• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Az első félidő a miénk volt

De a mérkőzés nem

A teljes mérkőzést - amelyet a Gyöngyösi TV jóvoltából élőben közvetítettünk - Juhász Péter kommentálásával itt tekinthetik meg.

Az elmúlt hetek időjárásának köszönhetően a pálya nagyon sok mindenre alkalmas lehetett volna, de labdarúgásra biztosan nem. Ezzel együtt mindkét csapat dicséretet érdemel, mert a körülményekkel küzdve végig próbáltak szép futballt bemutatni.

Viszonylag korán vezetést szereztünk. A 21. percben a kissé körülményes vengégjátékostól Pölöskei egyszerűen elvette a labdát, majd mesterien ugratta ki Molnár Marcellt, aki egy igazítást-felnézés után 16 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1-0.

Az első félidőben túl sok említésre méltó esemény nem is történt, viszont az látszott, hogy borzasztó stabilak vagyunk. A belső védőpárosunk - Gohér és Rédei - borzaszó magabiztos volt, az előttük játszó belső hármas pedig a hasznosnál is hasznosabb! Márkusnak, Tarnainak és Pölöskeinek is volt néhány jó védekező megmozdulása. - pl. gólvonalról mentés... -  és mindhárman hozzátettek a támadásokhoz is, utóbbi ugye gólpasszt is adott...

A második félidőt is jól kezdtük, egy védelmi hiba következtében Tarnai ugorhatott ki egyedül. Jól is tette maga elé a labdát, de lövése pont a kapus kezeiben kötött ki. Akkor még nem tudhattuk, de ezzel el is lőttük a puskaporunk...

A vendégek viszont pont úgy álltak neki a hátralévő perceknek, ahogy egy esélyesebb, de hátrányban lévő csapatnak kell. Agresszívak, lendületesek voltak, és így Fortunát is maguk mellé állították.

A 60. percben egy 20 méteres szabadrúgást Szalay ugyan kipiszkált, de a kipattanót Benke közelről a feltápászkodó kapus mellett a hálóba vágta. 1-1. 

Két bibi volt ezzel a góllal: a szabadrúgás előtti szituáció erősen kétes eset volt, a gólszerző helyezkedése pedig erősen lesgyanús...

Aztán 10 perc sem telt el, amikor az addig remeklő belső védő párosunk került nehéz helyzetbe. Egy felpattanó labdába Gohér fejelt bele, majd Réde próbált "rátenni", de mindkét fejes rövidre sikerült a berobbanó Kristófi pedig néhány méterről a jobb felső sarokba vágta a labdát. 1-2. 

Sajnos nem tudtunk megújulni, és a cseréink sem tudtak új lendületet adni.

Azért fájdalmas ez a vereség, mert egy magasabban jegyzett ellenféllel szemben domináltuk az első félidőt, a másodikban viszont nem tudtunk reagálni az ő agilitásukra.

Jövő héten hatpontos mérkőzés következik! Ott kell megmutatni, hogy nem ez az igazi helyünk a táblázaton. 

A pályán nem sikerült megújulni, a kispadon viszont változás történt: a mérkőzés után szinte azonnal összeült a klub elnöksége, és mivel a felnőtt csapatot a klub által tulajdonolt Kft. működteti, így megbízást adtak annak ügyvezetőjének, hogy mentse fel a munkavégzés alól eddigi vezetőedzőnket. Kozma Zsolt tehát ezen minőségében közölte a döntést Simon Antallal, egyúttal megbízta Nagy-György Gábort, utánpótlás szakágunk vezetőjét, hogy a hátralévő három mérkőzésen irányítsa a csapatot.

Hogy a téli felkészülést kivel kezdi meg a csapat, arról később születik döntés.

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Simon Antal:

Gerliczki Máté: