• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Bosszantó vereség Debrecenben

Nem jól jöttünk ki a meccs fordulópontjából

Nyári, fülledt időben kezdtük el az első szeptemberi mérkőzésünket Debrecenben az egyetemi csapat ellen kissé érdekes felállásban: Laurinyecz a jobb szélről indult, és Gergely játszott csúcséket.

Az első helyzetet a hazaiak alakították ki, Ibrahima Sidibe lépett ki a védők közül, jóformán egyedül vihette a labdát a kapura, de Horváth Marcell jól piszkált oda. A mérkőzés második helyzetét is ők alakították ki, a tavaly még az NBI-ben játszó 35 éves Virág Aladár adott be a szélről, de Halasi nagyon jól vetődött ki kapujából, és az egyedül érkező, a Békéscsabától szerződtetett rutinos Kiss László elől szedte fel a labdát.

A 8. percben szintén a szélről jött be egy labda, ami középen Dávid Róbertet találta meg, - aki ismét a balhátvéd pozíciójában játszott - ő haza akarta tenni, de nem jól sikerült a fejes: Halasi fölött a kapuba perdült. Öngól. 1-0.

Két perccel később Gergely Péter ugrott ki egy szenzációs labdával, amit a kirontó kapus mellett nem sikerült ellőni, így kimaradt a ziccer.

Még mindig csak a 12. percben jártunk, amikor Kerekes már a második gólját szerezte a hazai csapatnak. 2-0, de egyáltalán nem az érződött, hogy eldőlt volna a mérkőzés: egyrészt még nagyon sok volt hátra, ráadásul mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk a DEAC-nak.

Sőt! A 18 percben Tarnai, Niedermüller és Gergely oktatófilmbe illő módon passzolta ki a debreceniek középpályáját és védelmét. Sajnos a befejezés nem sikerült, Gergely lövése ha centikkel is, de fölé ment. 

Továbbra is támadtunk: a 20. percben Dávid lőhetett kapura 18-ról, de a kapus bravúrral szögletre mentett. Nagyon jól jött be a labda, a rövid saroknál Gergely ugrott fel, de elszállt felette - talán a hajával beleért... - a hosszúról viszont Fehér Imre fejelte vissza a kapus mozgásávla ellentétes irányba. Már az is bravúr volt, hogy a belepiszkált a kapus, de hárítani nem tudott: a 21. percben 2-1-re szépítettünk.

Ezután kiegyenlített lett a játék, de le is lassult. A színvonal is hagyott némi kívánnivalót maga után, mintha a játékosokban tudatosult volna, hogy hát itt hőség van... Helyzetecskék, helyzet-kezdemények voltak mindkét kapu előtt, de igazából semmi említésre méltó.

A második félidő is ebben a mederben folytatódott, amikor is az 55. percben egy tanári kiugratást mutatott be Niedermüller Ákos. Dávid Róbert - aki ekkor már eredeti posztjára került: szélső támadó - fejjel beletolt a labdába, a 16-oson belülre érve lövésre emelte lábát, ám ekkor Kónya Csaba utolérte, és elsodorta. A játékvezető a 11-es pontra mutatott, és elővette a piros lapot. Ekkor ritkán látott események következtek, illetve nem következtek: se Kónya nem raklamált, se a csapattársai, se a kispad, de még a legvérmesebb DEAC szurkolók sem. Teljesen egyértelmű szituáció volt.

Csapatkapitányunk állt oda elvégezni a büntetőt, de a kapus hárítani tudott. A szokásos 'ha': ha belőttük volna, 2-2.

Így azonban maradt az egy gólos hátrány, viszont emberelőny. Ennek megfelelően be is szorítottuk őket a kapujukhoz, - de tekinteve, hogy még jó fél óra hátra volt - érthetetlen módon rengeteget kapkodtunk, amit persze a nagy akarás hozott magával.

Sajnos a futball - egyik - örök közhelye ismét bekövetkezett: ha az egyik oldalon kimaradnak a helyzetek... Egy rosszul sikerült lescsapdát kihasználva a 66. percben Karikás Krisztián egyedül lépett ki, a kimozduló Halasinak esélye sem volt. 3-1.

Ezzel azonban nem értek véget szenvedéseink, a 86. percben Sidibe lépett ki egyedül, az első kisérletét még lábbal védte kapusunk, de az ismétléssel már ő sem tudott mit kezdeni. 4-1.

Ismét egy futballközhely: ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejteni! És még egy közhely: ebből a mérkőzésből tanulni kell. Mégpedig azt, hogy ahogy ellenfeleink megteszik, úgy nekünk is kíméletlenül ki kell használnunk az adódó lehetőségeket, és emberelőnyben nem szabad két gólt kapni.

A látottak alapján - a 4-1-es végeredmény ellenére is! - ez egy verhető ellenfélnek tűnt, az eddigi eredményei alapján a most vasárnapi ellenfelünk, a Szolnok pedig nem tűnik annak.

És ha már futballközhelyek: a labda gömbölyű, ők is 11-en lesznek, ők is emberből vannak... Győzni kell!

Hajrá GYAK!

A vezetőedzők véleménye: Sáfár László és Csank János.