• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

A Dunakanyarban járt U15-ös leány csapatunk

Nem kirándulni voltak...

A Papp Dávid edzette U15-ös leány csapatunk Vácon járt az elmúlt hétvégén, és ha már ott volt, aratott is egy nagyarányú győzelmet. Tudják, ők azok, akik első évüket kezdték meg ebben a szezonban bajnoki rendszerben. Nem is akárhogy! A Pest megyei U17-es (!!!) bajnokságban egy vereség és egy döntetlen mellett eddig a hétvégéig négy győzelmet arattak.

Most is kitettek magukért, 5-2-re győzték le idegenben a Dunakanyar SE csapatát!

Régóta vártak már erre a mérkőzésre, hiszen utoljára október 31-én játszottak utoljára bajnoki mérkőzést.

A vezetőedző beszélt a hosszú felkészülésükről:

"Az eredetileg is későn kezdődő tavaszi szezon a pandemia miatt nekünk meg egy hetet tolódott az első tavaszi forduló halasztása miatt. A KISE csapata halasztást kért, mert mindössze 8 játékos állt a rendelkezésükre. Örülök hogy a virushelyzet nem befolyásolta az edzésmunkát sem létszámban, sem hozzáállásban, ami kezd megmutatkozni játékunkban is. Sikerül versenyhelyzetben egyre többször megvalósítani az edzésen gyakoroltakat. Szerencsés, hogy a felkészülési idő alatt egy héten 2 edzőmérkőzést is tudtunk játszani: az U19-es bajnokságban szereplő csapatunkkal, illetve az Energia SC U15-ös fiú csapatával is. Ilyenkor tudtuk csiszolgatni a játékunk mérkőzéshelyzetben. Amellett hogy fizikálisan is erősödtünk, a játékunkat is tudtuk fejleszteni, és a csapategység is erősödött. Itt is szeretném megköszönni a két csapatnak, és az edzőkollégáknak a segítséget!"

Néhány szó a hétvégi mérkőzésről:

"Bár a pálya méretei nem az általunk játszott játéknak kedvezett, rögtön a sípszó után Balás Nóra egy szemfüles labdaszerzés után meg is szerezte a vezetést. Az első 15 percben nagyobb arányban tudtuk birtokolni a labdát, aminek az eredménye, hogy az idősebb korosztályban is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Szabó Gréta és Tóbik Melánia is betalált. Aztán a korán szerzett találatok után elkényelmesedtünk, úgy gondoltuk, hogy véget is ért a mérkőzés, amiértt ellenfelünk meg is büntetett minket két góllal. Félidőben rendezni tudtuk a problémákat, és kellő alázattal indultunk a második játékrésznek. Ismét birtokolni tudtuk a labdát, amiből rengeteg gólszerzési lehetőségünk adódott. Ebből Szabó Gréta kettőt is értékesíteni tudott, így a végeredmény beállítva mesterhármast szerzett. Rendkívül sokat fejlődtek a lányok, és örülök, hogy helyt tudunk állni idősebb korosztályban első bajnoki idenyünkben. Nem szabad elbizni magunkat az eddigi teljesítmény alapjan, folytatjuk a munkát, és alázattal készülünk a hétvégére a Piliscsaba csapata ellen. A Dunakanyar csapatának további sok sikert kívánok!!"

A mérkőzés végén így a zöld-fehér kabala mosolygós felével fotózkodhatott a csapat!

Gratulálunk a győzelemhez!

Hajrá GYAK!