• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

A játékvezető is segített nekünk...

...hogy megverjük magunkat

A mérkőzés közvetítése itt olvasható.

A 3 pont mellett jár a gratuláció a Tállyának. Felkészültek belőlünk: Csoszát lekettőzték, egyetlen ívelést sem láttunk tőlük, a pontrúgásainknál rúgtak, csíptek, haraptak. A jogos, de szerencsés büntetőjüket belőtték, majd a gólra-góljukat is meglőtték, ezzel eldöntve a mérkőzést. Ami tőlük várható volt, azt megtették, és ez ma győzelmet ért nekik.

A 61. percben egy teljesen vétlen kezezésért - egy flipperező labda Wild kezére pattant - büntetőt ítélt a bíró, merthogy a mostani szabályok/szokások szerint ez egyértelmű büntető. Ondó János a bal felső sarokba nagy erővel a léc alá bombázta a labdát, Ladányi sansztalan volt. Azonnal váltottunk, és az 5 védőről átálltunk négyre azzal, hogy Fehér Imre fellépett a középpályára a lecserélt Tarnai helyére, Csoszánszki mellé pedig Nagy Ricsi érkezett második csatárnak. Még talán fel sem vettük az új pozíciókat, amikor Rédei mögé indítottak volna, aki az indítást ugyan blokkolta, de pont egy támadóhoz pattant a labda, aki a Rédei mögött lévő üres területre passzolt. Üres, mármint védőmentes. Merthogy két vendégjátékos vihette a labdát a kapunkra, nem is hibáztak, Ohár Román révén egy percen belül megkaptuk a második gólt is.

Gratulálunk a Tállyának!

És akkor jól jegyezzük meg Erdélyi Bence sporttárs nevét, mert innentől kezdve ő a főszereplő.

Egy kis előjáték: ő volt az, aki az 5. fordulóban Egerben Árvai Ádám szépségdíjas repülésére büntetőt adott a 45. percben, majd egy perccel később Tóth Olivért is kiállította biztos, ami biztos.

A mai mérkőzésen már az 5. percben 3 olyan szituációban ítélt ellenünk, amikor sima test-test elleni küzdelem zajlott a pályán, csak éppen mindhárom esetben a mi játékosunk volt erősebb...

Aztán negyedóra elteltével Bartha robbant rá egy kicsit hosszú indításra. Elpöckölte a labdát a kimozduló kapus mellett, majd ütközés után hatalmasat esett.

Vajon milyen ítélet született??? (Czímer Tamás fotója - heol.hu)

Erdélyi Bence sportárs kírúgást ítélt.

Ezután öt(hat) gólszerzési lehetőségünk akadt: Bartha szöktette Forgácsot, aki beadott, éppenhogy kivágták a labdát a védők. Szöglet után Fehér fejelhetett tisztán, de saját játékosunk blokkolta a kapuba tartó fejest. Kényelmes passzolgatásba rongyolt bele becsúszva Csoszánszki, aki könnyelmű védőt leszerelte. A kint álló kapus felett megpróbálta elívelni, de fölé szállt. Egy elpasszolt labdát Tóth rúghatott senkitől sem zavartatva kapura 16-ról, de óriási bravúrral-szerencsével hárítani tudott a kapus. Szöglet utáni kavarodás után a lecsorgót Ondrejó zúdított kapura, a felső léc talán még most is remeg. A kipattanót Forgács lőtte vissza, a kapus lábbal hárított.

Ennyi helyzetet bizony vétek kihagyni...

Aztán érkezett Erdélyi Bence sporttárs... Ondrejó startolt rá a büntető területen belül egy labdára, és az oldalról érkező test-test elleni küzdelmet kikényszerítő védő elütötte középpályásunkat. Most persze semmi....

Egy szépen felépített támadás végén Forgács ugrott volna ki jól egy indításra, azonban 18 méterre a kaputól a vállánál fogva lerántották. Semmi. Illetve sárga balszélsőnknek, aki kérdőre vonta a játékvezetőt...

A második félidőben csapatkapitányunk egy szögletünk elvégzése előtt felhívta Erdélyi Bence játékvezető sporttárs figyelmét arra, hogy őt bizony ilyenkor szabálytalanul szokták megállítani. Jelen esetben a nyakánál fogva rántották a földre: semmi. De legalább Rédei nem kapott sárgát reklamálásért...

Az egyik következő szögletünknél Tóth Olivér ugrott volna magasabbra mindenkinél, ha hátulról két kézzel ölelve nem rántották volna vissza a valóságba, ahol Erdélyi Bence sporttársnál ez sem ért büntetőt.

Sokadik szögletünknél az ötös sarkánál Nagy Ricsi ugrott olyan magasra, amilyenre csak tud, de egy védőnek még oda is sikerült felemelnie a lábát. Csatárunk - félve a "stoplis-az-arcba" szituációtól - elrántotta a fejét, így csak vállát súrolta a rúgás... Persze ez is semmi.

Az utolsó percekben még Márkus is kapott egy sárgát: becsúszva elrúgta a tállyai játékos elől a labdát, aki nyújtott lábbal rátartott. Szeréncsére fiatal játékosunk megúszta a talpalást. "Természetesen" a vendégek jöhettek szabadrúgással, sőt, Marci is kapott egy sárgát....talán a becsúszásért... Fehér Imre - aki ekkor már viselte a kapitányi karszalagot - szintén nem értette a szituációt. Magyarázat helyett ő is kapott egy sárgát, ezzel jövő héten nem játszik.

Erdélyi Bence, játékvezető sporttárs

Igen, persze, nem a bírót kellene szidni, hanem berúgni a helyzeteket, kivédekezni az ellenfél támadásait. Csak amikor ugyanaz a játékvezető két meccsen tucatnyi büntető ill. lapos helyzetben a mi kárunkra téved, akkor az kemény kérdéseket vet fel. Nem gyanúsítom a bírót azzal, hogy lefizették. Nem gyanúsítom a bírót azzal, hogy szándékosan a Gyöngyösi AK ellen vezeti a meccseket. Azt viszont állítom, hogy a képessége, képzettsége alkalmatlanná teszi NBIII-as mérkőzések vezetésére.

Nekünk viszont ezen túl kell lépni, mert jövő héten sem vár ránk sétagalopp az Ózd csapata ellen. Kell a három pont!!!

Nyilatkozatok:

VARGA ATTILA: – Tíz hét alatt másodszor tett tönkre minket az, akinek nem az a dolga, de ezt a lelkiismeretére bízom. Ami az egyik oldalon büntető, az a másik oldalon is annak kellene hogy legyen. Még akkor is, ha az illető csak könyvből tanulta a szabályokat. A másik probléma, hogy nem azt a játékot nyújtottuk, amit gyakoroltunk és amire készültünk.
URAY ATTILA: – Nagy győzelmi kényszerben voltunk, mert az elmúlt egy hónapban nem tudtunk nyerni. Örülök, hogy ez sikerült egy jó csapat ellen. Igazságos az eredmény, úgy érzem.