• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Dobogóst verni mindig jó érzés!

Pláne csettintésre okot adó játékkal!

A mérkőzés közvetítése itt olvasható.

Az összeállítás alapján a 4-4-2-es felállás tűnt valószínűnek, de többen is posztidegen helyen tűntek fel. A támadó Nádudvari Alex az ötvédős rendszerben a balhátvéd szerepét kapta, a center Nagy Richárd pedig jobb szélsőként kezdte a mékőzést. Azt már kezdjük megszokni, hogy a balszélső Petrezselyem Tamás belső védőt játszik, illetve Csoszánszki Dávid centert...

A múlt héten jól játszó Csornij hétvégére lebetegedett, így hosszabb kihagyást követően Markovicsnak kellett a középső védő posztjára beállni. Az eltiltásból visszatérő Fehér a középpályára került, a most eltiltás miatt nem játszó Forgács helyén pedig Nádudvarinak kellett vonaltól vonalig játszania.

A némileg felforgatott csapatunk bátran kezdte a mérkőzést a bajnoki címre törő DEAC ellen. Pedig lett volna félnivalónk, hiszen a Kondás Elemér által irányított gárda múlt héten az éllovas Füzesgyarmatot verte nagyon simán 3-0-ra...

A Lokival a BL-t is megjárta Kondás Elemér.

Egy szöglet után azonban Fehér tudta lekészíteni a labdát Csoszánszkinak, aki 8 méterről nagy erővel lőtte a kapu közepébe a labdát. A kapus ugyan elvetődött, de inkább csak becsületből, a nagy tömegben már az is nagy szó volt, hogy észrevette, hogy itt kapuralövés van folyamatban... 1-0.

A játékvezető gyorsan igyekezett megfékezni a hangulatot: gyorsan kiosztott két sárgát. Igaz, mindkettőt nekünk...

Negyedóra elteltével aztán jött megint egy hiba: a jobb oldalon lépett meg a góllövőlista éllovasa, és a 16-os sarkáról rajzolt egy kiflit a kapunk hosszú sarkába. Hm. Ha nem mi kaptuk volna, még a taps is járt volna érte... 1-1.

Aztán a 20. percben tovább húzott minket az a bizonyos ág: Rédei ugrott fel egy felívelt labdára Sidibével együtt, és a levegőben összefejeltek. A szenegáli-magyar veterán csatár is igencsak dörzsölte a kobakját, csapatkapitányunknak azonban fel is szakadt a fejbőre. Ugyan ő vissza akart térni a pályára, de a stáb úgy döntött, inkább a mentőbe térjen be... (Hatvanban összevarrták a fejbőrét, a körülményekhez képest jól van, agyrázkódást nem szenvedett.)

Csapatkapitányunk újabb varrással "gazdagodott", ezúttal a fejére kapott 4 öltést.

Most kellett csak igazán sakkozni, lévén a kispadon nem ült belső védő... Végül is Tóth Olivér lépett pályára. Rédei helyére a védelembe Fehér húzódott vissza, a jobb szélen kezdő Bartha átment balszélsőnek, az ő helyét foglalta el Olivér. Az egyébként center, de ma balszélsőként kezdő Nagy Ricsiből lett belső védekező középpályás...  Az elmúlt hetekben ugyan gyakorolta ezt a posztot, illetve minden testi adottsága is megvan hozzá, de azért némi aggodalomra adott okot ez a kényszermegoldás...

Fél óra ment el a meccsből, amikor már kezdett felborulni a pálya... Keveset volt nálunk a labda, a DEAC nyomott, de amikor labdához jutottunk, akkor sem csak kivagdostuk, hanem próbáltunk újabb gólt szerezni.

Egy ilyen ellentámadás végén Tóth Olivér harcolt meg a labdáért a jobb szélen. Tarnainak továbbított, aki a büntető területen belül addig kavargatta a védőket, míg csak felrúgták! A zászlós ember nagyon határozottan lengetett, a játékvezető sem habozott: 11-es! Csoszánszki állt oda. Nagyon higgadtan futott neki, és a balra elvetődő kapussal nem törődve a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 2-1.

Lehetett tudni, hogy a vendégek nem fognak összeomlani, és még idő is volt. Türelmesen játszottak tovább, benyomtak minket a kapunk elé.

Öt perccel a vezető gólunk után Fehér Imre fülelt le egy passzt, és azonnal a meginduló Nagy Ricsihez passzolt. A jobb oldalon Csoszánszki helyezkedett a leshatáron, baloldalon pedig Bartha várta a kiugratást. Ricsi áthozta a felezőn, és a tutit választva jobbal balra passzolt. Bartha azonnal átrúgta az elcsúszó védelem mögé jobbra a leshatárra. Ott Csoszánszki maga elé tette, felmérte a lövés lehetőségét, - az sem lett volna rossz... - de inkább visszarúgta balra a védők mögé fölérő Barthának, aki visszavetődő kapus helyére pöcizte a labdát. Szépségdíjas akció volt!!! Valahol láttam már ilyet: Boateng/Ramos/Van Dijk előzi meg a csatárt, felpassz Kimmichnek/Kroosnak/Hendersonnak, ütempassz balra Müllernek/Hazardnak/Manénak, nagykeró a kihúzódó Levandowskinak/Benzemának/Firminonak, egy lövőcsel, majd bepassz az érkező Müllernek/Hazardnak/Manénak. Ilyen egyszerű ez! 3-1 ide!

Az utolsó percekben még Csoszánszki villant egyet: egy előre rúgott labda a 16-os sarkánál találta meg. Ugyan szinte háttal állt a kapunak, de a labda pont "jól jött", és ez neki elég... Fordulásból úgy rúgta kapura

Csoszánszki: két gól, egy gólpassz, és egy sistergős kapufa.

Úgy mentünk szünetre, hogy senkiben még csak fel sem merült, hogy ez a mérkőzés eldőlt volna... Nem csak azért, mert a második helyezettel játszottunk, hanem azért is, mert a DEAC jól játszott, benne volt a gól a csapatban.

Ehhez képest úgy jöttünk ki, mintha nekünk kellene fordítani! Először egy jó Wild-ívelésre érkezett tökéletes ütemben Bartha. A kapus hívő ember lehet, mert már csak az ima segített rajta: centikkel a kapufa mellett ment ki a labda. Aztán egy szögletnél Markovics emelkedett a legmagasabbra, de az eredmény szinte ugyanaz...

Azt a megszokott kép: a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, mi viszont sziklaszilárd módon védekeztünk. Az utolsó negyedórára még két "kiskorúnk" is lehetőséget kapott. Csoszánszki és Nagy hajtotta ki magát, Botos jött előre zavarni, Márkus pedig a középpályára - inkább védekezni.

A hosszabbításban volt is egy jó becsúszása, amit - természetesen... - a bíró lefújt. Húsz méterről jöhetett a vendégcsapat szabadrúgásból. Talán Ladányi is belepiszkált, óriásit csattant a labda a felső lécen. Sajnos a lehulló labdára nem mi, hanem az "egyetemista" Urbin (35) érkezett, ezzel tompítva a vereség élét... 3-2.

De többre már nem volt idő, legyőztük az egyik bajnokesélyest! Kiváló egyéni teljesítmények voltak nálunk, de összességében a csapatmunka diadalmaskodott!

Ladányinak ma nem volt szüksége bravúrra, de sokszor kellett résen lennie. Wild vonaltól vonalig szaladt, gólpasszt érő beadása kiemelendő. Rédei a sérüléséig jól, keményen játszott, félelem nélkül állt oda szorosan Sidibe mellé. Air-Markovics ellen ma semmit nem értek a beívelések, ha felé szállt a labda, már lehetett is nézni, hogy hova fogja fejelni. Petrezselyem lassan beleszokik ebbe a posztba, többször kritikus szituációban kotort oda, és időnként fejjel is tisztázott. Nádudvari ma nem csillogott, - ez nem is az a poszt - de tiszta folt biztosan nem maradt a szerelésén, mert számára nem volt elveszett labda. Fehér a középpályán is, a védelemben is határozott volt, és többször ő volt az akadálya az ellenfél "utolsó passzának". Tarnai megint gyűjtötte a kilómétereket, igazi box-to-box játékot mutatott be ma is, ráadásul büntetőt is kiharcolt. Bartha ma is veszélyes volt, a labdatartásban is sokat mutatott, a gólja előtti tanítani való szituációban is oroszlánrészt vállalt, kis szerencsével duplázhatott is volna. Nagy Ricsi olyan erényeket csillogtatott, amiket eddig nem láttunk tőle: rengeteget ütközött, szerelt, kiváló szűrő munkát végzett. Csoszánszkinak újra olyan dolgok jutottak eszébe, ami senki másnak. Szerzett két gólt, gólpasszt adott, és ha az első félidőben nem téveszt pár centit, akkor akár Zsóri Dániel nyomdokaiba is léphetett volna. Tóth talán csalódott, hogy nem kezdett, de 20 perc után beállva a tőle megszokott vehemenciával szántotta fel a jobb oldalt: kőkemény ütközéseket mutatott be, a büntető előtt pedig hasznosan játszott össze Tarnaival. Botosnak ma már csak a labdakergetés maradt: a labdát kihozó védőket kellett megzavarnia, ezt nagy alázattal meg is tette. Márkusnak megint nem a saját szerepe jutott, a játék fényezése helyett rombolnia kellett, amit el is  végzett, szerencsétlenül járt, hogy egy jó becsúszását rossz helyen fújta le a bíró... Mindenki nagyot ment ma, és bár nem játszott mindenki tökéletesen, de az átlagosnál jobb teljesítmények összességével sikerült egy nagyon jó csapatot legyőzni. Üröm az örömben, hogy ezt nem sikerül minden meccsen hozni... DE MAJD MOSTANTÓL!

Jövő héten nagy utazás, és egy borzasztóan nehéz meccs vár ránk. A jó hír, hogy a meccs képe nagy valószínűség szerint hasonló lesz: az ellenfél támadni fog, mi pedig kontrázhatunk. Remélhetőleg a végeredmény is hasonlítani fog ehhez a maihoz!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Kondás Elemér (DEAC), Markovics Bence.

Varga Attila: Nagyon jó erőkből álló ellenfelet sikerült megvernünk. Régen játszottunk ennyire koncentráltan, úgy, ahogy mindig is kellene. Az első félidőben rúgtuk a gólokat, de a másodikban játszottunk jobban, mert ott nagyobb volt a labdabirtoklásunk. Két góllal vezettünk, nagyon bosszús vagyok, hogy az utolsó utáni percben kaptuk a második gólt.