• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Elkészült a csoportbeosztás

20 csapat, 38 forduló, 4+1 kieső...

Az MLSZ elkészítette az NBIII 2020/21-es bajnokság csoportbeosztását.

A tavalyitól eltérően idén 3x20 csapat kezdi meg a küzdelmeket, és mindhárom csoport utolsó négy helyezettje esik ki a szezon végén. Plusz egy: a három csoport legrosszabb 16. helyezettje.

Látható, hogy nem lesz egyszerű dolga a csapatoknak.

A kiesés ellen küzdőknek 4, de inkább 5 csapatot kell megelőzniük a bentmaradás érdekében. A bajnoki címért versengőknek nem 30, hanem 38 meccsen kell bizonyítaniuk, hogy nincs náluk jobb.

Íme az ellenfelek névsora:

Balassagyarmati VSE, BVSC-Zugló, Ceglédi VSE, DVTK II., DVSC II., Eger SE, FC Hatvan, Termálfürdő-Tiszaújváros, Füzesgyarmati SK, Jászberényi FC, Mezőkövesd Zsóry FC II., Putnok FC, Sajóbábonyi VSE, Salgótarjáni BTC, Sényő-Carnifex FC, Tállya KSE, Tiszafüredi VSE, Duna Aszfalt Tiszakécske LC, Kisvárda Master Good II.

A már kiadott versenynaptár szerint augusztus első hétvégéjén kezdődik a bajnokság, és az őszi szezon - három előrehozott forduló után - december 6-án fog véget érni. Ezt a feszített tempót hétközi fordulók is nehezítik, amiből 3-3 jut őszre és tavaszra, ezzel augusztus hónapban 7(!) mérkőzés vár a csapatokra. A 38 mérkőzés 19 hazai, és 19 idegenbeli mérkőzést foglal magába, ami azt jelenti, hogy 19-szer kell vállalni a hazai rendezési költségeket, és 19-szer kell idegenbe utaznunk.

Hogy ez földrajzilag mit jelent, azt ezen a térképen lehet megnézni. A zöld-fehér futballistára kattintva olvasható a csapat neve, amire ha rákattintunk, láthatóvá válik a tőlünk lévő távolsága is.

Összesítve: 4.000 km-t fogunk utazni a 2021. május 30-án záruló bajnokságban.

Erőltetett menet lesz.

Hajrá GYAK!