• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Első benyomások

Simon Antal két edzés, és egy edzőmeccsen túl

Bő egy hete történt meg Simon Antal kinevezése felnőtt labdarúgó csapatunk élére.

A futballszeretőknek aligha kell bemutatni a hajdúnánási születésű szakembert, de azért érdemes kicsit végigtekintani játékos-, és edzői pályafutásán is.

1983-ban került kapcsolatba először Heves-megyével, amikor első klubjából - a DMVSC-től - az Eger csapatához igazolt. Összesen 7 évet töltött megyeszékhelyünk klubjában, ahol az NBI. és NBII. között liftezett csapatával. Ezután egyéves Volán-kitérő után került a Vác csapatához, ahol három évig futbalozott, és mindháromszor éremhez segítette csapatát: két ezüst, és egy bajnoki arany került a tarsolyába. A sikercsapatot "szétszedték", Simon Antal 3 és fél évig a Vasas csapatát erősítette. Utolsó magyarországi évében - mely már csak fél szezont ölelt fel - még egy bajnoki bronz is kijutott neki. 1998 januárjában szerződött Finnországba, majd Svájcban és Ausztriában vezetett le, 2000-ben akasztotta szögre a csukát.

Másodedzőként kezdte az edzői karrierjét a Vasasnál, illetve a ZTE-nél, majd Szolnokon és Zalaegerszegen kétszer is, illetve Egerben már vezetőedzőként ült a kispadon. 2014-től a Vasas utánpótlásánál dolgozott, majd Vecsésen lett újra "első ember". Ezután ismét visszatért Heves-megyébe: a Hatvannál volt tevékeny részese, hogy a csapat feljusson a megyéből az NBIII-ba. Innen Tiszakécskére, az NBII-be vitte útja, mígnem a múlt héten elfogadta a GYAK felkérését, és a feladatot, hogy a tavaszi szezon során segítsen megőrizni NBIII-as tagságunkat.

A szakember egeyelőre csak első benyomásairól számolhat be:

- Rövid idő telt még csak el, mindössze két edzést tudtunk elvégezni csütörtökön és pénteken, illetve a Téli Kupába kapcsolódtunk be, ami igazából nem erre lett kitalálva. Mivel azonban későn kezdtük el a közös munkát, így edzőmérkőzéseket már nem tudtunk lekötni, így a felnőtt csapat, kiegészülve a fiatalokkal vesz részt ebben a versenysorozatban.

- Nyilván korai még, de milyennek látod a keretet?

- Azt gondolom, hogy nagyon az út elején vagyunk... Elég nagy változáson ment át a játékoskeret, meg még mindig folyamatos változásban van, úgyhogy ezen még dolgozik a vezetőség. Én pedig azon dolgozom, hogy egy olyan csapatot alakítsak ki, amely meg tudja tartani az tagságát. Ez volt az elnökség kérése, hogy egy szűkített büdzséből próbáljuk megoldani, hogy jövőre is NBIII-ban szerepelhessen a klub. Egyelőre folynak még a tárgyalások játékosokkal, de az edzéseket megkezdtük. 

- Néhány rutinos játékos azért maradt, de őket fiatalokkal kell kiegészíteni. Nyilván ez most egy kényszer, de lehet ebből előnyt kovácsolni?

- A törekvés az az, hogy a gyöngyösi gerincet megtartsuk, és úgy látom, hogy ebben a vezetők nagy lépéseket tettek, méghozzá sikeresen. Persze vannak munkahelyi elfoglaltságok, amiket még meg kell oldanunk, mert ugye mindenki dolgozik. Ehhez a gerinchez próbálunk olyan játékosokat találni, akikkel kiegészülve el tudjuk érni a céljainkat. 

- Volt azért a játékoskeretben ismerős?

- Igen, a Vasasnál, az akadémián együtt dolgoztam Molnár Erikkel és Tóth Olivérrel, ez mindenképpen segít, egy jó támpontot jelent.

- A szokásos hat hetes felkészülés várható?

- Igen, most ugyan a 0. hétben vagyunk, hiszen március 8-án kezdődik a bajnokság. Most az a feladatunk, hogy összecsiszoljuk a társaságot, bár azért egy teljes csapat a rendelkezésünkre áll. 

- Kicsit furcsa ez a helyzet, hiszen nyáron szokott nagy jövés-menés lenni, ilyenkor télen egy-két játékosmozgás szokott csak lenni...

- Igen, hát ez egy ilyen helyzet, de ezt kell megoldani!

- Az is furcsa, hogy a szokásos 15 mérkőzés helyett mindössze 12 meccset fogunk játszani a tavaszi szezonban. Ezzel már foglalkoztok?

- Nem, ez még odébb van. Egyelőre a keret véglegesítésén dolgozunk.

- A stáb viszont már kialakult. Kikkel fogsz együtt dolgozni?

- Ezt is igyekeztünk a vezetőséggel együtt házon belül megoldani: Molnár Zoltán fogja segíteni a munkámat, illetve kapusedzőként Labancz Róbert dolgozik mellettem.

- Sikeres munkát, és a célok elérését kívánom! Hajrá GYAK!