• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Ellenfélmustra II.

Kik lehetnek ellenfeleink a 2019/20-as szezonban?

Az egymás ellen kisorsolt megyei bajnokok lejátszották az 'odavágót', ahol persze még nem dőlt el semmi. Bár, - az egyetlen olyan eredmény, ami az egyik csapat számára igen csak kecsegtető - pont azon a mérkőzésen született, amelynek győztese minden bizonnyal a Keleti csoportba kerül...

De előbb egy másik hír!

A napokban sok olyan hír(pletyka) keringett, amely az NBII-ből kiesett Monor csapatának a Megye I./II-ben való indulásáról szólt. Nos, a klub honlapján megjelent hír szerint ezek a lehetőségek elszálltak, A Monosr SE az NBIII-ban indul, így jó eséllyel ismét ellenfelünk lesz.

Még egy fontos dolog: tavaly több csapat is visszalépett az osztályozók után, így a feltöltési szabály is nagyon foglalkoztatja a kieső, illetve nem feljutó csapatokat. Itt nagyon sok tévhit forgott közszájon, többek között az előző ellenfélmustrában sem pontosan jelent meg ezzel kapcsolatban. Az MLSZ állásfoglalása szerint a feltöltési rend, ahogy az nálunk is megjelent: első a legjobb mutatókkal rendelkező osztályozón alulmaradt csapat, második pedig a legjobb NBIII-as kieső. És ez szorult pontosításra: a legjobb NBIII-as kiesőt nem a helyezés, hanem a pontszámok alapján határozzák meg. Ami a Keleti csoport miatt érdekes: a legrosszabb 13. helyen kieső Tállya bizony nem előzi meg automatikusan a 14.-15.-16. helyezetteket, a begyűjtött pontszámokat veszik először figyelembe... Vagyis a Tállya bentmaradásához 6(!) visszalépésre lenne szükség a megyei osztályozók után.

És akkor nézzük a vasárnapi eredményeket:

Bicskei TC - Tatabányai SC 0-0

Az egykor három fővárosi klubban(FTC, Honvéd, MTK), illetve a DVSC-ben is játszó Dragan Vukmir edzette hazaiak nem bírtak a nagy múltú ellenfelükkel. A visszavágóra persze nem kell messzire utazniuk: a sorsorlás csalafintasága, hogy két olyan megyei bajnok játszhatott egymás ellen, akiknek a pályája mindössze 22 km-re található egymástól... (Érdekesség, hogy ebben a rendszerben mi kétszer játszottunk osztályzót: Bátaszékre 260 km-t, Mórahalomra majd' 250 km-t utaztunk...) Itt tehát semmi sem dőlt el, döntés jövőhéten!

Héviz SK - Balatonlelle SE 1-1

A hazai csapat jó 20 percet játszott emberelőnyben, - a végeredmény ekkorra már kialakult - azonban nem tudta a maga javára fordítani ezt a lehetőséget. A balaton-partiak otthon majd két játékosukra sem számíthatnak, merthogy a 93. percben még egy piros lapot sikerült összeszedniük, de az idegenben szerzett gól még sokat érhet.

Békéscsabai 1912 Előre II. - Kelen SC 1-1

Ez is egy színes mérkőzés volt: összesen nyolcszor villant a sárga lap! Az eredmény mellett ebben is egyenrangú ellenfelei voltak a csapatok: 4-4. Sőt, a gólszerzés is egyforma volt: mindkét csapat 11-esből talált be. Az NBII-es csapat pályára lépő tartalékjainak átlagéletkora 19,2 év volt. Ezt egyébként a 40 éves Balog Zsolt erősen húzta felfelé...

Tiszafüredi VSE - DVSC II. 0-2

Ez az egy párharc, amire - persze vakmerően, de - azt mondhatjuk: eldőlt. Az internetes fórumokon azonban sok vitát váltott ki ez a mérkőzés! Merthogy mégiscsak egy NBI-es csapat 'tarcsija' játszik... 'És hát akkor majd biztos pályára lép Tőzsér-Bódi-Ferenczi, meg a többi...' A GYAK szempontjából persze majdnem mindegy, és nem is szeretnénk ezen a fórumon igazságot tenni, tehát csak a tények jönnek. A szabály szerint a első osztályú csapat tartalékjai között ebben a szezonban az 1997. január után születettek szereplhettek, illetve 4 túlkoros (3 mezőnyjátékos, 1 kapus). Ezt a DVSC II. maximálisan ki is használta ezen a mérkőzésen. Igaz nem a fent említett alapemberek léptek pályára, illetve az átlagéletkor is 21,4 volt: ha nem játszik túlkoros, akkor a maximum 22... De pl. pályára lépett az egykor válogatott Mészáros Norbert, vagy az a Barna Szabolcs, aki az elmúlt szezonban 12-szer volt kezdő az NBI-ben. És akkor NEM túlkorosként ott volt még az a Zsóri, aki a Fradi ellen a szezon legszebb gólját szerezte... Vagy a szintén NEM túlkoros Kusnyir Erik, aki az első osztályban 18-szor kezdőként, 4-szer csereként lépett pályára. A kaput az a Hrabina Alex védte 24 évesen, aki ősszel még a mi szemünket is kivédte Cigándon... Maradjunk annyiban, hogy legalábbis kérdéseket vet fel ez a lebonyolítási rendszer.

Jövő vasárnap visszavágók, melyekről szintén beszámolunk a III. részben!

Hajrá GYAK!