• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Elfogytunk és elbuktunk

A jobb csapat nyert, de 'levente-gólókkal'...

Már a mérkőzés elején elmondható volt, hogy elfogytunk... Gergely Péter, Fehér Imre a szerdai kupameccs után jelentett sérültet, Pilinyi István és Halasi Ádám hetek óta maródi, Fekete Bence és Horváth Marcell többhetes edzéshiánnyal vállalta a játékot, Laurinyecz és Lizák sem 100%-os, fiataljaink közül Papp Máté a kispadot sem tudta vállalni, Botos Szabolcs is jóformán csak azért ült le a kispadra, hogy ne egy mezőnyjátékosunk legyen ott... Hogy a hónapok óta - és talán még hónapokig - sérült Ficzere Bencét ne is említsük..

Így érkeztünk a matiné meccsre a 6. helyen álló Putnokhoz, akik éppen kiértek a sérüléshullámukból. A délelőtt 10 órás kezdés valahogy 'összehozta' a két csapatot, és végig nagyon sportszerűen segítették a játékvezető dolgát, aki egyébként sem áll nagy 'zsugás' hírében. Ma is a 84. percben osztotta ki az első és egyetlen cédulát Csornij Áronnak egy kissé elkésett becsúszás után... A fair play képébe még az sem rondított bele, hogy Laurinyecz mezén már az ötödik percben extra szellőzés nyílt valami úton-módon, amit a játékvezető nem is engedélyezett, így centerünk kénytelen volt 10-es mezét eldobni, és - minden mindegy alapon - Botos kettesében folytatni a játékot.

A hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, jöttek előre, de hiányzott belőlük az átütő erő, mint ahogy a mi kontráinkból is: nem nagyon értünk fel a kapujukhoz. 

A 18. percben szögletet végezhettek el a bal oldalunkról, amit sikerült a hosszúra csúsztatnunk. A hazaiak centere gyűjtötte be az oldalvonal mellett a labdát, és nagyjából a 16-os sarkáról - hogy is monjdam csak... - laposan középre irányította a labdát. Nem volt ez se beadás, se lövés, és igazán passz sem, merthogy senki nem ért hozzá, mégis a hosszú sarokba vándorolt az egykedvűen guruló játékszer. 1-0.

A játékrész második felére ellenfelünk teljesen megnyugodott, viszont mi nem tudtunk felpörögni. Fél óra elteltével egy szép kényszerítő után tizenhat méterről lőhettek kapura, de a felső kapufáról fölé pattant. Öt perccel később egy 18 méteres szabadrúgást Daróczi szép mozdulattal ütött ki.

Két perccel a félidő előtt mi végezhettünk el szögletet, a védők azonban kivágták a labdát. A kezdőkörben Molnár egyedül vehette le a labdát, ami sikerült is neki. Azonban ahogy lépett egyet a labda felé, elcsúszott, így két támadó vihette a labdát a kapunkra. Sajnos a Putnok annál jobb csapat, hogy egy ilyen helyzetet elpuskázzon: a labdás emberre kimozduló Daróczi mellett jött a passz, és Bene Attila 2 méterről az üres kapuba passzolt. 2-0.

A második félidőre talán kijött a szokatlan időpont hatása: egyik csapat sem tudott igazi helyzetet kialakítani. Eleinte Csornij előretöréseiben volt veszély, a hazaiak pedig távoli lövésekkel próbálkoztak, de vagy Daróczi védett, vagy blokkoltak védőink.

Továbbra is a Putnok játszott fölényben, de mindig hiányzott nekik az a bizonyos utolsó passz, hogy egyáltalán igazi gólhelyzet legyen, így csak amolyan helyzetecskéik voltak csak.

Az utolsó negyedórában viszont három óriási helyzetet is összehoztunk! Egy szöglet után lefejelt labda a hosszú oldalon Niedermüllert találta meg, aki kapásból el is vállalta, de fölés szállt a lövés.

Három perccel a vége előtt egy beadást tisztán vehetett át Laurinyecz a 11-es pont környékén, de a mai formánkban ez a lövés sem sikerült: az 'eltört' labda mellé gurult.

Az utolsó percben aztán az utolsó lehelletével még Lizák ugrott ki a leshatárról a jobbösszekötő helyén. Mindenki lövésre számított, ám ő középre játszott, ahol a visszafutó védők tisztázni tudtak, nem jött össze a szépítés sem.

El kell ismerni, hogy - a mai formájában kifejezetten - a jobb csapat nyert, de két olyan levente-gólt kaptunk, amilyeneket serdülő kettőben szoktak. Lehet mondani, hogy nekünk nem a Putnokot kell megverni, de sajnos azt is be kell látni, hogy nagyobb koncentrációval, jobb helyzetkihasználással egy döntetlenre jók lehettünk volna.

Jövő héten az idén kissé "kétarcú" Tiszaújvárost fogadjuk, akik idegenben 6-ot lőttek a Stécének, de otthon ikszeltek a debreceniekkel. 

Remélhetőleg egy-két játékosunknak javul az állapota, és nagyobb sikerrel tudjuk felvenni a harcot tisza-partiakkal!

 

Koszta Péter, a Putnok FC vezetőedzőjének nyilatkozata itt, Török Jánosé pedig itt tekinthető meg.

Csornij Áron nyilatkozata.