• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Bravúros döntetlen

Élcsapattal ikszeltünk

A mérkőzés előtt 4 csapat állt azonos pontszámmal a táblázat elején, közülük a tavaly ezüstérmes ESMTK-t fogadtuk, akik idén is a dobogót tűzték ki célul.

Ennek megfelelően rögtön támadólag léptek fel, megszállták a térfelünket, mégis az első gólhelyzet Lizák Bence előtt adódot, aki egy kontra végén lőhetett kapura, ám a kapus védett.

A továbbiakban is a mi térfelünkön zajlott a játék, mi elsősorban a kontrákra hagyatkoztunk. Szögletből, szabadrúgásból veszélyeztettek, néhány lövés szállt a kapunk felé, de Daróczinak egyszer kellett csak felszednie egy gyengébb lövést, a többi amolyan "nagy darabon jól ment" kategória volt, jellemzően a kapu fölött szálltak el.

A 36. percben ismét kijöttünk a szorításból, és az ötös sarkáról Laurinyecz Ákos lőhetett, de a kapufán csattant a labda, majd a következő kontránál ismét ő került lövőhelyzetbe, ám most megpróbálta lövésre tenni vissza, de sajnos nem sikerült.

A második félidőben sem változott a helyzet: az ESMTK mezőnyfölényben, de helyzetek nélkül, a mi kontráinkban sokszor volt benne a veszély. Uralták a meccset, mégis a mi akaratunk érvényesült, hiszen igazi gólhelyzet nélkül passzolgatnak csak, pontrúgások, egy-egy kósza lövés a közepesen jó kategóriából...

A 60. percben Lizáknak ismét sikerült mindenkit lefutnia a jobb oldalon, kissé pattogósan érekezett középre a beadása, ahol a meccset végig brusztoló Gábriel Adrián érkezett, de fölé rúgta a centerezést.

8 perccel a vége előtt alakult ki az első - és egyetlen - valódi gólhelyzet a kapunk előtt: a csereként beálló Horváth lépett ki védőink közül, de szorongatott helyzetben gyengén lőtt, Daróczi hárítani tudott, a védők pedig felszabadítottak. Rögtön ezután egy újabb kontrával jeleztük, hogy nem elég csak támadnia a vendégeknek: Niedermüller Ákos eresztett meg egy bomba erős lövést bal lábbal nagyjából 20-22 méterről, a kapus kezéről lepattanó labda azonban a kaput elkerülve csorgott ki az alapvonalon.

A mérkőzés utolsó jelentős eseménye is a mi nevünkhöz fűzödik: egy jó támadás után Fekete Bence kapta magasan a labdát nagyjából 25 méterre a kaputól, de nem jött jól lövésre, úgyhogy a mellette álló Pilinyi elé tálalt, aki egy kis igazítás után 'eltörte' a labdát, így a nem túl jól sikerült lövése nagyjából egy méterrel a kapufa mellett pattogott el.

A védekezésünk nagyon stabil volt, a kontráinkban benne volt a veszély, egy élcsapat ellen a mi helyzetünkben ez jónak mondható, ahogyan a végeredménynek, és a szerzett pontnak is örülhetünk. A DVTK II. ellen 2-2-re veszítettünk, az ESMTK ellen 0-0-ra győztünk.

Jövő héten Cigándra utazunk, valószínűleg a hazai csapat ott is támadólag fog fellépni ellenünk, és remélhetőleg - a táblázat alapján! - gyengébb csapat ellen akár igazi győzelemnek is örülhetünk!

Török János tavaly is az ESMTK ellen debütált, most így értékelte a mérkőzést, a vendégek edzője, Turi Zoltán pedig így.

Gábriel Adrián rengeteget dolgozott mezőnyben, ő így látta a mérkőzést.

A vendégek részéről pedig az a Bartha Roland nyilatkozott, aki tavaly még a GYAK csapatát erősítette.