• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Az ellenfél bemutatása, 1. forduló

Sajóbábonyba utazunk

Vasárnap végre elindul a bajnokság, igaz, idegenben kezdünk, Sajóbábonyban.

Ellenfelünk a borsod megyei bajnokságban indult tavaly, és kicsit érdekes módon vívta ki a feljutás lehetőségét...

A Cigánd csapatával együtt fej-fej mellett haladva küzdöttek a bajnoki címért, de az ismert okok miatt a bajnokság félbeszakadt, és az MLSZ döntése alapján az éppen a tabellát vezető csapat léphetett feljebb. Az utolsó előtti, még teljes forduló végén azonos pontszámmal állt a két csapat, sőt, a rúgott góljaik száma is azonos volt, az egymás elleni mérkőzésük is döntetlennel zárult! Mindössze az tartotta a Cigándot a tabella élén, hogy 2(!) góllal kevesebbet kapott. Aztán jött a 19. forduló, ahol a sajóbábonyi vegyészek otthon begyűjtötték a három pontot, a cigándiak viszont az egészségügyi helyzet alakulása miatt - akkor még úgy gondolták - elhalasztották a mérkőzésüket. Vesztükre. A pótlásra és a további fordulókra már nem került sor, így a bábonyi vegyészek egy meccsel többet játszva, 3 pontos előnnyel álltak a tabella élén, jogot szerezve az NBIII-ra.

Így egy év kihagyás után ismét a Keleti csoportban találkozhatunk.

A 2018/19-es szezonban a 11. fordulóban látogattunk a borsodiakhoz, amikoris mindössze 2 pont választott el minket a tabellán. Nekünk 7 pontunk volt, nekik 9. Igazi októberi időjárásban érkeztünk meg, ködös, nyálkás hidegben, eső áztatta pályára. Apropó pálya... Már-már félelmet keltő a pálya oldalvonalához képest bántóan közel telepített vaskorlát (fotó). Egy szélső játékoson igen kicsit kell csak taszítani ahhoz, hogy nagy baj történjen. Ez a közelség a régi körzeti bajnokságok esernyős-partjelzőpiszkáló emlékeit idézi fel... Sajnos nem játszottunk jól azon a mérkőzésen, mindössze egy kapufáig, és egy sikertelen emelésig jutottunk... A hazaiak egy jól eltalált lövéssel be is gyűjtötték a három pontot.

Tavasszal a 26. fordulóban találkoztunk, és akkor is alsóházi csapatokként léptünk pályára, sőt, a bajnokság vége felé közeledve igazi kiesési rangadónak számított az a mérkőzés. A 13., éppen nem kieső helyen álltunk 25 ponttal, a bábonyiak pedig közvetlenül mögöttünk 20 ponttal már kieső helyen. Bár 21 pontot gyűjtöttek, de utánpótlás csapatuk ki-nem-állasa miatt 1 pont levonással érkeztek hozzánk. Számukra rossz előjel volt, hogy az előző két fordulóban egyaránt győztesként hagytuk el a pályát (Cigánd itthon 3-0, Tállya idegenben 1-0), míg ők két vereséggel érkeztek (Nyírbátor idegenben 0-1, Sényő otthon 2-5). Vendégeink célja egyértelműen az volt, hogy mindkét sorozatot megszakítsák... Jól is kezdtek, már a 6. percben vezettek a "Szparin", de ez csak amolyan oroszlánbajusz húzgálása volt: a vége 4-1 ide. Érdekesség, hogy ezen a mérkőzésen mutatkozott be a felnőtt csapatban Márkus Marcell, aki bő 20 percet kapott ekkor. A Sajóbábonyt nem sokkal a mérkőzés után újabb pontlevonással sujtotta az MLSZ, de végül - nem csak ennek köszönhetően - az utolsó, 16. helyen zárta a bajnokságot és kiesett, míg mi a 12. helyet csíptük meg.

Aztán a tavalyi "megyeegy" után ismét találkozunk az NBIII-ban.

A megyei keretet alaposan átalakították, hiszen 10 játékos távozott és 10 játékos érkezett a klubhoz. A távozók közül nyolcan alacsonyabb osztályba mentek, ketten igazoltak NBIII-as klubba. Az érkezési oldalon még vegyesebb a kép: megyéből, NBIII-ból, NBII-ből, de még külföldről hazatérő játékos is szerepel a listán. Számunkra a legismerősebb új játékos Patócs Richárd lehet, aki Gyöngyösön nevelkedett, majd a Jászberény és a DEAC színeiben ellenünk is pályára lépett.

Néhány dolgot jó lenne nem megismételni: először is elkerülni az idegenbeli vereséget, majd kihagyni a "kiesési rangadó" címet...

Hajrá GYAK!

###

1. forduló, ellenfél: SAJÓBÁBONYI VSE
Sajóbábonyi Vegyész Sport Egyesület

Alapítás éve: 1952
Színek: sárga-kék

Vezetőedző: Vígh Ferenc
Legismertebb játékosok:
Faggyas Milán, Patócs Richárd

Legutóbbi mérkőzésünk: 2019. május 5.
NBIII. Keleti csoport, 26. forduló
Gyöngyösi AK - Sajóbábonyi VSE 4-1

Tavalyi helyezés: 1.
B.A.Z. Megyei I. osztály