• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Ellenfélmustra III.

Kik lehetnek ellenfeleink a 2019/20-as szezonban?

Lejátszották a megyei osztályozók visszavágóit, ezzel újabb négy csapat csatlakozik az NBIII mezőnyéhez. Ahhoz képest, hogy csak négy mérkőzésről beszélünk, volt itt szinte minden: dráma, gólzápor, meglepetés és győzelem nékül kivívott feljutás is.

Nézzük a mérkőzéseket:

Tatabányai SC - Bicskei TC  0-1

Az idegenben kiharcolt gólnéküli döntetlen után joggal bízhattak abban a bányászok, hogy otthon legyűrik ellenfelüket. Azonban egy egyéni hiba megpecsételte sorsukat: egy védő által eladott labdával megindultak a vendégek, és nem hibáztak. Ezután a hazaiak próbálkoztak ugyan, de nem jártak sikerrel, a fejér-megyeiek pedig taktikusan kivédekezték a hátra lévő időt. Ezzel eldőlt, hogy az egykor nemzetközi kupát nyert Tatabánya marad a megyei első osztályban, a Bicskei TC pedig felkerül az NBIII-ba, valószínüleg a Nyugati, esetleg a Közép csoportba.

Balatonlelle SE - Héviz SK  0-0

Az idegenbeli 1-1 után a lelleiek nem akarták a véletlenre bízni a továbbjutást, azonnal támadásba lendültek még úgy is, hogy két támadójuk is hiányzott eltiltás miatt. Gólt azonban nem tudtak szerezni, így a szünet után 'óvatos-duhaj' üzemmódra váltottak, és inkább az idenben szerzett góljukban bíztak. A Hévíz próbált támadni, de a küzdelmes mérkőzésen nem igazán alakult ki folyamatos játék, egyetlen igazi ziccerüket pedig nem tudták értékesíteni. Így ők maradnak Zala-megyében, a Balatonlelle SE pedig azt a bravúrt érte el, hogy győzelem nélkül jutottak az NBIII-ba, minden bizonnyal a Nyugati csoportba.

Kelen SC - Békéscsabai 1912 Előre II.  2-1

A két csapatnak igazán jó lehet a drámai érzéke, hiszen az első meccsen is egy-egy büntetővel alakították ki a végeredményt. Ahogy akkor, most is az idegenben játszó csapat szerezte meg a vezetést, és ezúttal a 80. percben egyenlítettek a hazaiak. Amikor már mindenki a hosszabbításra készült, akkor a Puskás Akadémi neveltje, Tímári Norman a 94. percben megszerezte a győztes gólt! El lehet képzelni azt az örömöt, ami ekkor kitört belőle, és a kelen-szurkolókból! A játékvezető azonban higgadt maradt, és piros lappal 'díjazta' a gólörömöt. Erre szokták mondani: bánja kánya! A csabai második csapat továbbra is megye egyes marad, a Kelen SC pedig - azok után, hogy a bajnokság utolsó fordulójában gyakorlatilag bajnoki döntőt játszottak riválisukkal, és az ott aratott győzelemmel vívták ki a jogot az osztályozóra - az NBIII-ban drámázhatnak tovább!

DVSC II. - Tiszafüredi VSE - D  6-0

Már az első mérkőzésen is sok vitát váltott ki, hogy a kis-Loki - egyébként a szabályokat betartva/kihasználva - 3+1 túlkorossal, illetve több, az első csapat keretéhez tartozot játékossal állt ki, és nyert idegenben két góllal. A kezdőben most két változás volt: a 17 éves Pintár Ádám a múlt heti félidőnyi jó teljesítményének köszönhetően most kezdhetett, illetve a kapuban nem a 24 éves Hrabina Alex állt, hanem a 33 éves szlovák Tomas Kosicky. Már az odavágó után sem maradt sok reménye a tisza-mentieknek, ráadásul a visszavágón nagyon bekezdtek a hazaiak: már a 23. percben 3-0-t mutatott azeredményjelző. A mérkőzés végére a már említett Pintér mellett Zsóri Dániel is duplázott. A 8 NBI-es mérkőzésén egy gólt sem szerző Damásdi Alexnek sikerült, illetve a túlkoros Nagy Kevinnel teljes a góllövőlista. Tehát Tiszafüredre nem utazunk, azonban Debrecenbe kétszer is, mivel a DEAC mellett most már a DVSC II. is NBIII-as lett.

 

Monhatnánk, hogy ezzel teljes az NBIII- mezőnye, azonban ezt korai lenne kijelenteni. Nem csak azért, mert Nyírbátorról továbbra is ellentmondásos hírek érkeznek, hanem azért is, mert még mindig lehetnek visszalépések, melyek - illetve az ezt követő feltöltés/felkérések - még alakíthatnak a csoportokon.

Várhatóan július első napjaiban az MLSZ elkészíti a csoportbeosztást, akkor majd okosabbak leszünk.