• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

Az a fránya utolsó 10 perc!

Gáláns vendéglátók voltunk

A mérkőzés szöveges közvetítése itt olvasható.

Ahogy a mi keretünk, úgy a Cegléd kerete is jelentősen átalakult a téli szünetben, így az őszi 3-3-as mérkőzésből egyáltalán nem lehetett kiindulni a mérkőzés előtt. Arról nem is beszélve, hogy mindkét kispadon is változás történt...

Az első fél óra ismerkedéssel telt: nem csak egymással ismerkedtek a csapatok, de próbálták megtalálni az egyensúlyt is a többnapos esőzések után kialakult mély talajjal.

Először Csoszánszki volt veszélyes kapura: egy távoli szabadrúgása szállt néhánycentivel a felső léc felé, majd a vendégek vezettek egy támadást, aminek a végén a rövid saroknál Szalay-kapusnak kellett egy kisebb bravúrt bemutatnia.

Küzdelmes volt a mérkőzés, egyik csapat sem tudott igazán felé kerekedni ellenfelének. Töredezett volt a játék időnként a talaj miatt, illetve jól védekezett mindkét csapat, nemhogy a kapuk nem forogtak veszélyben, de a büntető területen belülre is ritkán került a labda.

Aztán a 34. percben egy jó labdakihozatal után Eichenvalder ütötte ki jobbra a labdát, ahol Tóth Olivér a 16-ossal egyvonalban szabadon vehette át. Felnézett, középre tette. A beadásba egy védő belecsúsztatott, de az ötös sarkára berobbanó Földi Máté még így is bele tudott kotorni. A kapusnak esélye sem volt a 8 méteren belül kétszer is irányt váltó labdát hárítani. Vezettünk!

Földi (vissza)jött, lőtt, és sajnos nem győzőtt...

Néhány perccel később Csoszánszki gondolt egyet, és bő 20 méterről megeresztett egy lövést. Nem volt egy bombalövés, de tökéletesen pécézte ki a bal alsó sarkot. Kicsit pattogott is, úgyhogy bravúr kellett a kapusnak, hogy elérje. Nem is fogta, csak éppen szögletre ütötte.

Úgy mentünk szünetre, hogy a sokak által lesajnált csapatunk mind játékban, mind helyzetekben minimum partiban volt dobogós ellenfelével szemben.

A második félidőre egy sokkal jobban felpörgött Cegléd érkezett, voltak bajaink...

Tíz perc elteltével egy-az-egyes szituációban Szalay hatalmas védett! A kipattanó labdára lecsapó vendégjátékos megtolta a rá kilépő Molnár mellett, majd belefutott a talán egy kicsit feleslegesen otthagyott lábba... A bíró habozás nélkül fújt, és a mozdulatiból ítélve minimális kétsége sem volt a büntető jogosságában. Amit Takács Krisztofer be is vágott.

Az egyenlítő gól kicsit mintha megfogott volna minket, a vendégek pedig érthetően belelkesedtek. Kemény öt-tíz perc következett a mieink számára.

Aztán fokozatosan ismét átvettük az irányítást, mezőnyben jobbak voltunk, konkrét gólhelyzetünk is akadt egy-kettő, de volt olyan is, hogy 4 szögletet végeztünk el zsinórban...

Az utolsó 10 percre úgy érkeztünk meg, hogy a biztosnak tűnő 1 pont mellé nekünk van nagyobb esélyünk szerezni még kettőt.

De a védőharmadunkban hiba csúszott a passzolgatásunkba, letámadtak minket, labdát szereztek, és az ekkor már három bravúrt is bemutató Szalay sem tudott segíteni, átvette a vezetést a Cegléd.

Szalay ziccereket hárított, de ez is kevés volt a pontszerzéshez

Aztán ami nekünk nem sikerült az első félidőben, a vendégek meglőtték a gólra gólt: mi kitámadtunk, lekontráztak minket, üres kapuig játszották a helyzetet, és a 87. percben eldöntötték a mérkőzést.

Kikaptunk, de az előzetesen 4-5-6 gólós zakót jósoló "jóakarók" tévedtek: a formálodó csapatunkban igenis van potenciál, látszott, hogy mit szeretnénk játszani, ez időnként működött is, de még láthatóan "nincs kész" a csapat. Mindenkin látszott a bizonyítási vágy, senki nem úgy készül erre a tavaszra, hogy áldozati báránnyá váljon.

Jövő héten egy a télen még tovább erősödő ESMTK-hoz látogatunk, ami még nehezebb mérkőzésnek ígérkezik. A vállunkat nem nyomja teher, a kitűzött cél eléréséhez nem ezt a meccset KELL megnyernünk, de egy(három...) pont mindig mindenki ellen jól esik... Meg kell próbálni!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: Simon Antal, Makrai László, Földi Máté.