• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Csúnyán kezdődött...

...a vége is csúnya lett

A Jászberényi FC elleni mérkőzés közvetítését itt olvashatják.

Az első perctől kezdve látszott, hogy a vendégek átadják nekünk a kezdeményezést, és várják az adódó lehetőséget.

Ez a harmadik percben el is jött: egy labdakihozatalunk közben Rédei oldalpassza az oldalvonalon túlra kerül Petrezselyem talpa alatt. Szerencsétlen szituáció volt, de csak ezután jött az igazi feketeleves. A vonal melllé készített tartaléklabdát Gresó kapta fel, és végzett el gyors bedobást, úgy 10 méterrel előbbről, mint ahol kiment a labda. Pálinkás üggyel-bajjal-kézzel vette át a labdát, majd védőinket becsapva néhány méterről kapusunk mellett a hálóba helyezett.

Vezetőedzőnk gyors cserére szánta el magát: a 8. percben beküldte Petrezselyem helyett Chéh Mártont.

A berény megint visszaállt, keselyűként várt a következő lehetőségre.

A 18. percben a félpályán adtuk el a labdát, amit azonnal a két védőnk között helyezkedő Pálinkásnak rúgtak fel. Átfűzte magát Markovicson, és ballal a kimozduló Halasi mellett 14 méterről a hosszú sarokba lőtte a labdát.

A 25. percben már 3. gólját szerezte Pálinkás. Egy szöglet után röviden szabadítottunk fel, a vendégek visszaszerezték a labdát, szinte az alapvonalig vitték, és onnan érkezett a beadás. A fiatal center ezúttal a kapu túloldalán várakozott, s miután mindenki előtt elgurult a labda, csak az üres kapuba kellett pöckölnie.

Sokkhatás érte fiainkat, amire Varga Attila meglepőtt húzott: az első korai csere után végrehajtotta egyszerre a másodikat és harmadikat is. A 29. percben Markovics is elhagyta a pályát, - akinek a helyre Fehér Imre húzódott vissza - és Ondrejó mutatkozhatott be gyöngyösi színekben. Nagy Richárd helyére pedig beküldte Csoszánszkit, gyakorlatilag azonos posztra.

Mondhatjuk, hogy bejött a húzás, hiszen a 33. percben a jobb oldalon Bartha csinált meg egy megkerülős cselt, élesen középre lőtt, ahol Laurinyecz próbálta besarkallni a labdát, azonban az tovább csorgott, és a berényiek utolsó góljához hasonlóan, nekünk is már csak az üres kapuba kellett bepaskolni a játékszert. Csoszánszki volt jó helyen.

Sőt, egy perccel a félidő vége előtt Laurinyecz harcolt ki 18 méteren jó szögben egy szabadrúgást. Csoszánszki állt oda, és ellentmondást nem tűrően rúgta a kapus oldalára a labdát, aki ott állt, oda várta, mégis tehetetlen volt az erős, felső sarkos lővéssel szemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csoszánszki csereként beszállva két gólt rúgott.

Ezzel elértük, hogy ne egy lefutott mérkőzés tudatával menjünk szünetre...

Sőt, a második félidőben miénk volt az első nagy helyzet: Laurinyecz a tizenhatoson belülről leadott lövése a kapufán csattant! Ebben benne volt az egyenlítés lehetősége, hiszen a kapus csak szemmel verte a labdát.

Azonban jött a futball örök törvénye: ha te kihagyod, majd az ellenfél berúgja.

Először egy szöglet utáni 18 méteres lövés, majd egy jó kiugratás utáni emelés, végül egy felhőfejes pecsételte meg a sorsunkat, ami után nem csak azt kell mondanunk, hogy kikaptunk, hanem hogy csúnyán kikaptunk. Hat gólt kapni hazai pályán még egy bajnokesélyes csapattól is kínos. Azt meg csak zárójelben írom le, hogy (lehetett volna ez még több is a helyzetek alapján...)

Nagyjából a 30. és az 50. perc között játszottunk úgy, hogy gyakorlatilag ellenállhatatlanok voltunk, támadtunk, helyzeteket dolgoztunk ki, gólokat szereztünk. Bár ez alatt a 20 perc alatt is akadtak vendéghelyzetek, és 90-ből 20 percnyi jó játék egy gyenge képességű csapat ellen is kevés lehet, nem még egy jó csapat ellen. Az elején sokkolt minket az ellenfél, a 4. gól után pedig eldőltnek látszott a dolog.

A bajnoki rendszer természeténél fogva azonban egy hét múlva lehet javítani, amire bizony szükség is van, ha nem akarjuk alulról nézni a táblázaton a többi csapatot.

Jövő héten is egy bombaerős csapat lesz az ellenfelünk, úgyhogy a feladat nem könnyű, de legalább nehéz...

Interjúk: Németh Gyula, Varga Attila, Csoszánszki Dávid.