem esne ki senki... Mire számíthatunk holnap Berényben?

- Elemeztük a játékukat, illetve a legutóbbi edzőmeccsüket megnéztem a helyszínen. Sajnos az ellenfelük, a Hajdúszoboszló betegségek miatt nem jelent meg, így az A és B csapatuk játszott egymás ellen. Így viszont minden játékosukat láttam... Nagy meglepetést nem okoztak, ismerjük a játékukat, tudjuk, hogy milyen veszélyesek. Ők egy kicsit rosszabbul állnak sérültek terén, a héten négy-öt játékosuk nem edzett, és ezek között voltak meghatározó játékosok is. Persze nem tudjuk, hogy kik épülnek fel közülük holnapra, de nekünk nem is annyira velük kell foglalkoznunk. Nekünk minden mérkőzés olyan lesz, mint egy BL-döntő! Minden mérkőzésen pontot vagy pontokat kell szerezni!

- Tehát nem feltett kézzel lépünk pályára?

- Semmiképp! Nyilván ők az esélyesebbek, de szeretnénk meglepetést okozni!

- Köszönöm! Hajrá GYAK!