• Gyöngyösi Atlétikai Klub - 3200 Gyöngyös, Egri út 23.

Hírek

11-14 éves lányok az U17-ben

Újabb két meccs, újabb két győzelem

Amint arról a múlt héten is olvashattak, U17-es lány csapatunk most először indult bajnokságban, ráadásul a legidősebb lányok is csak 14 évesek, és olyan is van, aki még a tizenkettőt sem töltötte be! Három fordulón vannak túl, 100%-os teljesítménnyel! 

A múlt héten idegenben léptek pályára a Piliscsaba ellen, ma pedig a Nagykáta csapatát fogadták. Lássuk az eseményeket:

Piliscsaba SE - Gyöngyösi AK 0:1 

Idegenben a lányok kevésbé mertek vállalkozni  a mérkőzés elején, kicsit kapkodós volt a játékuk. De szerencsére hamar megnyugodtak, és elkezdék élvezni a játékot,  rendezett lett a védekezés, és az ellenfél kapuja előtt is akadtak lehetőségek. 
A második félidőben aztán már több alkalommal saját térfelére szorították az ellenfelet, és egy szép összjáték után Mészáros Inez találatával megszerezték a vezetést. Ezután sem engedett ki a csapat, és több lehetőség adódott eldönteni a mérkőzést, de nem sikerült újabb gólt szerezni, sőt, még egy büntetó kihagyása is belefért... Ehhez persze az is kellett, csapatunk egyik legfiatalabb tagja, Tóth-Erbeszkorn Sára Katalin a hajrában óriásit védett: egy az egyben vihette rá a támadó, de óriási bravúrral tudta hárítani az ellenfel lövését! 

Papp Dávid, a csapat edzője így nyilatkozott a mérkőzés után: egy jó csapat ellen, egy jó mérkőzésen sikerült győznünk. Úgy néz ki, megtaláltuk a nekünk legkedvezőbb felállási formát, és kialakulóban van csapatunk saját játékstílusa is. Tetszik a lanyok hozzáállása mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken. Az előző heti győztes taktikánkat próbáltuk megvalositani. Bíztam benne, hogy meg tudjuk tartani a motivációnk ,elszántságunk, és alazattal lépünk pályára. Nem kellett csalódnom, ugyanis csúszva-mászva küzdött mindenki a társaiért, a CSAPATÉRT, és nem utolsó sorban magáért. Nagyon jól sikerült a bajnoki rajtunk, és ez nagyon nagy löketet ad a csapatnak is.  

Olyan nagy löketet, hogy hazai pályán a Nagykáta is kapitulált fiatal lányaink ellen.

Gyöngyösi AK - Nagykáta SE 2:0

Hasonlóan az elmúlt merkozésekhez, sikerült többet birtokolnunk a mi lányainknak a labdát, illetve sok helyzetet alakítottak ki. Az első félidőben azonban nem született találat...

A masodik játékrészben sem változott a játék képe. Végig veszélyesek voltak a mieink a vendégek kapujára, viszont a sok helyzet kimaradt. Majd Lakatos Orsolya két perc alatt két gólt szerzett! Kapusunknak a második félidő végén kellett először játékba avatkoznia, így a második mérkőzést hozták le a lányaink kapott gól nélkül!

Az edző, Papp Dávid persze - érthető módon... - 3/3-as győzelmi arány után nagyon bizakodó: úgy gondolom mérkőzésről mérkőzésre egyre tapasztaltabb és erősebb csapatunk. A játékunk is egyre jobb, higgadtak, felszabadultak voltak a lányok. A következő héten még nagyobb lendülettel kezdjük el a munkát, és készülünk a következő mérkőzésre!

Hajrá GYAK!