• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Döntetlen a megyei rangadón

Nem sikerült itthon tartani a három pontot

Nem sokat teketóriáztak a csapatok: mindkét oldal támadólag lépett fel. 

Az első helyzetet a vendégek alakították ki, de szinte azonnal átvettük a kezdeményezést. Az első negyedórában Niedermüller Ákos révén két gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk fel. Előszőr egy szélről bejövő erős labdába tette bele a lábát, de nem tudta a kapu felé irányítani, majd lővőhelyzetben találta magát, azonban a kapu felett szállt el a labda.

A 17. percben a szögletből érkező labdára Csornij Áron együtt ugrott fel védőjével a hosszú oldalon, "róluk" pattant a 11-es pont környékére, ahol Laurinyecz Ákos eszmélt a leggyorsabban, és azonnal a hálóba vágta. 1-0! Hatalmas feszültség szabadult fel mind a gólszerzőben, mind a csapat többi tagjában, hiszen most először sikerült megszereznünk a vezetést. A csapatszellemet jól példázta a gólöröm: mindenki rohant a kispadon ülőkhöz, és a teljes keret együtt ünnepelt. A játékvezető ekkor figyelmeztette a csapatot, hogy meg ne próbálják ezt mégegyszer, mert az egész csapatnak sárgát ad... Zárójel: nem ez volt az egyetlen érthetetlen döntése...

Nem álltunk le, továbbra is irányítottuk a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk ki, Halasi felé elindultak a jegyszedők...

A 28. percben Niedermüller játszotta középre a labdát, ahol második hullámban érkezett Tarnai Dániel, aki jobbal a hosszú felé pörgettet, de odaért a kapus.

Ezután egy kicsit magukra találtak a vendégek, de az első félidő utolsó momentuma is egy Tarnai-megmozdulás volt: Gergely Péter lépett ki a védők gyűrűjéből a jobbösszekötő helyén, a 16-os sarkánál tisztára játszotta magát, és a bal oldalán érkező Tarnai elé tálalt, akinek nem érkezett jól a lábára a labda, és védője is szorongatta, így nem találta el jól, mellé ment.

A második félidőt ott folytattuk, ahol abbahagytuk: már az első percben szöglethez jutottunk, aminél Horváth Marcell - meglepően tisztán - ugorhatott fel, de fejese a felső kapufáról a gólvonalon innen pattant le, a felpattanó pedig a kapus kezében kötött ki.

Az 51. percben a jobb oldalon kavargattunk, a hosszún viszont Niedermüller két kezét a magasba nyújtva kérte a labdát magányosan. Meg is kapta, le is vette, meg is nézte, épp csak a kávéját nem kérte ki, de a hosszú felsőbe célzott labdája elkerülte a kaput.

Ahogy az a futballban lenni szokott, a következő támadásnál a térfelünk közepén Antal Zsolt vehette át a labdát, megindult, felnézett és amolyan "életembenegyszer" lövéssel a hosszú felsőbe zúdította a labdát. Ha kapuban Buffon áll, ez akkor is gól.

Egy ilyen gól mindig demoralizáló, és most sem volt ez másképp, a két csapat mintha mezt cserélt volna, folyamatosan támadtak a vendégek, nekünk csak egy-egy kontrára futotta. Bár igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk, mégis a mérkőzés ezen szakaszában inkább bennük volt benne a gól, mint a hazaiakban.

Néhány támadást még vezettünk, Laurinyecz egy kiszorított helyzetben kapuralőtt, de a kapus reflexmozdulattal védett, Lizák Bence megindulásai után egy-egy hajszálon múlt a ziccer, Gergely is próbálkozott, Niedermüller is lőtt még kapura, de sajnos úgy tűnt, előttük a puskaporunkat...

A játék képe alapján igazságosnak mondható a döntetlen, a helyzetek alapján azonban semmmiképp, mert az nagyjából 8-1.

A győzelem tehát nem sikerült, de végre megvan az első pontunk, és a játékunk fejlődése is kézzelfogható.

Jövő héten sem lesz egyszerű, hiszen 'néhányszáz' NBI-es, NBII-es mérkőzés van vendéglátóink csapatában... Azonban ha a játékunk ilyen ütemben javul, akkor lesz keresnivalónk Debrecenben.

Hajrá GYAK!

A vendégek szakvezetője Vígh Ferenc nyilatkozata itt, Csank János nyilatkozata itt, gólszerzőnk, Laurinyecz Ákos nyilatkozata pedig itt tekinthető meg.