• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Csak pozitívan!

Mást úgysem tehetünk...

A mérkőzés közvetítése itt olvasható.

Egy csapat, amelyik az első 6 fordulóban nyeretlen, 4 meccsen 15 gólt kapott, és mindössze két pontot gyűjtött, annak csak a pozitívumokra kell figyelnie. Mert ha negatív dolgot akar látni, elég csak a táblázatra nézni: utolsó hely, -9-es gólkülönbség... És akkor még ott van a 4 "elszenvedett" 11-es, és a két piros lap. Mondhatnánk, hogy ennél rosszabb már nem lehet.

Ráadásul ma egy olyan csapattal játszottunk, amely kimondottan a bajnoki címre tör, és ezért mindent meg is tesz: óriási kerettel dolgoznak, NBI-es csapatokat megszégyenítő felszereltséggel rendelkeznek, külön ellenfél-megfigyelőt alkalmaznak, és harmadik éve együtt dolgoznak, minden évben egy-egy játékossal tovább erősítve csapatukat. Ma pl. 6 román játékos volt a kezdőcsapatukban.

Ezzel együtt ma egy 8. percben kiharcolt 11-essel vertek minket úgy, hogy időnként a kapujuk elé szorítottuk őket, gólhelyzeteket alakítottunk ki ellenük, és a végén még a fetrengős-sétálós-lentmaradós időhúzós játékot sem derogált nekik alkalmazni.

Na, és persze a szokásos: szerencsénk sem volt. Legálább 4-5 olyan lövésünk-fejesünk volt, amikor a vendég kapus már csak az ortodox imákban bízhatott: Bartha lövései, Laurinyecz helyezései, Petrezselyem fejese, Forgács helyzete...

Sőt, a 25. percben ritkán látható jelenetnek lehettünk tanúi: a baloldalon vezettünk támadást, Forgács és Laurinyecz próbált veszélyt teremteni, a végén azonban a messziről érkező Bartha csapott le az ötös sarkánál a lecsorgó labdára, azonban nem tudta birtokba venni, mert hát - ahogy mondani szokták - ...mint a bolond gombát. Vita nem volt a szabálytalanságról, a bíró határozottan a büntetőpontra mutatott. Laurinyecz már kézbe is vette a labdát, azonban a zászlós ember magához hívta a játékvezetőt, aki - némi konzultáció után - kirúgást ítélt. Avagy lest. Nem tudni, mindenesetre a vendég kapus az ötösön belülről rúgta ki a labdát. 

Tehát a szituáció a partjelző asszisztens szerint: amikor Barthába belerúgtak, a labda már játékon kívül volt, méghozzá úgy, hogy az a vendégeket illeti meg. Csak egy kérdés a játékszabályokat jól ismerők felé: mit kell akkor ítélni, ha egy védő játékos a 16-oson belül belerúg a támadóba akkor, amikor már a labda játékon kívül van?

Válaszokat a "már megint egy kezdő bíró" jeligére várjuk a szerkesztőségbe... Tudom én, hogy nem szabadna bírózni, meg hogy valahol nekik is el kell kezdeni, de akkor egy újabb kérdés az illetékesek felé: tényleg minden mérkőzésünkre olyan bírót kell küldeni, akinek ez a második-harmadik-negyedik mérkőzése az NBIII-ban? Ez a bíró ugyan nem volt részrehajló, tévedett ide is, oda is, de tényleg minden mérkőzésünkre olyan bírót kell küldeni, akinek ebben az osztályban szinte 0 tapasztalata van? 

Egy jó csapat ellen kaptunk ma ki egy büntetővel. Voltak ugyan helyzeteik, de Ladányi kétszer ért ma labdába: egyszer, amikor ujjheggyel belenyúlt a büntetőbe, egyszer pedig egy csúsztatott fejes találta mellbe. Ezen kívül csak a kirúgások és a visszapasszok. A csapatvédekezésünk messze ma volt a legjobb az eddigi hat mérkőzésen.

Erre kell építenünk, és arra, hogy az eddigi 6 meccsünkből játszottunk a második-harmadik-negyedik-ötödik-hatodik helyezettel. Nem mintha lenne ebben az osztályban könnyű meccs, de jövő héten a "csak" a 9. helyen álló Hatvan otthonába látogatunk. Ott kell megkezdenünk a győzelmek sorát!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: Boros Tibor (FSK), Varga Attila és Ladányi Patrik.